تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 2 فروردین 1404    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دلى كه در آن حكمتى نيست، مانند خانه ويران است، پس بياموزيد و آموزش دهيد، بفهميد...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

خرید از چین

خرید از چین

خرید محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

خودارزیابی چیست

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

خرید عسل

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

سررسید 1404

تقویم رومیزی 1404

ویزای توریستی ژاپن

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

خرید لباس

7 little words daily answers

7 little words daily answers

7 little words daily answers

گوشی موبایل اقساطی

ماساژور تفنگی

قیمت ساندویچ پانل

مجوز آژانس مسافرتی

پنجره دوجداره

خرید رنگ نمای ساختمان

ناب مووی

خرید عطر

قرص اسلیم پلاس

nyt mini crossword answers

مشاوره تبلیغاتی رایگان

دانلود فیلم

قیمت ایکس باکس

نمایندگی دوو تهران

مهد کودک

پخش زنده شبکه ورزش

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1867661061




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ایران در برابر ترامپ چه باید کند؟


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: فرارو: دونالد ترامپ بدون اغراق در حال تبدیل شدن به یک پدیده بین‌المللی است. پیش از این اگر با تغییر روسای جمهوری آمریکا تنها برخی از کشورها نگران می‌شدند و سیاست‌های خود را تغییر می‌داند اما این بار اتحادیه اروپا و کشورهای بزرگی مانند روسیه و چین نیز به دقت تحولات آمریکا و گزین ه‌های احتمالی کابینه دونالد ترامپ را زیر ذره بین خود برده‌اند و آن را رصد می‌کنند.

 دونالد ترامپ در ایام تبلیغات ریاست جمهوری آمریکا نوید تغییرات جدی در روابط بین المللی این کشور را داده بود. او گفته بود درباره تعهدات آمریکا تجدید نظر خواهد کرد. اما او از تعهداتی متفاوتی نام برده بود تا نشان دهد این تجدید نظر تنها به برجام محدود نخواهد شد و او حتی علیه پیمان ناتو نیز موضع‌گیری خواهد کرد و همچنین ترامپ آنطور که از انتظار می‌رفت هم  از اتحادیه اروپا هم یاد نمی‌کرد.

در همین باره با داوود هرمیداس باوند گفتگو کردیم و از او درباره رویکرد جدید آمریکا نسبت به تحولات بین‌المللی پرسیدیم و سرآخر از او درباره سهم ایران از تغییر نگرش آمریکا نسبت به مسانل بین‌المللی نیز سوالی پرسیدیم. این گفتگو را در ادامه می‌خوانید:

ایران در برابر رویکرد تهاجمی داوود هرمیداس باوند در رابطه با آینده تعهدات بین‌المللی آمریکا با روی کارآمدن چهره‌ای مانند ترامپ گفت: «بر اساس شواهد و قراین به نظر می‌رسد آمریکا به دنبال آن است که تمرکز خود را به مسائل داخلی معطوف کند و در همین راستا سطح و دامنه تعهدات بین‌المللی خود را کاهش دهد.»  

وی گفت: «تعدیل تعهدات بین‌المللی آمریکا که ترامپ شعار آن را داده است با هدف بازگشت به آمریکا شکل گرفته است.»

باوند در ادامه اضافه کرد: «آمریکا به دنبال آن است تعهدات خود را کم کند و برای مثال ترامپ این سوال و ابهام را پیش‌ می‌کشد که چرا مردم و کشور آمریکا باید هزینه‌های دیگر کشورها را بپردازند و چرا این هزینه‌ها برای خود آمریکا مصرف نمی‌شود؛  در همین رابطه ترامپ به دنبال آن است که تعهدات این کشور در ناتو را کاهش بدهد.»

این کارشناس مسائل بین‌الملل اضافه کرد: «این نوع تعدیل‌ها و کاهش تعهدات نسبت به اتحادیه اروپا هم اتخاذ خواهد شد.»

باوند می‌گوید: «ترامپ معتقد است دولت‌هاي آمريكا با ورود نادرست خود به مسائل در عرصه جهاني، هزينه‌هاي هنگفت و بي‌دليلي براي مردم اين كشور ايجاد كرده‌اند و امريكا در حالي خدماتي را مجاني به برخي از كشورها ارايه مي‌دهد كه خود امريكايي‌ها بيش از هر كس ديگري به آن خدمات نيازمند هستند.»

این کارشناس مسائل بین‌الملل در خصوص واکنش احتمالی اتحادیه اروپا نسبت به تصمیمات آینده دولت آمریکا گفت: «الان تقریبا این ایده در حال شکل‌گیری است که اروپا با نگاه ترامپ و جمهوری‌خواهان بایستی به فکر ایجاد ساختارهای مستقل باشند بخصوص در شرایطی که آمریکا به سنت جمهوری‌خواهان درباره بازگشت به آمریکا تمایل پیدا کرده است.»

باوند در ادامه به ذکر تجربه مشابه این روزهای آمریکا در گذشته پرداخت و از ماجرای کنار کشیدن آمریکا جنگ ویتنام یاد کرد و گفت: «در آن ایام هم کنگره آمریکا تایید کرد که آمریکا نیروهای خود را وارد نکند؛ به نظر می‌سد این نظر مجددا تشدید شود.»

وی در خصوص آینده نقش آفرینی آمریکا در جامعه بین‌المللی گفت: «در آینده آمریکا موضع‌گیری دولت با دولت را پیش خواهد گرفت و حمایت‌ها و هزینه‌های خود را در کشورهای دیگر کاهش خواهد داد.»

این استاد دانشگاه ادامه داد: «از سوی دیگر چین و ژاپن می‌خواهند دیگر زیر چتر امنیتی آمریکا نباشند و خودشان مستقل شوند و به دلیل این نگاه متفاوت آمریکا این اطمینان برایشان وجود نخواهد داشت که این کشور چتر حمایتی‌اش را همچنان حفظ کند.»

هرمیداس باوند با ذکر این نکته که در سال‌های اخیر آمریکا تمرکزش را از خاورمیانه برداشته و به خاور دور معطوف کرده است، تاکید کرد: «به نظر می‌رسد آمریکا حتی به دنبال آن است که همین سطح از تعهداتش را هم در خاور دور کاهش دهد. دیدگاه اشخاص و گزینه‌های احتمالی اطراف دونالد ترامپ نشان می‌دهد این اتفاق رقم خواهد خورد.»

وی در خصوص پیامد تغییر نگرش دیپلماسی آمریکا برای ایران گفت: «به نظر من ترامپ با مقداری تندخویی فعالیت خود را شروع خواهد کرد؛ چرا که به زعم او، آمریکا اعتبارش را از دست داده و در برجام به ایران امتیاز داده است، به همین خاطر احتمالا او رویکردی تهاجمی به خود خواهد گرفت. اما به نظر می‌رسد همچنان تمرکزش بر مسائل داخلی آمریکا باشد.»

وی در خصوص واکنش ایران به این وضعیت به فرارو گفت: «ایران باید تلاش کند به اتحادیه اروپا نزدیک شود. نگاه مثبت اروپاییان به برجام موقعیت ویژه‌ای را برای ایران به وجود آورده است؛ این نزدیکی موجب خواهد شد ترامپ نسبت به این تعهد ایستادگی نسبی بیشتری داشته باشد.»

باوند در خصوص نحوه تعامل مثبت ایران با اتحادیه اروپا گفت: «ایجاد دفتر اتحادیه اروپا در ایران می‌تواند منجر به باز شدن فضایی جدید در روابط گردد؛ ایران نباید تنها با نگاه بدبینی نسبت به دفتر اتحادیه اروپا تصمیم بگیرد و از سویی دیگر نبایستی تنها به روابط خودش با چین و روسیه متکی شود.»

وی در بخش پایانی گفتگوی خود یادآور شد: «ایران نباید همه تخم مرغ‌های خود را در یک سبد قرار دهد و ارتباطات خود را با شرق گسترش دهد. ایران باید به اروپا هم نزدیک شود و تنها روسیه و چین را مورد توجه خود قرار ندهد.»




۳۰ آبان ۱۳۹۵ - ۱۴:۴۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن