واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: تفاهمنامه 6میلیارددلاری با شرکت های خارجی دردست پیگیری است/ احتمال بروز خاموشی درتابستان 96
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی با اشاره به انعقاد تفاهمنامه حدود 6 میلیارد دلاری با شرکت های خارجی برای ساخت نیروگاه های حرارتی در پسابرجام، خاطرنشان کرد: این تفاهم نامه ها تا دستیابی به نتیجه نهایی، مطابق برنامه زمانبندی شده در دست پیگیری هستند.
آفتابنیوز : «محسن طرزطلب» امروز (دوشنبه) در پایان نشستی خبری در پاسخ به ایرنا درباره تاثیر روی کار آمدن رییس جمهوری جدید آمریکا بر قراردادهای این شرکت با سایر کشورها، افزود: تا پیش از مشخص شدن نتیجه انتخابات آمریکا، ساخت هشت هزار و 700 مگاوات نیروگاه جدید با سرمایه گذاری خارجی و کشورهای کره جنوبی، ژاپن، چین، ترکیه- بلژیک و ... تفاهم شده بود.
به گفته این مقام مسوول، حجم سرمایه گذاری این پروژه ها بین 5.5 تا 6 میلیارد دلار است که البته هیچیک از آنها در قالب فاینانس نیست.
طرزطلب تصریح کرد: هنوز تاثیر نتایج این انتخابات و واکنشی از طرف های مقابل در موضوع قراردادها دیده نشده است و برنامه ها مطابق زمانبندی تعیین شده پیش می رود، اما تا تامین مالی نهایی پروژه ها و اخذ مجوزهای لازم نیاز به هماهنگی های زیاد است.
** تامین 95 درصدی سوخت نیروگاه ها از گاز
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی در پاسخ به پرسش دیگر ایرنا درباره میزان مصرف سوخت نیروگاه ها، خاطرنشان کرد: در هشت ماه گذشته 95 درصد مصرف سوخت نیروگاه ها از گاز طبیعی، دو درصد از گازوییل و سه درصد با مازوت بوده که در همسنجی با سال گذشته رشد چشمگیری داشته است.
طرزطلب مجموع گاز مصرفی نیروگاه های تولید برق حرارتی را از ابتدای امسال تاکنون افزون بر 48 میلیارد مترمکعب اعلام کرد.
** آخرین وضعیت قرارداد یونیت
این مقام مسوول وزارت نیرو با اشاره به آخرین وضعیت قرارداد با شرکت ترکیه ای- بلژیکی یونیت اینترنشنال، گفت: مذاکرات اولیه این قرارداد به پایان رسیده و هم اینک به دنبال اخذ مجوزهای قانونی برای ابلاغ قرارداد هستیم.
طرزطلب افزود: قرارداد مربوطه در دو بخش تجاری (شامل شرایط عمومی و خصوصی موافقتنامه، مسایل فنی و ...) و جداول پیوست (بیمه، گارانتی، تضمین ها و ...) تنظیم شده و بحث و تبادل نظر در این زمینه ها کماکان ادامه دارد.
به گفته وی ، قرارداد یونیت، نخستین قرارداد خارجی وزارت نیرو در پسابرجام بوده که به دلیل ملاحظات خاص موجود برای سرمایه گذاری خارجی در کشور کمی طولانی و زمانبر شده، اما احتمال لغو این قرارداد بسیار ضعیف است.
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی گفت: سیاست وزارت نیرو این است که شرکت ها و تولیدکنندگان داخلی به عنوان تامین کننده قطعات و تجهیزات در این طرح ها حضور داشته باشند و بر این اساس، مطابق قانون هر سرمایه گذار ایرانی که بتواند منابع مالی خارجی تامین کند، از همه تضمین های لازم همچون خارجی ها بهره مند خواهد شد.
طرزطلب ابراز امیدواری کرد تا پایان امسال تکلیف قرارداد با شرکت یونیت مشخص شود.
پیشتر وزارت نیرو اعلام کرده بود، این وزارتخانه آماده صدور مجوز برای هر شرکت خصوصی داخلی است که تمایل دارد با شرایط قرارداد شرکت « یونیت اینترنشنال» ترکیه نیروگاه بسازد. دارندگان مجوزهای پیشین نیز می توانند قرارداد خود را بر پایه همین شرایط تبدیل کنند.
** تحویل نیروگاه های گازی کلاس F
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی در ادامه گفت: این شرکت برای ورود فناوری توربین کلاس F به کشور با سازندگان مختلف در سطح جهان مذاکره کرد، اما در نهایت فقط شرکت زیمنس آلمان حاضر شد چنین توربینی را برای ایران تولید و فناوری ساخت آن را به کشور منتقل کند.
طرزطلب گفت: مطابق شرایط قرارداد، مقرر شده است خرید انبوهی از سوی ایران در این زمینه صورت بگیرد و پس از سه سال این توربین ها با انتقال فناوری در داخل کشور ساخته شوند.
به گفته وی، هیچ شرکت ایرانی بجز مپنا از توانایی لازم برای این انتقال فناوری برخوردار نبوده و چنین سرمایه ای در اختیار ندارد.
** نیروگاه های فرسوده
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره نیروگاه های فرسوده کشور، یادآور شد: هم اینک سه هزار مگاوات از تولید برق کشور توسط نیروگاه های فرسوده با بازده حدود 22 درصد و با عمر طولانی انجام می شود که باید از رده خارج شوند.
به گفته طرزطلب، برخی از این نیروگاه ها تعطیل شده و بعضی دیگر با نیروگاه های مدرن جایگزین می شوند که از جمله آنها نیروگاه زرند کرمان و نیروگاه شهرری است که با یک برنامه زمانبندی کنار گذاشته می شوند.
** احتمال بروز خاموشی در اوج مصرف برق سال 96
وی با یادآوری عبور مصرف برق امسال از مرز 52 هزار و 700 مگاوات در زمان اوج (پیک بار شبکه)، گفت: برای سال آینده پیش بینی شده است سه هزار مگاوات نیروگاه جدید حرارتی وارد مدار شود، اما اگر رشد مصرف برق ادامه یافت و صرفه جویی در مصرف آن انجام نشود، احتمال خاموشی ناشی از کمبود تولید در تیر و مرداد ماه 1396 96 اجتناب ناپذیر خواهد بود.
وی در پایان از آمادگی 99 درصدی نیروگاه های حرارتی در هشت ماه گذشته و رشد سه درصدی این آمادگی در همسنجی با پارسال خبر داد و افزود: هم اینک 85 درصد نیروگاه های کشور حرارتی اند که بیش از 94 درصد برق را تولید می کنند.
۲۴ آبان ۱۳۹۵ - ۱۴:۲۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]