واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: اتفاقات روی داده در مرز مهران در دو روز گذشته، نشان داد، در صورتیکه اقدامات فوری و سریع، برخی از ارگانهای عمومی صورت نمیپذیرفت، مشخص نبود چه فاجعهای به بار میآمد.
به گزارش تراز ،با بسته شدن مرز مهران از سوی دولت عراق تا روز اربعین، هزاران زائر پشت مرزها گرفتار شدند و تنها مدیریت جهادی برخی از نهادها توانست مانع از به وجود آمدن فاجعه شود.
اوایل صبح پنجشنبه بود که کشور عراق اعلام کرد که دیگر از مرز مهران اجازه ورود به زائرین ایرانی نخواهد داد و حضور بیش از 20 هزار ایرانی در پایانه مهران باعث ایجاد ازدحام جمعیت شد. عدم پیش بینی های لازم از سوی ارگان های مسئول برای مدیریت چنین شرایطی، تنش هایی را به وجود آورد که تنها با ورود برخی از سازمان ها و نهادهای انقلابی بحران پیش آمده تحت کنترل قرار گرفت.
سپاه، شهرداری تهران، آستان قدس، ستاد اجرایی فرمان امام (ره)؛ کار خدمات رسانی را به زائرین برعهده گرفتند و با دستور ویژه قالیباف، شهردار منطقه 5 با اکیپی مجهز، مامور رسیدگی به اوضاع نابسامان مرز مهران شد. اسدی، شهردار منطقه 5، عنوان می کند: "از ساعت چهار صبح پنج شنبه و با ازدحام هزاران نفر از زوار، امر اسکان و دادن پتو و غذا، در دستور کار قرار گرفت. در داخل پایانه تنها شهرداری در حال خدمات رسانی است و بیرون از پایانه در میدان اربعین شهر مهران، در کنار ما، سپاه و آستان نیز حضور دارند. "
بر اساس شواهد و گزارشات مردمی، با وجود بالا گرفتن معضلات در مرز مهران، هیچ خبری از سازمان های دولتی و استانداری ایلام نبود. شرایطی که می طلبید تا با بسیج کامل امکانات دولتی، مردم گرفتار پشت مرزها، حتی المقدور بتوانند شب سرد مهران را به صبح برسانند. درحالیکه رخدادهای سال گذشته در مهران وقوع فاجعه در این منطقه را محتمل کرده بود، اما هیچ تدبیری از سوی دولت اندیشیده نشد تا بار دیگر نهادهای انقلابی جور دولت را بکشند و به حدود بیست هزارنفری که پشت مرزها گرفتار شدند ارائه خدمت کنند.
در چند سال اخیر که حضور در اربعین حسینی در عراق به یک پویش گسترده شیعیان تبدیل شده، لزوم ایجاد زیرساخت ها و تدارکات کامل، ضروری است اما هر ساله تکرار برخی از معضلات را شاهدیم. دولت و وزارت خارجه کمترین تلاشی برای لغو روادید با دولت عراق نکردند. قیمت کرایه های اتوبوس بین شهری و بلیط هواپیماها چندین برابر می شود و نظارت جدی بر این سواستفادههای از زوار اربعین صورت نمیگیرد! در کنار این اوضاع پارکینگهای مرزی و اسکان زوار نیز تعریف چندانی ندارند. با وجود چنین معضلات و مشکلاتی، به نظر میرسد دولت یازدهم اهتمام جدی برای مرتفع ساختن آنها نیاندیشیده است.
اتفاقات روی داده در مرز مهران در دو روز گذشته، نشان داد، در صورتیکه اقدامات فوری و سریع، برخی از ارگانهای عمومی صورت نمیپذیرفت، مشخص نبود چه فاجعهای به بار میآمد. شهر 15 هزار نفری مهران، در روزهای منتهی به اربعین به صورت روزانه بیش از 200 هزار زائر را میزبانی میکند و هرگونه اخلالی در این امر، کام زائرین را تلخ می کند.
مدیریت «شعار-سخنرانی» بجای اقدام موثر که متد دولت است، علامت سوال بزرگی را در ذهن مردم ایجاد کرده که آیا این دولت اساسا اعتقادی به پیاده روی بزرگ اربعین دارد؟ یا آن را اخلالی در کارکردهای عادی و روزمره سازمانهای دولتی میبیند!
با توجه به بی کفایتی و چشم پوشی دولت بر مسائل پیش آمده در مرز مهران باید گفت که در صورتیکه دولت تمایلی برای ورود به خدمات رسانی به زائرین اربعین ندارد، حداقل پیش از شروع ایام منتهی به اربعین و در سال پیش رو، زیرساختهای لازم را برای کمک رسانی بهتر نهادهای عمومی و انقلابی فراهم آورد تا این نهادها همچون شب گذشته، جور کم کاری آنها را برعهده گیرند.
منبع: مشرق
زمانبندی انتشار: 29 آبان 1395 - 11:52
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]