محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1847214327
ضد ایران، ناقض برجام
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: ضد ایران، ناقض برجام
بعد از برجام آمریکاییها به بهانههای واهی هر از چند گاهی قانونی محدودکننده علیه کشور ما به تصویب میرسانند و تنها استدلال آنها این است که این موارد خارج از برجام است و موضوعات موشکی، تروریسم و حقوق بشر را بهانه خود قرار میدهند.
پس از ٢٨ روز مذاکره فشرده در وین به منظور نگارش برنامه جامع اقدام مشترک و 22 ماه مذاکره درباره برنامه هستهای ایران، بین ایران و شش کشور آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، آلمان و چین در 23 تیرماه توافق وین (برجام) انجام گرفت. در این برهه زمانی ایران به تمام تعهدات خود عمل کرده و آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز در گزارشهای متعدد خود تاکنون این امر را تأیید کرده است. از جمله اینکه تأسیسات هستهای فردو در حد یک آزمایشگاه تنزل یافت و سانتریفیوژهای نطنز از 19 هزار دستگاه به پنج هزار دستگاه کاهش پیدا کرد، قلب نیروگاه اراک با سیمان پر شد و در نهایت مواد غنی شده از حدود 10 هزار کیلو به 300 کیلو کاهش یافت و دوربینهای نظارتی آژانس مدام در حال ثبت و ضبط عملکرد ما هستند، اما طرف مقابل بهویژه آمریکاییها به بهانههای واهی هر از چند گاهی قانونی محدودکننده علیه کشور ما به تصویب میرسانند و تنها استدلال آنها این است که این موارد خارج از برجام است و موضوعات موشکی، تروریسم و حقوق بشر را بهانه خود قرار میدهند، به همین منظور در این مقاله به مصوبات ضد ایرانی آمریکا علیه ایران که پس از اجرای برجام به تصویب رسیده و ابلاغ شده، یا در حال بررسی در کمیتههای کنگره است به اجمال اشاره میشود.
الف ـ اولین تحریم یک روز پس از اجرای برجام
دقیقاً یک روز پس از اجرایی شدن توافق هستهای ایران و 1+5 (برجام) و همچنین مبادله زندانیان از سوی دو طرف و روزی که آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز تأیید کرد که ایران تعهدات خود در چارچوب توافق هستهای را به طور صحیح و کامل انجام داده است، وزارت خزانهداری آمریکا، تحریمهای جدیدی را بر سر برنامه موشکی ایران ـ نه برنامه هستهای ـ اعمال کرد. این تحریمها 11 شرکت و فردی را نشانه گرفت که در مسیر تولید برنامه موشکی بالستیک جمهوری اسلامی ایران نقش داشتند. در بیانیه رسمی وزارت خزانهداری آمریکا آمده است: «این اقدام با هماهنگی و تأیید دولت آمریکا به منظور جلوگیری از گسترش برنامه موشکی بالستیکی ایران اجرا شده است.» در توجیه این مسئله مقامات رسمی دولت آمریکا بیان کردند که اقدام جدید وزارت خزانهداری در اعمال تحریمهای تازه کاملاً قانونی و در راستای مبارزه با تروریسم و حقوق بشر است و فعالیتهای موشکی ایران موضوعی جدا از برنامه هستهای و توافق هستهای هستند. جک لو، وزیر خزانهداری آمریکا در همین باره تأکید کرد: «ما به ادامه تحریم فعالیتهای ایران خارج از چارچوب برجام ادامه میدهیم. این تحریمها شامل فعالیتهای ایران در حمایت از تروریسم، فعالیتهای بیثباتکننده منطقه، اقدامات ناقض حقوق بشر و برنامه موشکی ایران است. همچنین لازم است متذکر شوم که به جز برخی موارد استثنا (مثل خرید فرش از ایران) دیگر روابط اقتصادی ایران و آمریکا همچنان ممنوع است و بانکهای آمریکایی نمیتوانند وارد تراکنش و معامله با اشخاص ایرانی شوند.» بر اساس بیانیهای که وزارت خزانهداری آمریکا در 17 ژانویه (27 دی) صادر کرد، هفت فرد و سه مؤسسه به فهرست تحریمهای موشکی اضافه شدهاند. علاوه بر شش ایرانی، نام یک شهروند چینی هم در فهرست تازه تحریمها دیده میشود. همچنین دو شرکت از میان سه مؤسسه تحریمشده در چین و سومی در امارات متحده عربی ثبت شده است. افراد و شرکتهایی که به بهانه ارتباط با برنامه موشکی ایران در فهرست تحریم قرار گرفتهاند، عبارتند از: 1ـ سیدمهدی فرحی، 2ـ رحیمرضا فرقدانی، 3ـ سیدمحمد هاشمی،
4 ـ سیدجواد موسوی، 5ـ سیدمیراحمد نوشین، 6ـ حسین پورنقشبند،
7ـ مینگفو چن (تبعه چین)،
8 ـ شرکت لند آنهوی، 9ـ شرکت بازرگانی کاندید جنرال 10ـ شرکت بازرگانی مبروکه.
همچنین اطلاعات مربوط به «مهرداد کتابچی» که پیش از این در فهرست تحریمها بوده نیز به روز شده است.
ب ـ قانون محدودیت تردد به آمریکا برای سفرکنندگان به ایران
یکی دیگر از مصوبات آمریکاییها که با روح برجام همخوانی نداشت، طرح ضدایرانی کنگره درباره روادید بود. باراک اوباما، رئیسجمهور آمریکا با امضای لایحه بودجه سال آینده این کشور، به عنوان بخشی از قانون بودجه محدودیتهای تازهای را برای ورود به این کشور تأیید کرد. مجلس نمایندگان آمریکا هشتم دسامبر (17 آذر) طرحی را تصویب کردند که محدودیتهای جدیدی را برای شهروندان 38 کشور که در حال حاضر بدون روادید به آمریکا سفر میکنند، در نظر میگرفت. بر اساس فصل 203 از متن بودجه ـ که بعد از تصویب سنا و امضای اوباما به قانون تبدیل شده ـ اگر شهروندان این 38 کشور طی پنج سال گذشته به سوریه، عراق یا کشورهای حامی تروریسم از نظر وزارت خارجه آمریکا (ایران، سودان و سوریه) سفر کرده باشند، نمیتوانند مانند گذشته بدون روادید وارد آمریکا شوند. به علاوه کسانی که تابعیت دوگانه این کشورها را هم دارند، از جمله ایرانیهایی که شهروند کشورهای معاف از روادید مانند بریتانیا، استرالیا یا فرانسه هستند، با اجرای قانون جدید برای سفر به آمریکا باید روادید درخواست کنند. تصویب اولیه این طرح در مجلس نمایندگان آمریکا با موجی از انتقادات در داخل مبنی بر نقض برجام روبهرو شد. علی لاریجانی 25 آذر در همایش تجلیل از داوطلبان جمعیت هلال احمر قم درباره این مصوبه گفته بود: «در برجام رفتارهایی در ارتباط با کشورهای دیگر سنجیده شده بود که این اقدام آمریکا خلاف آن است، اگر این اقدام دنبال شود، مسیر طیشده را با دستان خود خراب کرده و خلاف برجام است.» همچنین عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه ایران اعلام کرد اگر مصوبه اخیر مجلس نمایندگان آمریکا درباره وضع محدودیتهای تازه برای ورود به این کشور، مغایر با برجام یا توافق جامع هستهای باشد، ایران درباره آن اقدام خواهد کرد. رئیس ستاد پیگیری اجرای برجام، گفته بود این مصوبه ابعاد مختلف حقوقی دارد و ایران در حال مشورت با کشورهای گروه 5+1 و اتحادیه اروپا درباره آن است. گفتنی است این قانون از نظر اقتصادی تأثیرات منفی بر اقتصاد ایران داشت. اغلب 38 کشوری که توافقنامه لغو روادید با آمریکا دارند کشورهای تأثیرگذار اروپایی هستند که تمایل داشتند در دوره پساتحریم با ایران تعامل نزدیک اقتصادی داشته باشند که برای سفر به ایران دچار تردید شدند؛ چرا که اگر به ایران سفر کنند دیگر نمیتوانند بدون روادید به آمریکا بروند و این چالش بزرگی در روابط اقتصادی ایران و اروپا و همچنین کشورهای مهم دیگری همچون ژاپن و استرالیا که در زمره آن 38 کشور هستند، ایجاد میکند. از سوی دیگر صنعت گردشگری که پس از اجرای برجام تا حدودی رونق گرفته بود با این مصوبه دچار آسیب جدی شد.
ج ـ قانون تحریم سپاه
در ادامه طرحهای ضد ایرانی مطرح شده در کنگره آمریکا و ناقض تعهدات غرب در برجام، دو طرح جدید علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مجلس نمایندگان آمریکا ارائه شد. یکی از دو طرح با عنوان «قانون تحریم سپاه پاسداران انقلاب ایران» است که «دیون نونز» عضو جمهوریخواه مجلس نمایندگان آن را در تاریخ 15 دسامبر به کنگره ارائه کرد. نونز در ابتدای طرح، هدف خود را «محافظت از مردم آمریکا و ایران و همچنین اقتصاد جهانی در برابر نقض استانداردهای قانونی جهانی در زمینه حقوق بشری و شهروندی از سوی ایران و حمایت این کشور از تروریسم بینالمللی و تخلفات اقتصادی مخرب سپاه پاسداران انقلاب ایران» اعلام کرد. این طرح اتباع ایالات متحده را از هرگونه معامله اقتصادی، همکاری و تراکنش مالی با سپاه پاسداران و شرکتهای تحت مالکیت یا وابسته به سپاه ممنوع کرده و به رئیسجمهور آمریکا این اختیار را میدهد که در صورت نقض این قانون، افراد یا شرکتهای متخلّف را در فهرست سیاه قرار دهد. طرح تحریم سپاه همچنین دولت آمریکا را ملزم میکند نهایتاً ظرف 90 روز پس از نهایی شدن قانون، درباره «نقش سپاه در اقتصاد ایران» به کنگره گزارش دهد و پس از آن هم به صورت فصلی این گزارشدهی را ادامه دهد. دولت آمریکا همچنین ملزم خواهد شد که «لیست نظارت» تهیه کرده و فعالیت مقامات ارشد سپاه، مدیران شرکتهای وابسته و تحت مالکیت سپاه که در لیست تحریمها قرار ندارند، یا به واسطه قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل و برجام از فهرست تحریمها خارج شدهاند را زیر نظر بگیرد. 27 عضو کنگره که تمامی آنها جمهوریخواه هستند از این طرح حمایت کردهاند. این طرح به چهار کمیته امور خارجی، قوانین، تأمین مالی و خدمات مالی ارائه شده و در نوبت بررسی است.
دـ قانون اجرا و بازنگری تحریمهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران
طرح موسوم به «قانون اجرا و بازنگری تحریمهای سپاه پاسداران انقلاب ایران» را «برد شرمن» همحزبی رئیسجمهور دموکرات آمریکا به مجلس نمایندگان ارائه کرده است. شرمن هدف از این طرح را «اعمال تحریمهایی مؤثرتر علیه سپاه پاسداران ایران یا هر یک از مقامات، عوامل یا وابستگان آن برای مقابله با حمایت آن از تروریسم بینالمللی و کمک به رژیم (بشار) اسد در سوریه» اعلام کرده است. در این طرح به شدت سختگیرانه، مسئول دفتر حسابرسی کنگره آمریکا ملزم شده است نهایتاً ظرف 180 روز پس از نهایی شدن این قانون، گزارشی را به رئیسجمهور و کمیتههای مربوطه در کنگره ارائه دهد. بر اساس این طرح، رئیسجمهور آمریکا ملزم خواهد بود نهایتاً ظرف 180 روز پس از دریافت گزارش دفتر حسابرسی کنگره، به طور کامل این گزارش را بررسی کرده و با استفاده از تمام امکانات در دسترس صحت گزارش را مورد بررسی قرار دهد. در نهایت رئیسجمهور آمریکا باید تمام افراد این لیست را در فهرست تحریم قرار دهد، مگر افرادی که کاخ سفید در یک نامه رسمی اعلام کرده مدارک کافی برای صحت گزارشها درباره آنها نیافته است. طرح پیشنهادی برد شرمن هم در پنج کمیته امور خارجی، خدمات مالی، نظارت و اصلاحات دولت، قضایی و تأمین مالی در نوبت بررسی قرار دارد.
ه ـ تحریم شرکتهای همکار با سپاه
نویسندگان آین طرح میگویند هدف از آن «اعمال تحریم علیه هر مجموعهای است که سپاه پاسداران انقلاب ایران، به هر دلیلی به صورت مستقیم یا غیرمستقیم، بیش از 20 درصد در آن ذینفع است.» این در حالی است که پیش از این، آمریکا شرکتها و مجموعههایی را تحریم میکرد که سپاه بیش از 50 درصد در آنها سهم داشت. همه این طرحها ابتدا باید در کمیتهها تصویب شود و پس از اصلاحات لازم به صحن دو مجلس نمایندگان و سنا ارائه شوند. در صورت تصویب نهایی در کنگره، رئیسجمهور آمریکا باید درباره آنها تصمیمگیری کند.
و ـ طرح «قانون دفاع ملی آمریکا»
اصل این طرح که از قوانین همیشگی آمریکا است و به نوعی سیاستها و برنامههای وزارت دفاع آمریکا را تعیین میکند، همواره به بستری برای تصویب طرحهای ضد ایرانی، از جمله قوانین تحریمی تبدیل شده است. در این طرح بر ضرورت مقابله با ایران در خلیجفارس سخن به میان آمده است. نکته قابل تأمل اینجاست که در همین بخش، از نام جعلی «خلیج ع...» برای اشاره به این موضوع استفاده شده است. جالب اینکه در یکی دیگر از بخشهای همین طرح، نام صحیح خلیجفارس مورد استفاده قرار گرفته است. از جمله اصلاحیههایی که در جریان بررسی در مجلس نمایندگان به این طرح اضافه شد، میتوان به بندهای پیشنهادی از سوی «پیتر پوسکام» اشاره کرد که در آن، بر ضرورت تأمین تسلیحات دفاعی لازم برای رژیم صهیونیستی به منظور مقابله با تهدیدات امنیتی، از جمله «تأسیسات هستهای و موشکی بالستیک در ایران» تأکید شده است. لازم به ذکر است در پیشنویس اولیه، مستقیم بر ضرورت تأمین تانکرهای سوختگیری مجدد در حین پرواز و مهمات پیشرفته برای رژیم صهیونیستی سخن به میان آمده بود (تجهیزاتی که میتواند برای حمله به تأسیسات هستهای و موشکی ایران مورد استفاده قرار گیرد). در نسخه اولیه همچنین از تأسیسات هستهای و موشکی ایران بهمثابه «تهدیدات وجودی علیه اسرائیل» سخن به میان آمده و از دولت خواسته شده بود اطمینان حاصل کند که رژیم صهیونیستی، توان از میان بردن این تأسیسات را دارد. اما یک بند دیگر مربوط به ایران که به تصویب هم رسید، از سوی «سِث مولتون» ارائه شده بود که رئیسجمهور آمریکا را ملزم میکند، تا 48 ساعت پس از انجام هر آزمایش موشکی بالستیک از سوی ایران، کنگره را مطلع ساخته و به فاصله اندکی پس از آن نیز اعلام کند که چه اقداماتی ـ از جمله طرح قطعنامهای در شورای امنیت ـ را در واکنش به آن آزمایش انجام خواهد داد.
علاوه بر این اقدامات، در همین مدت مبلغ دو میلیارد دلار از حساب ایران برداشتند، مضافاً دهها نفر آمریکایی و خانوادههای آنها با استناد به قانون «عدالت برای قربانیان تروریسم» علیه ایران اقامه دعوی کردند و سپس توانستند مجوز مصادره اموال ایران در کانادا را به نفع خود کسب کنند و در کانادا چند حساب ایران مسدود شده است تا بعداً به نفع شاکیان مصادره شود. افزون بر موارد مذکور آنگونه که «نانسی پلوسی» رهبر اقلیت دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا درخواست کرده تا با سه طرح پیشنهادی جمهوریخواهان علیه ایران مخالفت کرده و به آن رأی منفی دهند، مشخص میشود روند قانونگذاری ضد ایرانی آمریکاییها تمامی ندارد و سه قانون ضد ایرانی دیگر هم در راه است. گزارشها حاکی است که جمهوریخواهان در این مجلس سه طرح تازه را تنظیم کردهاند که تصمیم دارند پیش از تعطیلات تابستانی به رأی بگذارند. یکی از این سه طرح «قانون مسئولیتپذیری ایران» است که تحریمهای تازهای را به دلیل ادامه برنامه موشکهای بالستیک و نقض حقوق بشر علیه کشورمان وضع میکنند. طرح دوم خریداری «آب سنگین» را ممنوع میکند و طرح سوم هم دسترسی ایران به نظام مالی آمریکا را مسدود خواهد کرد. علی قاسمی پایگاه بصیرت انتهای متن/
95/04/28 :: 03:08
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]
صفحات پیشنهادی
توافق هستهای ایران، محور تحلیل رسانههای خارجی پس از پیروزی ترامپ/ «برجام» میماند یا متوقف میشود؟
توافق هستهای ایران محور تحلیل رسانههای خارجی پس از پیروزی ترامپ برجام میماند یا متوقف میشود وال استرین ژورنال معتقد است که سخت ترین کار ترامپ این خواهد بود که قدرت های دیگر جهان را برای همراهی با خود برای متوقف کردن برجام متقاعد کند روز نو وال استرین ژورنال معتروحانی: برجام دستاوردی بزرگ برای ایران، اتحادیه اروپا و جهان است
روحانی برجام دستاوردی بزرگ برای ایران اتحادیه اروپا و جهان است رییسجمهور با اشاره به فرصتها و توانمندیهای ایران و اسلوونی در بخشهای مختلف بر تلاش و اهتمام در راستای توسعه تقویت و تحکیم همه جانبه مناسبات و همکاریهای مشترک میان تهران - لیوبلیانا تأکید کرد به گزارش نامهکاخ سفید: «اوباما» لایحه ناقض برجام را امضا نخواهد کرد
کاخ سفید اوباما لایحه ناقض برجام را امضا نخواهد کرد شناسهٔ خبر 3831635 - چهارشنبه ۳ آذر ۱۳۹۵ - ۰۰ ۰۲ بین الملل > آمریکای شمالی jwplayer display inline-block; سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد که باراک اوباما مصوبه ای که توان و قدرت جامعه بین المللی برای وادار ساختن ایران بهبعید است ترامپ برجام را فسخ کند/ شعارهای متناقض رئیس جمهور جدید
استاد دانشگاه آکسفورد در گفتگو با مهر بعید است ترامپ برجام را فسخ کند شعارهای متناقض رئیس جمهور جدید شناسهٔ خبر 3822497 - دوشنبه ۲۴ آبان ۱۳۹۵ - ۰۹ ۳۵ بین الملل > آمریکای شمالی jwplayer display inline-block; استاد دانشگاه آکسفورد نتایج انتخابات هشتم نوامبر را نشان دهندهترامپ، برجام را به شکل فعلی قبول ندارد
ترامپ برجام را به شکل فعلی قبول ندارد مشاور رئیسجمهور منتخب آمریکا درباره آینده توافق هستهای غرب با ایران اظهارنظر کرد و گفت ترامپ توافق هستهای را اینگونه و به شکل کنونی قبول ندارد خبرگزاری ایسنا ولید فارس مشاور امور سیاست خارجی دونالد ترامپ رئیسجمهور منتخب آمریکا در مصکیسینجر: انتخاب ترامپ، انقلاب علیه عقل متعارف بود/ برهم زدن برجام به نفع ایران است
کیسینجر انتخاب ترامپ انقلاب علیه عقل متعارف بود برهم زدن برجام به نفع ایران استتاریخ انتشار يکشنبه ۲۳ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۶ ۰۸ وزیر خارجه اسبق آمریکا تصریح کرد که انتخاب «دونالد ترامپ» به عنوان رئیسجمهوری آمریکا در واقع انقلابی علیه عقل متعارف بوده است و برهم زصنعت نفت پیشتاز بهره گیری از فرصت های پسا برجام است
رییس جمهوری در مراسم بهره برداری طرح های توسعه میادین نفتی غرب کارون با قدردانی از مدیران مهندسان و کارگران فعال در بخش صنعت نفت کشور بازگشت سریع صنعت نفت به شرایط قبل تحریم را باعث اعجاب جهانیان دانست و تصریح کرد صنعت نفت صنعت پیشتاز در بهره گیری از فرصت های پسا برجام است بحاضریم به قبل از برجام بازگردیم/آمریکا نمیتواند به تنهایی برجام را زیر پا بگذارد
حاضریم به قبل از برجام بازگردیم آمریکا نمیتواند به تنهایی برجام را زیر پا بگذارد دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین گفت این که آمریکا بتواند یک جانبه برجام را زیرپا بگذارد به لحاظ حقوقی معنا ندارد محمدرضا باهنر رئیس جبهه پیروان امام و رهبری عصر امروز در نشست خبری در خبرگزاری دانشجودنیس راس: ترامپ نمیتواند از برجام کنارهگیری کند
دنیس راس ترامپ نمیتواند از برجام کنارهگیری کندتاریخ انتشار يکشنبه ۲۳ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۶ ۱۳ یک مشاور ارشد پیشین رییسجمهور آمریکا گفت ترامپ نمیتواند توافق هستهای با ایران را که توافقی چندجانبه است پاره کند به گزارش ایسنا دنیس راس مشاور ارشد پیشین باراک اوکیسینجر:برهم زدن برجام به نفع ایران است
وزیر خارجه اسبق آمریکا تصریح کرد که انتخاب دونالد ترامپ به عنوان رئیسجمهوری آمریکا در واقع انقلابی علیه عقل متعارف بوده است و برهم زدن برجام بیش از آنکه به نفع آمریکا باشد به نفع ایران است به گزارش جام جم آنلاین به نقل از فارس هنری کیسینجر وزیر خارجه اسبق آمریکا در خصوص انتخاب-
گوناگون
پربازدیدترینها