واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: نقشه مخفیانه دموکراتها برای جلوگیری از ریاست جمهوری ترامپ
وبسایت پولیتیکو از تحرکات مخفیانه دموکراتها برای کاستن از آرای الکترال ترامپ خبر داد.
به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ وبسایت پولیتیکو گزارش داد تعدادی از اعضای دموکرات کالج انتخاباتی آمریکا در مخالفت با دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب این کشور، قصد دارند فرآیند انتخاب رسمی او در نشست آتی کالج انتخاباتی را با چالش مواجه کنند.
بر اساس این گزارش، برخی از اعضای دموکرات کالج انتخاباتی آمریکا در حال رایزنی با همتایان مستقل و جمهوری خواه خود هستند تا در نشست رسمی این کالج که قرار است در تاریخ 19 دسامبر برگزار شود، به گزینه ای غیر از ترامپ رای دهند تا او نتواند 270 رای الکترال لازم را برای نهایی کردن پیروزی خود کسب کند.
به گفته منابع آگاه، آنها از اعضای جمهوری خواه کالج انتخاباتی نخواسته اند به هیلاری کلینتون نامزد شکست خورده دموکراتها رای دهند؛ بلکه به آنها توصیه کردهاند با توجه به آرای مردمی بیشتر کلینتون، نارضایتی عمومی از پیروزی ترامپ در انتخابات و مواضع جنجالی او در ایام رقابتهای انتخاباتی، در روز رای گیری به گزینه جمهوری خواه دیگری مانند «میت رامنی» نامزد ریاست جمهوری جمهوری خواهان در انتخابات 2012 یا «جان کیسیک» فرماندار اوهایو و رقیب سابق ترامپ در انتخابات مقدماتی حزب جمهوری خواه رای دهند تا او نتواند حد نصاب لازم را در آرای الکترال کسب کند.
طبق قانون انتخاباتی آمریکا، هر نامزد برای پیروزی نهایی در انتخابات باید دستکم 270 رای از مجموع 538 رای کالج انتخاباتی آمریکا را از آن خود کند.
اعضای دموکرات کالج انتخاباتی امیدوارند حتی اگر با توجه به اینکه ترامپ با پیروزی در ایالتهای تعیین کننده دستکم روی کاغذ 290 رای الکترال را به خود اختصاص داده است، نتوانند از ریاست جمهوری او جلوگیری کنند، دستکم بتوانند با تغییر نظر برخی از اعضای کالج انتخاباتی، مشروعیت نظام انتخاباتی دولایه ای آمریکا را زیر سوال برده و زمینه را برای اصلاح آن و حذف کامل سیستم الکترال فراهم کنند.
کلینتون در انتخابات ریاست جمهوری 8 نوامبر (18 آبان) با وجود آنکه حدود 1.7 میلیون رای بیشتر از ترامپ به دست آورد، در آرای الکترالِ ایالتها مغلوب رقیب جمهوری خواه خود شد.
اعضای کالج انتخاباتی آمریکا در تاریخ 19 دسامبر (29 آذر) برای انداختن رای خود به صندوق به صورت جداگانه در ایالت خود تشکیل جلسه می دهند. آنها در 28 ایالت طبق قانون ملزم هستند به نفع نامزدی رای دهند که در آن ایالتها بیشترین آرای مردمی را به دست آورده است. اما در مابقی ایالتها چنین الزامی وجود ندارد؛ هرچند آنها معمولاً برای به خطر نیفتادن آینده سیاسی شان به آرای مردمی ایالت خود خیانت نمی کنند.
۰۲ آذر ۱۳۹۵ - ۲۱:۳۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]