تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 30 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):آيا به چيزى با فضيلت تر از نماز و روزه و صدقه (زكات) آگاهتان نكنم؟ و آن اصلاح م...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831329408




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سرنوشت برجام در دوران ترامپ


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: مسعود زمانی در روزنامه شرق نوشت: در نیم قرن گذشته، رؤسای جمهوری‌خواه آمریکا نظیر نیکسون، ریگان، بوش پدر و بوش پسر به بارها با توسل به شعار‌های ملی‌گرایانه از اجرای تعهدات حقوق بین‌المللی خود سر باز زدند.
 
دونالد ترامپ قبل از رسیدن به صندلی ریاست‌جمهوری بارها گفته بود در صورت پیروزی از معاهدات و توافقات بین‌المللی مهمی نظیر: نفتا، سازمان تجارت جهانی، توافق دوجانبه دفاعی آمریکا با ژاپن، موافقت‌نامه پاریس ٢٠١٥ و در نهایت برجام خارج خواهد شد.
 

جالب اینکه وفق نظر حقوق‌دانان محافظه‌کار در آمریکا، رئیس‌جمهور می‌تواند به صورت کاملا یک‌جانبه از معاهدات بین‌المللی خارج شود و بدین‌وسیله از تعهدات بین‌المللی آمریکا خارج شود. اما به نظر می‌رسد؛ حقوق اساسی آمریکا حداقل در بعضی موارد این قدرت یک‌جانبه را برای خروج از معاهدات بین‌المللی به رسمیت نمی‌شناسد. متأسفانه یا خوشبختانه دیوان‌عالی کشور آمریکا نیز همچنان درباره خروج یک‌جانبه آمریکا از معاهدات بین‌المللی رأیی صادر نکرده است. درواقع برخی از حقوق‌دانان آمریکایی بر این باورند احتمالا دیوان‌عالی کشور آمریکا در زمان ریاست‌جمهوری ترامپ برای اولین‌بار حوزه اختیارات رئیس‌جمهور نسبت به خروج یک‌جانبه آمریکا از معاهدات بین‌المللی را بررسی خواهد کرد. توضیح آنکه دیوان‌عالی آمریکا والاترین مرجع صالح برای رسیدگی به انحراف قوه ‌مجریه و مقننه از قانون اساسی آمریکا به شمار می‌رود.
 
در زمان جورج بوش پسر، دولت آمریکا بدون تأیید رسمی مجلس سنا از معاهده منع استفاده از موشک‌های بالستیک خارج شد. بااین‌حال، مشکل بتوان تصور کرد سناریو معاهده منع موشک‌های بالستیک برای موافقت‌نامه‌های غیردفاعی-امنیتی و به‌طورخاص موافقت‌نامه سازمان تجارت جهانی و نفتا تکرارناپذیر باشد، چراکه در این موارد به احتمال قریب به یقین کنگره آمریکا در تصمیم یک‌جانبه رئیس‌جمهور مانع ایجاد می‌کند، چراکه خروج از چنین معاهداتی مستلزم ایجاد تغییراتی گسترده در ساختار حقوق داخلی آمریکاست.
 
درواقع در حقوق داخلی آمریکا این بحث مطرح است که در رابطه با موافقت‌نامه‌های تجاری، دولت آمریکا به عنوان نماینده کنگره عمل می‌کند و در چنین مواردی برخلاف توافق‌های نظامی-امنیتی، رئیس‌جمهور ایالات متحده ملزم به پیروی از قانون کنگره است. البته دراین‌میان اسنادی نظیر برجام و موافقت‌نامه ٢٠١٥ پاریس در وضعیتی به‌مراتب آسیب‌پذیرتر قرار دارند.
 
درباره برجام دولت ترامپ حداقل روی کاغذ قادر است تحریم‌های علیه ایران را بازگرداند. باوجوداین، تأکید روسیه، چین و اتحادیه اروپا در وفادارماندن به مفاد برجام جای این امید را باقی می‌گذارد که حداقل در این مسئله، دولت ایالات متحده با پافشاری بر موضع خود حالتی منزوی پیدا خواهد کرد. البته چنین امری بی‌تردید به یکی از نقاط ضعف دولت ترامپ در عرصه بین‌المللی تبدیل می‌شود.
 

وضعیت حقوقی خاص برجام ایجاب می‌کند جمهوری اسلامی با عنایت به راهکارهای حقوقی و دیپلماسی فعال هزینه سیاسی-دیپلماتیک، خروج از برجام را برای دولت جمهوری‌خواه آمریکا افزایش دهد.




۰۴ آذر ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن