واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: ایران 12سال درحسرت دانش تجاری دنیا بود/رشد10برابری صادرات غیرنفتی
معاون توسعه صادرات سازمان توسعه تجارت ایران گفت: تحریم های ظالمانه غرب، کشور را حدود 12 سال در حسرت داشتن دانش و تکنولوژی های تجاری و صنعتی روز دنیا نگه داشته بود، اما با اجرای برجام و شکسته شدن این طلسم، افق روشنی فراروی تجار و فعالان اقتصادی گشوده شده است.
آفتابنیوز : به گزارش ایرنا، محمدرضا مودودی روز سه شنبه در همایش روز ملی صادرات و تجلیل از برخی صادکنندگان برتر کهگیلویه وبویراحمد در یاسوج اظهار داشت که تحریم ها سبب شده بود در این مدت ارتباط مستمر و مبادله تجاری و اقتصادی بین تجار و بازرگانان ایران با بسیاری از شرکت ها و کمپانی های تجاری کشورهای مختلف دنیا قطع شود.
29 مهر هر سال روز ملی صادرات نام گذاری شده است.
وی تصریح کرد که باید از شرایط و فضای جدیدی که با اجرای برجام پیش روی تجار به ویژه بخش خصوصی به وجود آمده، نهایت بهره را برد و خود را با وضع جدید تطبیق داد.
**رشد 10برابری صادرات غیرنفتی ایران
مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت و معاون توسعه صادرات سازمان توسعه تجارت ایران گفت: میزان صادرات غیرنفتی در کشور تا پایان سال 1394 با رشد 10 برابری نسبت به 15سال اخیر به 42 میلیارد و 414میلیون دلار رسید.
مودودی یادآور شد که رقم صادرات غیرنفتی در سال 1380 حدود چهار میلیارد و 200 میلیون دلار بود.
وی اظهار داشت که رقم صادراتی افزون بر 42 میلیارد دلاری در سال 1394 در کشور نسبت به 2 دهه اخیر نیز حدود 2 هزار درصد رشد داشته است.
براساس اعلام سازمان گمرک ایران و آمار تجارت خارجی، در سال 1392 و در نخستین سال از آغاز به کار دولت یازدهم میزان واردات ایران به 49 میلیارد و 709 میلیون دلار رسید.
همچنین در این سال و آغاز فعالیت دولت یازدهم 41 میلیارد و 848 میلیون دلار انواع کالا از ایران صادرات شده است.
مقایسه واردات و صادرات کشورمان در سال 1392 نشان میدهد تراز تجاری ایران منفی هفت میلیارد و 861 میلیون دلار بود.
سال 1393 و در دولت یازدهم میزان واردات ایران به 53 میلیارد و 569 میلیون دلار رسید، این در حالی است که در همان سال 50 میلیارد و 561 میلیون دلار انواع کالا از کشورمان به سایر کشورها صادرات شده است.
سال 1393 گرچه ارقام واردات و صادرات غیرنفتی کشورمان بسیار نزدیک بود اما در نهایت کارنامه تجارت خارجی ایران با سه میلیارد و هشت میلیون دلار کسری تراز تجاری بسته شد.
این گزارش همچنین میافزاید که در سال 1394 دولت یازدهم موفق شد پس از گذشت حدود 37 سال از انقلاب، کارنامه تجارت خارجی کشور را با تراز بازرگانی مثبت به پایان برساند و در همین سال در حالی که 41 میلیارد و 490 میلیون دلار انواع کالا به کشورمان وارد شده بود اما در مقابل 42 میلیارد و 414 میلیون دلار انواع کالای غیرنفتی از ایران به سایر کشورها صادرات شد.
این مسئول در سازمان توسعه تجاری ایران معتقد است که رقم کمتر از 10 میلیون دلاری صادرات غیرنفتی در کهگیلویه وبویراحمد با وجود این همه ظرفیت ها و قابلیت های متنوع و غنی در بخش های مختلف به هیچ وجه پذیرفتنی نیست.
مودودی تاکید کرد که مشکل اصلی در زمینه کاهش محسوس میزان صادرات غیرنفتی در این استان غنی و ثروتمند مربوط به کمبود زیرساخت ها و منابع نیست بلکه دلیل آن را باید در حوزه نرم افزاری و محرومیت های ذهنی و غیرخلاق جستجو کرد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: سند و چشم انداز توسعه صادرات این استان بر اساس میزان تولیدات صنعتی و طرح هایی که در آینده مورد بهره برداری قرار می گیرد، آماده شده است.
داریوش دیودیده یادآور شد که براساس این سند سالانه 20 درصد باید به میزان صادرات غیرنفتی کهگیلویه و بویر احمد اضافه شود.
وی تصریح کرد که این میزان افزایش 20 درصد سالانه صادرات بر اساس میزان تولید برخی طرح های تولیدی و صنعتی بزرگ از جمله کارخانه سیمان مارگون، فولاد سقاوه، پتروشیمی های دهدشت و گچساران و نیز کارخانه آجر کهگیلویه پیش بینی شده است.
دیودیده میزان صادرات غیرنفتی در بخش صنعت استان در مدت هفت ماه گذشته سال جاری را افزون بر 2 میلیون و 470 هزار دلار ذکر کرد.
وی تصریح کرد که بر اساس این سند، میزان کل صادرات غیرنفتی استان در سال جاری افزون بر 15 میلیون و 400 هزار دلار در بخشهای مختلف خواهد بود.
وی گفت که سهم بخش صنعت از این میزان 13 میلیون و 560 هزار دلار، بخش کشاورزی 1.5 میلیون دلار و بخش صنایع دستی نیز 339 هزار دلار پیشبینی شده است.
از چهار شرکت صادرکننده محصولات غیرنفتی در استان کهگیلویه وبویراحمد نیز در این آیین تجلیل شد.
۰۲ آذر ۱۳۹۵ - ۱۶:۱۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 136]