واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: یا هموطنانی که نفسشان در آسمانی دودآلود به شماره افتاده و با عوارض آلودگی هوا و همچنین اختلالات ایجاد شده در زندگی روزمره شان دست و پنجه نرم می کنند، شایستگی پیام عذرخواهی کوتاهی از جانب رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشورشان را ندارند؟
به گزارش تراز ،در حالی که حبیب کاشانی، عضو شورای شهر تهران، از فوت 412 شهروند تهرانی بر اثر آلودگی هوا از ابتدای آبان ماه خبر می دهد، پورتال سازمان حفاظت محیط زیست به نقل از محمد رستگاری، معاون نظارت و پایش محیط زیست استان تهران ضمن "تکذیب ادعاهای دور از واقعیت در مورد میزان آلودگی هوای تهران" می نویسد: اگر سری به سایت های جهانی سنجش و کنترل کیفی هوای شهرهای بزرگ و آلوده جهان بزنید متوجه خواهید شد که وضعیت امروز تهران از بسیاری از شهرها بهتر است. برای مثال در سایت aqicn.org وضعیت شهرهای چین را نگاهی بیاندازید، یا وضعیت یکی از شهرهای اروپایی مانند ایتالیا را، آنها هم با وارونگی هوا و آلودگی هوا در این فصل مواجه اند، اما هیچ کدام از مسوولان دولتی و محلی اقدام به تخلیه شهر نکرده است."البته گفتنی است با آغاز هشتمین روز آلوده در شهر تهران، به جز معصومه ابتکار، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست که چند روزی است برای شرکت در کنفرانس بین المللی بررسی تغییرات آب و هوایی، به مراکش رهسپار شده، هیچ کدام از مسئولان، "اقدام به تخلیه شهر" نکرده اند.
سفر ابتکار به مراکش، هرچند بدون شک به منظور فرار از آلودگی هوای تهران برنامه ریزی نشده است اما اضافه شدن آن به رویکرد توجیه ناپذیر سازمان حفاظت محیط زیست و سکوت و بی تفاوتی بانوی سبزپوش در برابر بحران آلودگی هوا طی روزهای گذشته، به اعتراضات مردمی نسبت به عملکرد این سازمان در مقابله با آلودگی هوا دامن زده است. موج این اعتراضات که طی ساعات گذشته به صفحه اینستاگرام معصومه ابتکار رسید سبب شد به جز آخرین مطلب ارسال شده در این صفحه، دسترسی به بخش نظرات ذیل سایر مطالب، مسدود شود که همین امر، به هجوم نظرات کاربران، ذیل آخرین مطلب ارسالی در صفحه اینستاگرام ابتکار منجر شده است: کاربرانی که نسبت به سفر خارج از کشور وی در اوج بحران آلودگی هوای پایتخت گله مندند و از او می خواهند در برابر مشکلاتی که آلودگی هوا برایشان ایجاد کرده پاسخگو باشد و حتی کاربرانی که با ایجاد هشتگ، خواهان استعفای ابتکار شده اند.
اما با نگاهی به انبوه نظرات کاربران، به نظر می رسد آنچه بیش از آلودگی هوا خشم کاربران را برانگیخته، ناراستی ها و فرافکنی های ابتکار است. یکی از کاربران می نویسد: "اگر کارآمد نیستید لااقل صادق باشید و به شعورمان توهین نکنید. اول آلودگی هوا را کاهش بدهید، بعد آن را نتیجه اقدامات دولت اعلام کنید. آلودگی هوا را به جان می خریم اما دروغگویی و سیاسی کاری در حوزه تخصصی محیط زیست را نمیتوانیم بپذیریم."
اما سکوت و بی تفاوتی ابتکار نسبت به بحران چند روز اخیر آلودگی هوا که علاوه بر مرگ 412 تن، سلامت همه شهروندان را با خطر جدی رو به رو ساخته، پایان ماجرا نیست. سازمان حفاظت محیط زیست این بار هم مانند گذشته برای رویارویی با بحران پیش رو دست به دامن ابزار سه گانه می شود: تکذیب آمار و ادعاها، نسبت دادن کاستی ها به دولت قبل و البته منسوب کردن انتقادات به غرض ورزی های سیاسی جناح مخالف.
اینجاست که بازنشر مطلبی در پورتال سازمان حفاظت محیط زیست به نقل از یک روزنامه دولتی، تحت عنوان "وقتی هوا سیاسی می شود"، که در آن، انتقادات رسانه ها نسبت به آلودگی هوا، ناشی از اغراض سیاسی عنوان شده، مطلبی با عنوان "ریزگردهای سیاسی" را برایمان تداعی کرده و یادآور می شود پرداختن به بحران آلودگی هوا هم مانند پرداختن به دیگر بحران های زیست محیطی از هجوم ریزگردها و خشکی تالاب ها گرفته تا شهادت محیط بانان، کشتار گونه های ارزشمند حیات وحش، خطر انقراض قریب الوقوع یوزپلنگ و حتی قرنطینه ای که ببر سیبری، 5 سال در آن اسیر بود، در نگاه ابتکار تنها از غرض ورزی های سیاسی نشأت می گیرد و بس.
همچنین، با مشاهده مطلبی در کانال تلگرامی سازمان حفاظت محیط زیست به نقل از یکی از رسانه های نزدیک به دولت، تحت عنوان "تب دائمی Share کردن/وقتی مردم به جای کمک به کاهش آلودگی هوا دنبال شایعات تاریخ مصرف گذشته می گردند" به خودمان می آییم و می بینیم نه تنها در جهت بهره مندی از هوای پاک، حقی بر گردن سازمان حفاظت محیط زیست نداریم، بلکه بدهکار این سازمان عریض و طویل دولتی هم هستیم چرا که نه تنها کمکی به کاهش آلودگی هوا نکرده ایم بلکه مطالب مغایر با ذائقه مسئولان این سازمان را هم که توسط آنها مورد تکذیب قرار گرفته در فضای مجازی به اشتراک گذاشته ایم!
از سوی دیگر، در حالی که دستکم هر شهروند تهرانی تایید خواهد کرد که صرفنظر از آمارها و شاخص ها، میزان آلودگی هوایی که طی روزهای گذشته تجربه کرده، در آبان ماه هیچ کدام از سالهای گذشته مسبوق به سابقه نبوده است، ابتکار با حضور در یک برنامه طنز تلویزیونی، کاهش هوا طی سه سال گذشته را محصولی از اقدامات دولت عنوان کرده و مردم را بر این کاهش آلودگی شاهد می گیرد تا این پرسش را در ذهن تداعی کند که آیا هموطنان، دستکم شایستگی برخورداری از رویکرد صادقانه و به دور از سیاست سازمانی را ندارند که به عنوان تنها متولی امر حفاظت از محیط زیست کشور، تا کنون در ملزم کردن سایر دستگاه ها به رعایت ملاحظات زیست محیطی، عملکردی ضعیف به نمایش گذاشته و در اوج بحران آلودگی هوا، پیشنهادی به جز طرح سه شنبه های بدون خودرو در چنته ندارد؟ آیا هموطنانی که نفسشان در آسمانی دودآلود به شماره افتاده و با عوارض آلودگی هوا و همچنین اختلالات ایجاد شده در زندگی روزمره شان دست و پنجه نرم می کنند، شایستگی پیام عذرخواهی کوتاهی از جانب رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشورشان را ندارند؟ هموطنانی که گلایه ها و انتقادتشان توسط سیاسی ترین زن ایران، سیاسی کاری تلقی خواهد شد.
منبع: تسنیم
زمانبندی انتشار: 27 آبان 1395 - 12:55
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]