تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر که از آبروی برادر مسلمان خود دفاع کند مطمئناً بهشت بر او واجب می شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827139632




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چند درصد مردم ترکیه موافق بقای اردوغان هستند؟ | پایگاه خبری تراز


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: مراکز نظرسنجی در ترکیه می‌گویند که حدود ۴۱ درصد از مردم این کشور با تغییر سیستم حکومت داری از صدارتی به ریاستی که امکان بقای اردوغان در سمت ریاست‌جمهوری را در دل خود دارد، موافق هستند.

به گزارش تراز ، این روزها ترکیه درگیر مسئله رفراندم برای تغییر سیستم حکومتی خود می‌‌باشد؛ در روزهای آینده لایحه پیشنهادی حزب حاکم «عدالت و توسعه» به مجلس این کشور فرستاده می‌شود که براساس آن، سیستم حکومتی ترکیه در قانون اساسی جدید از پارلمانی به ریاستی تغییر می‌‌یابد.
 
در این میان «دولت باغچلی» رئیس حزب «حرکت ملی» که پیش از این اظهاراتی در جهت مخالف با سیستم ریاست‌جمهوری می‌‌زد، بعد از دیدار با اردوغان و بن‌علی یلدریم، مواضع خود را تغییر داد.
 
حمایت دولت باغچلی رئیس حزب حرکت ملی از اردوغان در زمان کودتای نافرجام 15 جولای در ترکیه باعث شده بود اختلافات دو طرف به فراموشی سپرده شود و نقطه عطفی بر آغاز دوران جدیدی در همکاری‌های دو حزب «حرکت ملی» و «عدالت و توسعه» ایجاد شود.
 
اقدامات دولت اردوغان در متوقف کردن فرایند صلح کُردی و انجام عملیات نظامی علیه حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک) در مناطق کُردنشین ترکیه باعث نزدیکی دو حزب شد و مهم‌ترین اختلافشان را از میان برداشت.
 
مبارزه با تشکیلات «فتح‌الله گولن» و موضع‌گیری‌های شدید علیه حزب کُردی «اتحاد دموکراتیک» (پ.ی.د) و اقدام نظامی در مقابله با ایجاد کریدور کُردی در شمال سوریه، زمینه برای اتحاد استراتژیک اردوغان و باغچلی را فراهم کرد.
 
عقب‌نشینی دولت اردوغان از تصویب لایحه خارج کردن «شرناک» و «حکاری» از استان بودن، یکی از قدم‌های دیگری بودند که اردوغان برای جلب رضایت باغچلی انجام داده بود، چرا که باغچلی مخالف تصویب این لایحه بود.
 
باغچلی با حمایت از قانون اساسی جدید همه را غافلگیر کرد
 
پس از دیدار اخیر باغچلی با اردوغان، وی در سخنانی غافلگیرکننده با انتقاد از وضعیت فعلی اداره دولت در ترکیه، اداره دولت با وضعیت کنونی را نقض قانون اساسی اعلام کرد و خواستار تغییر قانون اساسی از طریق رفراندوم شد.
 
باغچلی معتقد بود که اداره کنونی دولت باعث به وجود آمدن کودتا و از بین رفتن دولت قانونی خواهد بود. این سخنان باغچلی و چرخش ناگهانی در حمایت از تغییرات قانون اساسی به نفع اردوغان، همه را غافلگیر کرد.
 
فقط 41 درصد مردم ترکیه موافق با سیستم ریاستی هستند
 
طی مذاکراتی که اعضای حزب عدالت و توسعه به منظور جلب حمایت دولت باغچلی از قانون اساسی جدید داشتند، باغچلی به شرط استفاده از لفظ سیستم ریاست‌جمهوری به جای لفظ سیستم ریاستی موافقت مشروط خود را از قانون اساسی جدید ترکیه اعلام کرد.
 
البته طبق نظرسنجی‌هایی که توسط مؤسسات پژوهشی حزب عدالت و توسعه انجام شده است، میزان حمایت مردم از تغییر قانون اساسی و برپایی سیستم ریاستی در این کشور 41 درصد اعلام شده است که این امر سبب شده است که به منظور حمایت بیشتر مردم از قانون اساسی جدید، بر لفظ سیستم ریاست‌جمهوری به جای لفظ سیستم ریاستی  در تبلیغات آن تأکید شود و مردم ترکیه را اقناع کنند که سیستم عوض نخواهد شد بلکه اختیارات رئیس‌جمهور افزایش خواهد یافت.
 
تأکید بر بقای سه ماده از قانون اساسی
 
مطابق با خواسته حزب حرکت ملی، سه ماده اول از قانون اساسی ترکیه با موضوعات دولت واحد، زبان آموزش و شهروندی ترک، به هیچ عنوان در قانون اساسی جدید تغییر نخواهد یافت.
 
طی مذاکرات رسمی حزب عدالت و توسعه با دولت باغچلی، علاوه بر تغییر نیافتن سه ماده اول قانون اساسی، تغییرات دیگری مانند حذف قانون قطع روابط رئیس‌جمهور از حزب مطبوعش و انتخاب دولت از خارج از مجلس با مخالفت شدید باغچلی مواجه شده است.
 
اجرای قانون اساسی جدید از سال 2019
 
مقرر شده است که اگر قانون اساسی جدید دولت اردوغان به تصویب نهایی مجلس و مردم ترکیه برسد، قانون اساسی جدید از سال 2019 به صورت رسمی اجرا شود. بدین ترتیب اولین انتخابات ریاست‌جمهوری با قانون اساسی جدید در سال 2019 انجام خواهد شد و بر اساس پیش‌نویس قانون اساسی ترکیه، اردوغان می‌تواند پس از همه‌پرسی، پست رئیس‌جمهور اجرایی موقت را در اختیار بگیرد و انتخابات ریاست‌جمهوری را در سال 2019 میلادی برگزار کند و در صورت پیروزی در دو دور از انتخابات، تا سال 2029 رئیس‌جمهور ترکیه باقی بماند. 
 
 



منبع: تسنیم

تراز شبکه اجتماعی اخبار اقتصادی تراز نیوز تلگرام بازار اقتصاد ایران


اخبار تراز خبرگزاری اقتصاد ایران بازارمالی fatf





زمانبندی انتشار: 28 آبان 1395 - 16:50





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن