واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: موبایل و تبلت قاتل تعاملات اجتماعی/ مهمترین آسیبهای فضای مجازی
استفاده بیش از حد از موبایل و فضاهای مجازی موجب کاهش توانایی ارتباطی افراد در تعاملات اجتماعی و خانوادگیشان می شود.
آفتابنیوز : محسن رحیم نیا دبیر علمی سی و سومین کنگره سالیانه انجمن علمی روانپزشکان بیان کرد: افزایش استفاده از موبایل، وسایل الکترونیکی و فضاهای مجازی در دنیای کنونی علاوه بر ساطع کردن امواج مضر، موجب ایجاد دغدغه های روانی اجتماعی ناشی از مصرف آنها هم شده است.
وی کاهش ارتباطات واقعی افراد در دنیای حقیقی را مهمترین نگرانی استفاده از وسایل الکترونیکی و فضای مجازی دانست و تصریح کرد: امروزه حتی در میهمانی ها و مجالس خانوادگی، افراد به جای برقراری ارتباط با خویشاوندان خود و تبادل احساسات زمان زیادی را صرف استفاده از موبایل و فضای مجازی میکنند؛ این در حالی است که خودشان فکر می کنند در حال برقراری ارتباط با دیگران هستند.
دبیر علمی سی و سومین کنگره سالیانه انجمن علمی روانپزشکان ایران استفاده از موبایل و شبکه های اجتماعی مجازی را سد محکمی برای برقراری ارتباط واقعی افراد عنوان کرد و افزود: در بسیاری موارد حتی ارتباطات واقعی هم محدود به وسایل الکترونیکی و نشان دادن فیلم و عکس به یکدیگر می شود غافل از اینکه این نوع تعاملات موجب کم رنگ شدن ارتباطات واقعی افراد می شود.
وی با بیان اینکه گاهی افراد با پیامک و در شبکه های اجتماعی احوال نزدیکان خود را جویا می شوند، ادامه داد: ارتباطات امروز محدود به پیامک و موبایل شده و علاوه به کاهش دیدارها حتی گاهی حرف زدن تلفنی هم فراموش می شود.
رحیم نیا استفاده بیش از حد از موبایل را موجب کاهش توانایی ارتباطی افراد در تعاملات با دیگران دانست و گفت: نگرانی کاهش ارتباطات و تعاملات انسانی در اثر استفاده از وسایل الکترونیکی امروزه بسیار جدی بوده و نیاز به توجه ویژه دارد.
وی جایگزینی بازی های مجازی به جای تفریحات فیزیکی را بسیار مضر خواند و اضافه کرد: تفریحات فیزیکی و بازی های قدیمی به جز ایجاد شادابی و تفریح کودکان، در بهبود وضعیت جسمانی آنان هم موثر بوده در حالی که امروزه بخش اعظمی از زندگی نسل جدید به فضاهای مجازی و وسایل الکترونیکی محدود شده و از همین رو چاقی و کم تحرکی تا حد زیادی در جامعه ما رو به افزایش است.
این روانپزشک، با تاکید بر نقش والدین به عنوان الگویی مناسب برای فرزندان، یادآور شد: والدین و بزرگترها باید در پیشگیری از بروز مشکلات و عوارض ناشی از وسایل الکترونیکی و فضاهای مجازی پیشقدم شده و با فراهم کردن تفریحات فیزیکی جذاب فرزندان را به زندگی شاد و پرتحرک، ایجاد ارتباط واقعی و تبادل احساسات انسانی تشویق کنند.
منبع: باشگاه خبرنگاران
۰۵ آذر ۱۳۹۵ - ۱۳:۰۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]