واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: وزیر بهداشت گفت: هدف ما استمرار طرح تحول سلامت در جامعه بوده و باید مشکلات پیش روی آن حل شود.
به گزارش تراز ، دکتر سیدحسن هاشمی با عنوان این مطلب که از کار کردن برای مردم خسته نیستم، ادامه داد: در عمرم تا به حال بدهکاری را تجربه نکرده بودم اما در وزارت بهداشت با آن مواجه شده بودم چرا که برخی دوستان به قولهایی که داده بودند عمل نکرده اما به هر حال بخشی از فعالیتها که مربوط به مردم میشود در حال اجرا است.
وی با بیان اینکه در آزمایشگاههای بخش خصوصی و برخی داروخانهها بدهیهایی وجود دارد، افزود: در حال حاضر ۱۰ هزار میلیارد تومان وزارت بهداشت بدهکاری دارد که امیدواریم طی یکی دو ماه آینده گشایش ایجاد شود.
طرح تحول سلامت به مستضعفان توجه میکند
وزیر بهداشت در پیرامون طرح تحول سلامت گفت: این طرح قائم بر افراد بوده و چون مورد رضایت ائمه جمعه، فرمانداران، بخشداران و گروههای سیاسی است بنابراین همه آنها با این طرح موافق بوده و به آن کمک کردند چراکه رویکرد آن توجه به مستضعفان بوده و نگاهی عادلانه دارد.
وی یادآور شد: در این طرح شاهد افزایش تعداد تختهای بیمارستان، گسترش شبکههای بهداشتی، افزایش پرستار و مواردی دیگر از این قبیل بودیم اما متاسفانه با این وجود در قانون الزاماتی برای اجرای آن وجود ندارد.
وزیر بهداشت افزود: اگر پایدار بودن منابع و بحث بیمه حل نشود تهدیدی بزرگ برای طرح تحول سلامت وجود دارد.
هاشمی اظهار داشت: طرح تحول سلامت توقعی است که در جامعه ایجاد شده و اکنون نه تنها استقرار آن مورد توجه است بلکه استمرار آن نیز باید مهم تلقی شود.
وی یادآور شد: تا زمانی که دولت تدبیر و امید فعال است این طرح به قوت خود باقی میماند، اما مطالبه ما استمرار دائم این طرح بوده که نمایندگان مجلس در آن نقش دارند.
وزیر بهداشت با بیان اینکه اعتبارات طرح تحول سلامت باید به مالیات متصل کنند، گفت: به جای آن اعتبارات عمومی قطع شده چراکه مالیات پایدارتر است.
هاشمی افزود: تا زمانی که نظارت بر هزینههای بیمه وجود نداشته باشد و نتوان مخارج را کنترل کنیم مشکلاتی برای طرح تحول سلامت ایجاد میشود چراکه هزینهها سرسام آور است.
وی بیان کرد: اکنون هزینهها با بیمه بوده و با توجه به اینکه بیمه یک صندوق محسوب میشود در نتیجه اشکالاتی را دارد که باید نسبت به این مسائل توجه بیشتری شود.
طرح تحول سلامت یارانه غیر نقدی برای نیازمندان
وزیر بهداشت در خصوص حل مشکلات پیش روی طرح تحول سلامت، گفت: گره این مسائل قطعا توسط مردم به تنهایی حل نمیشود و مجلس باید ملاحظاتی داشته باشد.
هاشمی در پاسخ به این سئوال که رئیس جمهوری در این بحث ورود پیدا کرده یا خیر، اظهار داشت: رئیس جمهوری در این خصوص ملاحظاتی داشته اما بیشتر علاقهمند بوده تا سیاستهای رهبری اجرا شود و سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری واضح است و نیازی به تفسیر ندارد.
وی یادآور شد: در کمیسیون تلفیق پیوست این برنامه نیز ارائه شد اما فقط به لایحه توجه کردند.
وزیر بهداشت با اشاره به اینکه در تصمیمگیریها سیاسی عمل میشود بیان کرد: باید تصمیم بگیریم و این تصمیمگیریهای سیاسی باعث شده که به مشکل بر بخوریم و البته به صلاح کشور در هیچ حوزهای نیست.
هاشمی گفت: طرح تحول سلامت یارانه غیر نقدی از سوی حکومت به نیازمندان است که البته قرار بود ۵ میلیون نفر بیمه شوند اما در عمل ۱۰ میلیون نفر با همان منابع در نظر گرفته شده اولیه بیمه شدند.
وی افزود: همچنین قرار بر این بود تا ارزش دفترچه در بیمارستانهای دولتی باشد اما برای همه بیمهشدگان ارائه شد.
وزیر بهداشت اظهار داشت: اشکال اجرا در بخش بیمه است و برخی آدرسهای نادرستی برای پرداختها ارائه میکنند.
هاشمی بیان کرد: مجلس باید برای سوءگیریهای بخشی آنچه به نفع مردم است مورد توجه قرار دهد و برای تحقق آن بکوشد و نباید نگاههای سیاسی، بخشی و سازمانی داشته باشد.
وی افزود: مدل بهداشتی که در کشور داریم در هیچ کجای دنیا وجود ندارد و مشکل کار هم همین نگاههای جهتدار است.
بیماریهای تنفسی چهارمین علت مرگ و میر ایرانیان
هاشمی با بیان اینکه آلودگی هوا را خودمان به وجود آوردیم، گفت: اما این مشکل قابل حل است و گره آن به دست خودمان گشوده میشود ولی مشکل ما این است اراده ملی نداشته و در هر دورهای به معلولی پرداختیم اما برای رفع علت تلاش نکردیم.
وی ادامه داد: این مسئله به هزینه و مدیریت نیاز دارد و بیماری است که اگر اکنون علاج نشود باید باید با قیمتی بالاتر در آینده به فکر درمان آن باشیم و میتوانیم در این راه از تجربه بشر استفاده کرد.
وزیر بهداشت افزود: قربانی آلودگی هوا هستیم و بیماریهای تنفسی چهارمین علت مرگ و میر ایرانیان شناخته شده در عین حال که بیماریهای قلبی و عروقی نیز در میان هموطنان از عوامل مرگ و میر به شمار میرود.
وی با اشاره به اینکه برخی اقتصاددانها بیش از توجه به رفاه به فکر منافع هستند گفت: اگر این روند اصلاح نشود به ضرر جامعه است.
وزیر بهداشت ادامه داد: بیش از ۱۰ سال است که از رسانههای متعدد مشکل مربوط به آلودگی هوا را شاهد هستیم اما چون اراده و هماهنگی کافی وجود ندارد این مسئله حل نمیشود.
هاشمی با بیان اینکه این مشکلات رفع شدنی هستند عنوان کرد:البته راه حل سادهای وجود ندارد اما همانطور که سایر کشورهایی که با این مشکل مواجه بودند توان حل آن را داشتند ما نیز میتوانیم نسبت به رفع آن اقدام کنیم و آن کشورها هم ضریب هوشی بالاتری از ما نداشتند اما در عوض ارادهای قویتر از ما برای حل مشکل به خرج دادند.
وزیر بهداشت در مورد فعالیتهای ورزشی در هوای آلوده، اظهار داشت: این مسئلهای است که پزشکان متخصص در امر ورزش باید به آن بپردازند و اکنون نیز نسبت به این مسئله حساس هستند.
اقدامات بهداشتی مفصلتری از درمان انجام دادیم
هاشمی با اشاره به اینکه بدون تعصب در دولت در حوزه پیشگیری فعالیت شده، افزود: طی سالهای اخیر چینین توجهای به این حوزه نشده بود.
وی به مسائلی همچون پرونده الکترونیک سلامت، مراقبان بهداشت، شبکههای بهداشتی از روستا تا پایتخت اشاره کرد و گفت: همیشه در خصوص فعالیتهای حرفهای بسیاری وجود دارد اما خداوند متعال و مردم این خدمات را میبینند و ما نیز آنچه وظیفه بود به آن عمل کردیم.
وزیر بهداشت در پاسخ به این سئوال که برخی متعقدیم بیشتر به حوزه درمان توجه شده بیان کرد: همه آگاه هستند که پیشگیری بر درمان مقدمه است اما درمان نیز بخشی از پیشگیری بوده و هر کس چنین اعتقادی ندارد باید به سواد خود شک کند.
هاشمی با اشاره به اینکه اقدامات بهداشتی مفصلتری از اقدامات درمانی انجام شده اظهار داشت: در حوزه درمان هزینه کردیم اما در بخش بهداشت فرهنگسازی مورد توجه قرار گرفته و زیرساختهای لازم آن فراهم شد.
وی با اشاره به اینکه قریب به ۳ هزار خانه بهداشت، هزار و ۸۰۰ پایگاه بهداشتی، هزار مرکز بهداشت و ۲۰ هزار نیروی جدید در حوزه پیشگیری به کار گرفته شده عنوان کرد: اما در درمان به مسائلی همچون زایمان طبیعی رایگان و مواردی دیگر از این قبیل پرداختیم.
وزیر بهداشت از دیگر اقدامات پیشگیرانه در طی فعالیت خود را توجه به سلامت دهان و دندان دانشآموزان بر شمرد و بیان کرد: در این حوزه ۱۰ میلیون محصل در دو نوبت مورد توجه اقدامات پیشگیرانه دهان و دندان قرار گرفتند که نتیجه آن ۲۰سال آینده در کشور با کاهش پوسیدگی دندان افراد نمود پیدا میکند.
اقدامات توانبخشی بیماران اوتیسمی در حوزه اختیارات بهزیستی
هاشمی در خصوص توجه به بیماریهای همچون اوتیسم و نارضایتیهایی که در خصوص مراقبتهای آن وجود دارد، بیان کرد: این بیماری یکی از مسائلی بسیاری غمانگیز برای خانوادههای آنها بوده و به تدریج شیوع آن در حال افزایش است.
وی ادامه داد: این بیماری درمانی ندارد و باید بحث توانبخشی آن مورد توجه قرار گیرد که در حوزه فعالیت بهزیستی است اما از جایی که خانوادههای این بیماران تصور میکنند نهاد دیگری برای پاسخگویی به آنها وجود ندارد لذا به وزارت بهداشت مراجعه میکنند.
وزیر بهداشت افزود: در مورد برخی دیگر از بیماریها همچون دیسترفی، ای بی، بیماریهای متابولیک و بیماریهای عصاب و روان نیز نیاز به توجه دستگاههای حمایتی است که از جمله این مراکز میتوان به بهزیستی، بنیاد شهید، بنیاد مستضعفان اشاره داشت.
جایگزینی ۲ هزار و ۵۰۰ آمبولانس جدید با مدلهای قدیمی
هاشمی در مورد وضعیت آمبولانسهای کشور، گفت: آمبولانسی در گمرک نمانده بلکه فرآینده شماره کردن ماشینها زمان بر است.
وی افزود: در طی مدت فعالیت ۲هزار و ۵۰۰ آمبولانس جدید جایگزین ماشینهای قدیمی شده البته چالشهایی هم در این مسیر وجود داشته است.
وزیر بهداشت پیرامون وضعیت آمبولانسهای شخصی، گفت: این مسئله یک اشکال است که باید با کمک وزارت کشور نسبت به حل آن اقدام کنیم و فعالیت آن آمبولانسها با مجوز وزارت بهداشت باشد.
هاشمی افزود: به دلیل آنکه این آمبولانسها در خانه مردم رفتو آمد میکنند بنابراین باید نهادی بر فعالیت آن نظارت داشته باشد و امیدواریم هرچه زودتر نسبت به حل آن اقدام شود.
منبع: مهر
زمانبندی انتشار: 27 آبان 1395 - 16:04
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 149]