واضح آرشیو وب فارسی:فارس: شباهتهای جنگ احزاب با محاصره سیاسی، اقتصادی دشمنان علیه انقلاب اسلامی
جبهه مقابل پیامبر(ص) از گروههای مختلفی تشکیل شده بود. مانند همان چیزی که امروزه درباره جمهوری اسلامی ایران مشاهده میکنیم. در داخل منافقین و کسانی که به دشمن چراغ سبز نشان میدهند و از بیرون هم همه دشمنان جمهوری اسلامی ایران.
جنگ احزاب یا جنگ خندق در دوران صدر اسلام رخ داده است، درسورهای از قرآن که به نام سوره احزاب قرار داد خداوند متعال در قرآن به موضوع احزاب اشاره میکند که این خود نشان از اهمیت این موضوع دارد، در این جنگ جمعآوری همه سران قریش و همه کفار به خصوص یهودیها صورت گرفت، همان کسانی که بیرون از مدینه یا یثرب آن زمان بودند و یا افرادی که در داخل مدینه بودند، یهودیهایی که با پیامبر اکرم(ص) پیمان بسته بودند اما نقض پیمان کردند و به دشمنان پیامبر قول همکاری دادند. سران قریش که در جنگ احزاب فرماندهی لشکر را بر عهده داشتند 10 هزار نفر نیرو برای جنگ با پیامبر(ص) جمع کرده بودند در حالی که مسلمانان 3 هزار نفر بودند. دومین خصوصیت جنگ احزاب این بود که جبهه مقابل پیامبر(ص) از گروههای مختلفی تشکیل شده بود مانند همان چیزی که امروزه درباره جمهوری اسلامی ایران مشاهده میکنیم در داخل منافقین و کسانی که به دشمن چراغ سبز نشان میدهند و از بیرون هم همه دشمنان جمهوری اسلامی ایران اتحادیه اروپا و آمریکایی ها با هم علیه ایران متحد شدند در واقع همان خصوصیتی که سران کفر در جنگ احزاب داشتند امروز نیز نماد عینی دارد.
امروز نیز سپاه عظیم شرک و کفر با همکاری یهود همانند دوران رسول اکرم(ص) مسلمانان را محاصره کردند تشبیهی که رهبر معظم انقلاب کردند و شرایط امروز را به مانند شرایط جنگ احزاب را در دوران پیامبر(ص) دانسته اند تشبیه بسیار جالب و بجایی است شرایط امروز به گونهای است که باید در آن تامل کرد.
خصوصیت جنگ احزاب امروز همان محاصره است در جنگ احزاب پیامبر(ص) شورای نظامی تشکیل داد در این شورا سلمان محمدی(ره) پیشنهاد داد برای جلوگیری از نفوذ دشمن در اطراف مدینه خندقی حفر کنیم بعد از این که این پیشنهاد تصویب شد و مسلمانان خندقی عظیم کندند طوری که دشمنان نمیتوانستند از آن بپرند و اگر در آن سقوط میکردند به آسانی نمیتوانستند از آن خارج شد، بلکه مسلمانان در محاصره قرار گرفتند مطابق روایات این محاصره به مدت یک ماه به طول انجامید سربازان و محافظان خندق از آن محافظت میکردند و به وسیله منجنیقهایی که ساخته بودند از خندق محافظت میکردند که در حقیقت ابزار موشکی آن زمان بود ما هم در این مدتی که در محاصره اقتصادی بودیم ساخت موشک را آغاز کردیم.
قرآن کریم ماجرای احزاب را بیان میکند. آیات قرآن برای امروز ما آمده است خداوند در آیه " یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اذْکُرُوا نِعْمَةَ اللَّهِ عَلَیْکُمْ إِذْ جَاءَتْکُمْ جُنُودٌ فَأَرْسَلْنَا عَلَیْهِمْ رِیحًا وَجُنُودًا لَمْ تَرَوْهَا " میفرماید ای کسانی که ایمان آوردید نعمتهای خدا را یاد کنید در آن زمانی که لشکرهای عظیم به سراغ شما آمد ما باد و طوفان سخت بر آنها فرستادیم و آنها را در هم شکستیم، نمود این آیه را امروز به وضوح میتوان دید.
در آیه دیگری آمده است " وَإِذْ یَقُولُ الْمُنَافِقُونَ وَالَّذِینَ فِی قُلُوبِهِمْ مَرَضٌ مَا وَعَدَنَا اللَّهُ وَرَسُولُهُ إِلَّا غُرُورًا " آنهایی که منافق بودند و در قلوبشان مرض بود میگفتند وعده پیامبر دروغ است یا این که میگفتند وعدههای پیامبر به کجا رسید، وقتی که محاصره یک ماه طول کشید مسلمانان باور نمیکردند و میگفتند شاید دشمن برگردد در محاصره مسلمانان دچار کمبود آذوقه شدند در این شرایط منافقین دست به کار شدند و تبلیغات منفی به راه انداختند که ما در محاصره اقتصادی هستیم نتیجه چه بوده است ما به کجا رسیدیم امروزه مردم در گرفتاریهای فراوانی به سر میبرند و در نهایت گفتند که ما باید مذاکره کنیم، قرآن در این باره میفرماید " هُنالِکَ ابْتُلِیَ الْمُوْمِنُونَ وَ زُلْزِلُوا زِلْزالاً شَدِیداً " این یک ابتلاء برای مومنین بود ابتلاء مومنین مانند یک زلزله میماند ابتلاءات برای مومنین گوارا بود مومنین صبر میکردند اما برای منافقین به خصوص نفوذیهای دشمن خوشایند نبود.
