واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: در نخستین ساعات پیروزی «دونالد ترامپ» نامزد جنجالی حزب جمهوریخواه در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا،«بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی با تلفن، توییت و صدور بیانیه و ارسال ویدیو این پیروزی را جشن گرفت و این میلیاردر آمریکایی را «دوست واقعی اسراییل» نامید.
به گزارش تراز ،پس از این خوش و بش به ظاهر معمول، رییس جمهور جدید جمهوری خواه آمریکا، در پاسخ از نخست وزیر تندرو رژیم صهیونیستی خواست تا در«اولین فرصت» به ایالاتمتحده سفر کند که البته نتانیاهو با «زیرکی» از پذیرش این دعوت سرباز زد. هرچند رسانهها دلایل متعددی را برای اتخاذ این تصمیم برشمردند و حتی تا جایی پیش رفتند که ادعا کردند نتانیاهو برای «جلوگیری از شرمنده شدن باراک اوباما، رئیسجمهور فعلی آمریکا» این دعوت را رد کرده است، اما با بررسی دقیقتر میتوان موضوعات دیگری را نیز درباره دودلی نتانیاهو نسبت به ساکن جدید کاخسفید مطرح کرد.
به گزارش وبگاه نشریه «تایم»، نتانیاهو که از رفتن «باراک اوباما» خرسند است چرا که اختلافات شخصی میان این دو در طول هشت سال قدرت دموکراتها، بارها به عرصه رسانهها کشیده شد؛ البته در آغوش کشیده شدن آشکار ترامپ توسط اوباما، بیشتر تلاشی برای جلبنظر رییسجمهور جدید پیشتر از دیگران، تعبیر و تفسیر میشود.سفر صهیونیستی به ناشناختهها
ترامپ و نتانیاهو گرچه تاکنون یکبار بیشتر با هم دیدار نکردهاند اما از نقاط اشتراک فراوانی در زندگی شخصیشان برخوردارند اگرچه در صحنه سیاسی فعلی رژیم صهیونیستی، ترامپ «کمیتی ناشناخته» به شمار میرود و این موضوعی است که مشخصاً صهیونیستها را عصبی کرده است. در همین باره، روزنامه «هاآرتص» موسوم به نیویورکتایمز سرزمینهای اشغالی، دوران ریاستجمهوری ترامپ را «سفری به ناشناختهها» توصیف کرده است.
از یکسو، ترامپ جمهوریخواه اظهارات خوشایند زیادی برای نتانیاهو البته با اندیشههای راستافراطی داشته است؛ از جمله اینکه او گفته است در صورت ورود به کاخسفید، سفارت آمریکا را از تلآویو به بیتالمقدس (پایتخت دولت فلسطینی) منتقل خواهد کرد یا انتقاد از رویکرد «بسیار بسیار بد» اوباما در قبال اسراییل یا وتوی هرگونه قطعنامه احتمالی شورای امنیت سازمان ملل درباره شروط توافق صلح با دولت فلسطینی؛ موردی که مقامات دولت اوباما درباره امکان تصویب آن در مدت باقیمانده از ریاستجمهوری اوباما بر سر آن بحث کردهاند. مشاوران ترامپ حتی پا فراتر گذاشته و در جدیدترین اظهارنظرهای خود گفتهاند ترامپ تا زمانی که طرفهای فلسطینی رژیمصهیونیستی را بهعنوان «دولت یهود» به رسمیت نشناسند، به راهحل دو دولتی به مثابه گزینهای «غیرممکن» مینگرد. این دقیقاً پیششرط جدیدی است که نتانیاهو برآن اصرار دارد. «دیوید فریدمن» مشاور ترامپ در بحبوحه کارزارهای انتخاباتی احزاب آمریکایی در سرزمینهای اشغالی در ماه اکتبر، تاکید کرده بود:«دولت ترامپ هیچگاه اسراییل را برای پذیرش راهحل دو دولتی یا هرگونه راهحلی مخالف خواست مردم اسراییل تحتفشار قرار نخواهد داد.»
این گزارشها و ابهام مواضع ترامپ درباره مسائل بسیار حساس و پیچیده موجبشده تا راستگرایان در سرزمینهای اشغالی ترامپ را همراستا با خود احساس کنند. برای مثال «نفتالی بنت» از صهیونیستهای افراطی و وزیر آموزشوپرورش رژیم غاصب قدس، بلافاصله پس از مشخص شدن نتیجه انتخابات آمریکا گفت: «آشکار، ساده و روشن؛ دوره دولت فلسطینی تمام شد.» با اینوجود، واقعاً ترامپ چه در سر دارد؟ هیچ کس نمیتواند پاسخ دقیقی به این پرسش مهم بدهد. رییس جمهور جدید آمریکا در مناظرهای در انتخابات درون حزبی گفته که او در مناقشه میان فلسطینیان و صهیونیستها «میانجی بیطرف» خواهد بود.
ترامپ چندروز بعد در مصاحبه با «سیانان» گفت: «درباره مناقشه اعراب-اسراییل اگر بگویم خیلی هوادار اسراییل هستم به حل این مساله کمکی نمیکند.» هردو این اظهارنظرها از سنت غیرقابلتغییر جمهوریخواهان در وفاداری محض به رژیم صهیونیستی فاصله داشت.هراس از مواضع متناقض ترامپ
در ادامه کارزار انتخاباتی ترامپ، در فصل پاییز نیز شفافیت بیشتری درباره مواضع وی در قبال موجودیت این رژیم حاصل نشد. در هفته گذشته «هاآرتص» نسخهای از ارزیابی کارشناسان اشغالگر را درباره رییسجمهور جدید آمریکامنتشر کرد: «ترامپ درباره پارهای موضوعات مهم مواضعی متناقض از خود نشان داده است.»
همچنین باید به برنامهریزی ترامپ برای سفر به تلآویو در سال جاری میلادی اشاره کرد که به دلیل سخنان انتقادآمیز نتانیاهو از مواضع وی درباره مهاجران لغو شد. گفته میشود «جرد کوشنر» داماد یهودی ترامپ بانی این سفر بوده است. علاوه بر این، ادعای ترامپ به نزدیکی با یهودیت در تناقض کامل با اعلام حمایت وی از گروههای راست افراطی است که آشکارا دارای دیدگاههای یهودستیزانهاند.
سازمان غیردولتی «اتحادیه ضدافتراء» نیز اظهارات یهودستیزانه ترامپ را در سخنرانی خود در منطقه «وستپالم بیچ» مورد انتقاد قرار داد. این در حالی است که آخرین آگهی دو دقیقهای تلویزیونی کارزار انتخاباتی ترامپ آشکارا بانکداران و سرمایهداران یهودی را «خائن» معرفی میکند. افزایش شکاف میان صهیونیستهای ساکن سرزمینهای اشغالی و یهودیان آمریکایی که عقایدی مخالف با نتانیاهو دارند، بیش از پیش به سردرگمی سران رژیم صهیونیستی درباره سیاستهای آتی کاخسفید دامن میزند. اما آنطور که وبگاه «کانترپانچ» آمریکا گزارش کرده است،«شلدون ادلسون» میلیاردر معروف یهودی و صاحب قمارخانههای بزرگ «لاسوگاس» محافظت از استحکام روابط میان نتانیاهو و ترامپ را برعهده گرفته است. وی علاوه بر اینکه از هواداران سرسخت نتانیاهو است، از حامیان عمده حزب جمهوریخواه و ترامپ نیز بهشمار میرود. با اینوجود گفته میشود تیم مشاوران ترامپ به صهیونیستهای افراطی دیگری مانند نفتالی بنت نزدیکتر است تا شخص نتانیاهو. به اعتقاد برخی کارشناسان مسائل منطقه، حتی ممکن است موافقت ترامپ با واگذاری کل نوار غزه به اسراییل و شناسایی بیتالمقدس بهعنوان پایتخت رژیم جعلی، تماماً به ضرر صهیونیستها تمام شود؛ چراکه این تصمیم میتواند آنها را با موج بیسابقه انتفاضه مردم فلسطین و محکومیت جهانی مواجه سازد.
از طرفی روابط نزدیک ترامپ و ولادیمیر پوتین از دیگر موضوعاتی است که خشم صهیونیستها را برانگیخته است. تلاش رییسجمهور جدید آمریکا برای بهبود روابط با روسها میتواند به معنی بازگذاشتن دست آنها در منطقه غرب آسیا و به نفع متحد نزدیک آنها ایران تلقی شود. در نظر گرفتن موارد فوق درک چرایی رد دعوت ترامپ از سوی نتانیاهو را آسان میسازد.
البته باید منتظر ماند و دید که با ورود ترامپ به کاخ سفید و در دست گرفتن زمام امور در آمریکا، لابیهای صهیونیستی چه نقشی را ایفا خواهند کرد. تجربه دهههای اخیر تمام دولتها در آمریکا، چه جمهوریخواه و چه دموکرات، نشان میدهد که این دولتها چارهای جز حمایت تمام قد از رژیم غاصب فلسطین نداشتهاند و به نظر میرسد که دونالد ترامپ نیز در این راستا مستثنا نخواهد بود.
منبع: روزنامه صبح نو
زمانبندی انتشار: 2 آذر 1395 - 13:46
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]