واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: با نماینده جدید آمریکا در سازمان ملل آشنا شوید/موضع نیکی هالی درباره ایران چیست؟/ او بهشدت مخالف برجام است+تصاویر
نیکی هالی یکی از مخالفان اصلی برجام بوده است. زمانی که در سال ۲۰۱۴ میلادی امریکا و ایران در حال مذاکره بر سر توافق هستهای بودند نیکی هالی فرماندار وقت کارولینیا جنوبی با امضای قانونی از سرمایهگذاری هر شرکتی که مقر آن در کارولینای جنوبی است در بخش انرژی ایران جلوگیری کرد.
آفتابنیوز : سرویس بینالملل- پس از مشخصشدن مشاوران امنیت ملی و نامزدی وزارت دادگستری و ریاست سازمان اطلاعات مرکزی امریکا، اینک دونالد ترامپ رییس منتخب امریکا نیکی هالی فرماندار کارولینای جنوبی را به عنوان سفیر آن کشور در سازمان ملل متحد منصوب کرده است.
به گزارش آفتابنیوز؛ هالی از خانوادهای هندیتبار بوده است و اولین نماینده دولت ترامپ از اقلیتها خواهد بود. او یکی از منتقدان ترامپ بود و از «مارکو روبیو» و «تد کروز» سناتوهای رقیب ترامپ حمایت کرده بود. نکته جالب توجه این است که روابط بین هیلی و ترامپ به دور از صمیمیت بوده است و آنان در طول رقابتهای انتخاباتی با یکدیگر مشاجره کلامی نیز داشتهاند و ترامپ در ماه ژانویه گفته بود که موضع هیلی در قبال مهاجران ضعیف بوده است. واکنش او به تصمیم فرماندار کارولینایجنوبی بود که از بررسی قانونیبودن ورود و ماندن مهاجران بدون در نظر گرفتن نژاد و مذهب دفاع کرده بود. او در پاسخی ویدئویی به نشست سالانه اوباما بدون اشاره به ترامپ (در حالی که منظورش او بوده است) گفت که یکی از نامزدهای جمهوریخواهان حرفهایی را درباره رویای امریکایی میزند که برای دیگران تهدید قلمداد میشود. البه در ماه اکتبر او موضعاش را تغییر داد و گفت اگرچه طرفدار ترامپ نیست اما به او رای خواهد داد.
موضع هالی درباره ایران چیست؟
او یکی از مخالفان اصلی برجام بوده است. زمانی که در سال ۲۰۱۴ میلادی امریکا و ایران در حال مذاکره بر سر توافق هستهای بودند نیکی هالی فرماندار وقت کارولینیا جنوبی با امضای قانونی از سرمایهگذاری هر شرکتی که مقر آن در کارولینای جنوبی است در بخش انرژی ایران جلوگیری کرد. پس از آن که توافق هستهای عملی شد هالی و دیگر فرمانداران جمهوریخواه از جمله کریس کریستی و جان کسیچ و اسکات واکر در نامهای خطاب به اوباما رییس جمهوری امریکا اعتراض خود را نسبت به برجام ابراز داشتند.
این افراد در نامه خود خواسته بودند تا سنا از تصویب توافق هستهای خودداری کند. با این حال، درباره موضع در قبال سیاست خارجی او اظهارنظر زیادی نکرده است و در این زمینه بیتجربه است همین موضوع سبب شده تا زمانی که نامش به عنوان یکی از نامزدهای احتمالی کسب مقام وزارت امور خارجه مطرح شده بود، بسیاری انتقاد کنند.
موضع او در قبال مسائل دیگر چیست؟
نیکی هالی به عنوان دختر خانوادهای مهاجر معتقد است که مهاجران باید از حقوق برخوردار باشند. البته او نیز مانند سایر جمهوریخواهان به سختگیری درباره مهاجران غیرقانونی باور دارد. او یکی از طرفداران سرسخت ممنوعیت سقط جنین است و گفته است که تنها در زمان خطر جانی زایمان به یک مادر نباید اجازه سقط جنین را داد. او در سال ۲۰۰۶ میلادی خواستار وضع مجازات برای مادرانی شد که سقط جنین انجام داده و به جنین آسیب رساندهاند. در زمینه سیاستهای اقتصادی او از کاهش مالیات حمایت کرده است و مخالف مقررات سختگیرانه برای کسب و کار است.
او همچنین پس از تیراندازی در کلیسای چارلستون خواستار پایین کشیدهشدن پرچم کنفدراسیون در واشنگتن شد و گفت که این پرچم نماد دورانی است که امریکاییها متحد نبودهاند. این پرچم به نوعی از دید مهاجران نماد دوران بردهداری امریکا و جنگهای داخلی محسوب میشود و در مقابل نژادپرستان سفیدپوست برای آن اهمیت زیادی قائل هستند.
۰۳ آذر ۱۳۹۵ - ۱۷:۳۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 140]