مطابق فرمایش رهبر معظم انقلاب شرایط امروز ما هم همانند شرایط جنگ احزاب در زمان پیامبر(ص) است امروز در جامعه ما نیز عدهای در داخل کشور میگویند که با مذاکره با دشمن بسیاری از مشکلات حل خواهد شد کمااینکه که دیدیدم و ثابت شد که دروغ گفتند و چنین اتفاقی هم نیفتاد. در جنگ احزاب مقاومت لشکر احزاب در نهایت منجر به پیروزی شد اگر مقاومت لشکر اسلام نبود این پیروزی به وجود نمیآمد در این زمان نیز وظیفه ما مقاومت در برابر دشمن است.
یکی از عوامل پیروزی مسلمانان در محاصره نظامی اقتصادی جنگ احزاب تبعیت از پیامبر(ص) بود اکثر مسلمانان در جنگ احزاب چشم به دهان پیامبر عظیم الشان اسلام دوخته بودند و وقتی که مسلمانان از پیامبر(ص) تبعیت کامل داشتند منافقین و یهودیهای بین قریظه نتوانستند کاری از پیش ببرند.
هر جا و هر زمان که وسوسههای منافقین در دل مسلمانان اثر بگذارد طبیعی است که اسلام رو به ضعف خواهد رفت، در این زمان و در جنگ احزاب فعلی ما نیز اگر مطیع امر ولایت فقیه باشیم قطعا پیروز خواهیم بود آیه " لقَدْ کَانَ لَکُمْ فِی رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ " بعد از ماجرای جنگ احزاب آمده است خداوند در آیه 20 سوره احزاب میفرماید " یحْسبُونَ الاَحْزَاب لَمْ یَذْهَبُوا وَ إِن یَأْتِ الاَحْزَاب یَوَدُّوا لَوْ أَنَّهُم بَادُونَ فی الاَعْرَابِ یَسئَلُونَ عَنْ أَنبَائکُمْ وَ لَوْ کانُوا فِیکُم مَّا قَتَلُوا إِلا قَلِیلاً " در ادامه آیات میفرماید " لَقَدْ کَانَ لَکُمْ فِی رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ لِمَنْ کَانَ یَرْجُو اللَّهَ وَالْیَوْمَ الْآخِرَ وَذَکَرَ اللَّهَ کَثِیرًا " خداوند بعد از بیان ماجرای احزاب میفرماید برای شما پیامبر نیکوترین اسوه است به این معنا که روش و رفتار پیامبر بهترین روش و رفتار و بهترین الگو برای شما است در آیه 22 نیز ماجرای احزاب ذکر میشود " وَلَمّا رَأَى المُؤمِنونَ الأَحزابَ قالوا هٰذا ما وَعَدَنَا اللَّهُ وَرَسولُهُ وَصَدَقَ اللَّهُ وَرَسولُهُ ۚ وَما زادَهُم إِلّا إیمانًا " وقتی مومنین احزاب را دیدند گفتند این وعده خدا و رسول خدا به ما بود و وعده خدا را تصدیق کردند مومنین وقتی دیدند وعده خدا و رسول خدا به تحقق پیوست همان وعده که فرمودند یک روز همه دشمنانی که با هم نیز دشمن بودند متحد خواهند شد و شما را محاصره خواهند کرد و مقابل شما میایستند، ایمانشان افزایش پیدا کرد و تسلیم شدند.
در عصر ما نیز امام راحل از همان روزهای اول گفتند که تمام دشمنان در برابر شما خواهند ایستاد رهبر معظم انقلاب نیز بارها فرمودند که به دشمن اعتماد نکنید آنها دروغ میگویند و فریب میدهند به وقتش با هم متحد خواهند شد و علیه اسلام مبارزه خواهند کرد به فرموده قرآن در چنین شرایطی به ایمان مومنین اضافه میشود و مومنین تسلیم میشوند دلیل پیروزی مسلمانان در جنگ احزاب نیز همین مسئله بود همین که به ایمان مومنین اضافه شد و تسلیم پیامبر(ص) شدند ما نیز اگر بخواهیم در جنگ احزاب کنونی پیروز شویم راهی جز پیروی از ولایت فقیه نداریم قرآن برای همه زمانهاست کان این آیات احزاب را برای امروز ما آوردهاند. آیت الله دکتر روح الله قرهی پایگاه بصیرت انتهای متن/
95/04/28 :: 00:42
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 135]