تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 31 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس با يقين بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم را قرائت كند، كوه‏ها به همراه او تسبيح م...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817182090




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

طلاق پايان مشكلات زندگي زناشويي نيست


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: طلاق پايان مشكلات زندگي زناشويي نيست
به همان اندازه كه ازدواج و تشكيل خانواده براي دوام و بقاي جامعه اهميت فراوان دارد، طلاق و از هم گسيختگي خانواده نيز براي جامعه و فرد، مخرب و زيان‌آور است.
نویسنده : دكتر امان‌الله قرايي‌مقدم* 


به همان اندازه كه ازدواج و تشكيل خانواده براي دوام و بقاي جامعه اهميت فراوان دارد، طلاق و از هم گسيختگي خانواده نيز براي جامعه و فرد، مخرب و زيان‌آور است. از جمله آنكه بيشترين آسيب‌ديدگان جامعه نتيجه طلاق هستند. طلاق و افزايش روز‌افزون آن به ويژه در چند دهه گذشته و اينكه هر ساله بر تعداد و درصد آن افزوده مي‌شود و اكنون طبق بررسي‌ها به حدود 27/5 درصد رسيده، زنگ خطري جدي است و لطمات جبران‌ناپذيري بر جامعه مي‌گذارد.
    ***   

وجود جوانان بزهكار و بي‌خانمان، رها شدن زنان و دختران و فرزندان بي‌پناه، زنان و مردان خياباني، افسرده و سرخورده، درمانده، نااميد و... از آثار و نتايج جبران‌ناپذير طلاق است كه تا سال‌هاي سال باقي مي‌ماند و به خودي خود مي‌تواند سبب افزايش انحرافات اجتماعي شود.
طلاق در زمره غم‌انگيز‌ترين پديده‌هاي اجتماعي و بر هم زننده تعادل انساني و اجتماعي است. آثار شومي برجاي مي‌گذارد و به درستي مي‌توان گفت كه هيچ گاه مطالعه آسيب‌شناسي اجتماعي، بدون شناسايي طلاق صورت‌پذير نيست. به تعبير ديگر هر جامعه‌ا‌ي كه در جست‌و‌جوي سلامت اجتماعي است بايد اين پديده را مهار كند.

طلاق پديده‌اي است چند بعدي يا چند ضلعي و بسيار پيچيده كه عوامل گوناگون حقوقي، اقتصادي، سياسي، فرهنگي، رواني، آموزشي و پرورشي، ديني و خانوادگي و ده‌ها عامل ديگر در پيدايش و همچنين كاهش آن مؤثرند. طلاق همچنين يكي از مهم‌ترين پديده‌هاي اجتماعي است كه تأثيرات مخرب گوناگوني بر نهاد‌هاي اقتصادي، حقوقي، سياسي، فرهنگي، روحي ورواني و شخصيتي افراد مي‌گذارد و زندگي اجتماعي را در هم مي‌ريزد. طلاق پديده‌اي است حقوقي، زيرا در هر جامعه‌اي كه قوانين طلاق متناسب با واقعيات موجود جامعه نباشد و قوانين و مقررات و عرف و شرع و سنت‌ها ازدواج‌هاي ناخواسته و اجباري را تجويز و محترم بشمارد ممكن است منجر به بروز قتل و جنايت شود. طلاق پديده‌اي است كه اثرات اقتصادي زيان‌بخشي بر جامعه مي‌گذارد زيرا موجب مي‌شود خانواده به عنوان زير‌بناي اقتصادي از هم بپاشد و تعادل رواني انسان‌ها را كه خود اثرات سهمگيني در حيات اقتصادي افراد مي‌گذارد، مختل كند و انگيزه آنان را براي كار و تلاش بيشتر و اثر‌بخش‌تر كاهش مي‌دهد و در نتيجه توسعه اجتماعي - اقتصادي با مشكل روبه‌رو مي‌شود.
 
طلاق پديده‌اي جمعيتي است كه هم به لحاظ كمي و هم از نظر كيفي تأثيرات مخربي بر جمعيت مي‌گذارد زيرا از يك طرف تنها واحد مشروع و اساسي توليد مثل يعني خانواده را از هم مي‌پاشد و از طرف ديگر بر كيفيت و اخلاق و خصوصيات معنوي و... جمعيت اثر مي‌گذارد و موجب مي‌شود تا فرزنداني كه از نعمت خانواده محروم شده‌اند، تحويل جامعه شود. پديده‌اي كه اثرات فرهنگي زيان‌آوري بر ارزش‌ها، هنجارها، باورها، آداب و رسوم و سنت‌هاي مقدس ديني و اعتقادي، مي‌گذارد و به تضعيف آنها منجر و كم كم موجب مي‌شود تا به صورت يك مد اجتماعي و فرهنگي شايع شده و قبح و زشتي آن كمرنگ شود و ارزش‌ها و هنجارهاي اصيل فرهنگي فرو‌ريزد.

طلاق از ديدگاهي ديگر پديده‌اي است كه اثرات ارتباطي دارد زيرا باعث مي‌شود تا ارتباطات سالم، درست و طبيعي در جامعه دستخوش تلاطم و تغيير شده و ارتباطات معنوي جاي خود را به ارتباطات صوري بدهد و در نتيجه ارتباطات خانواده‌ها از هم گسسته شود. علاوه بر آن موجب مي‌شود تا رابطه زناشويي بين خانواده‌اي ديگر كه با آرامش زندگي مي‌كنند تحت تأثير قرار گيرد و پيوند ازدواج‌هاي ديگر دچار اختلال و قطع شود.  به عبارتي ديگر اگر طلاق، يك راه حل به حساب آيد و امري عادي تلقي شود و از قبح و زشتي آن كاسته شود ميزان آن افزايش مي‌يابد. طلاق اثرات سياسي به همراه دارد و نشان مي‌دهد كه نظام حكومتي نتوانسته در زمينه عواملي چون اشتغال، مسكن، تأمين و رفاه اجتماعي، آرامش روحي و رواني و فضاي مطلوب اجتماعي و... اقدامات مؤثري به انجام برساند و تمهيدات لازم را در زمينه دوام و بقاي خانواده به عمل آورد. در نتيجه طلاق موجب بدبيني مردم نسبت به نظام سياسي و حكومتي گرديده و نارضايتي در جامعه را فراهم مي‌آورد.

طلاق اثرات مخرب روحي و رواني بر افراد مي‌گذارد و نه تنها تعادل رواني و فكري دو انسان را برهم مي‌زند، بلكه فرزندان، بستگان، دوستان و نزديكان را نيز تحت تأثير قرار مي‌دهد و صدمات جبران‌ناپذيري كه تا پايان عمر باقي مي‌ماند بر جاي مي‌گذارد. طلاق پايان مشكلات زندگي زناشويي نيست، بلكه آغاز مشكلات است. طلاق آغاز بي‌پناهي، افسردگي، بي‌ساماني و درماندگي و اندوه زن و مرد و خصوصاً فرزندان است كه حاصل و ثمره يك ازدواج ناموفق‌اند. فرزندان در اين ميان بيشترين آسيب را متحمل مي‌شوند و صدمات جبران‌نا‌پذيري بر روح و روان آنها مي‌گذارد و عامل مهمي در گرايش اين گونه فرزندان به انواع آسيب‌هاي اجتماعي مي‌شود و نظام اجتماعي را با مشكلات متعددي رو‌به‌رو مي‌سازد. اگر كساني كه به اعتياد، جرم و جنايت، روسپي‌گري، فرار از خانه و... رو آورده‌اند مورد بررسي قرار گيرند به روشني معلوم مي‌شود كه بسياري از آنان نتيجه طلاق هستند. به همين جهت است كه بايد طلاق از ابعاد مختلف مورد تجزيه، تحليل و بررسي قرار گرفته و در نتيجه راه‌حل‌هاي مناسب ارائه شود تا از افزايش بي‌رويه ميزان آن جلوگيري به عمل‌ آيد.
*جامعه‌شناس و استاد دانشگاه


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۵ - ۲۱:۵۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن