تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 20 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):سخن طیب و پاکیزه را از هر که گفت بگیرید،‌ اگر چه او خود،‌ بدان عمل ن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828135956




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

توصیه‌های آموزش و پرورش برای پیشگیری از رفتارهای پرخطر/ نشانگان خطر را بشناسیم


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: توصیه‌های آموزش و پرورش برای پیشگیری از رفتارهای پرخطر/ نشانگان خطر را بشناسیم
ایسنا نوشت: دفتر مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش، به مناسب «هفته مبارزه با اعتیاد و آسیب‌های اجتماعی»، توصیه‌هایی را درباره پیشگیری از رفتارهای پرخطر در بین کودکان و نوجوانان دارد.
آفتاب‌‌نیوز : کودکان و نوجوانان کشور ما، با مخاطراتی روبرو هستند که سلامت روانی و اجتماعی ایشان را تهدید می کند. از جمله این مخاطرات، رفتارهای پرخطر و آسیب‌های اجتماعی است که همه ما باید کوشش کنیم با شناخت دقیق و روزآمد این مخاطرات و با آگاهی از راهکارهای مراقبت از کودکان و نوجوانان در برابر این مخاطرات، زمینه مصونیت بخشی آنها را فراهم کنیم.


«هفته مبارزه با اعتیاد و آسیب‌های اجتماعی» که از 22 تا 28 آبان ماه در مدارس کشور برگزار می‌شود، فرصتی است تا ضمن تبادل نظر در مورد این مخاطرات، راهکارهای مراقبت از کودکان و نوجوانان در برابر آسیب‌های اجتماعی را بررسی و ترویج کنیم. برهمین اساس، دفتر مراقبت در برابر آسیب های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش، توصیه‌هایی را در این زمینه ارائه کرده است:


- کودکان و نوجوانان را بشناسیم: فرزندان ما به تناسب رشد جسمی و سنی شان، تغییرات روانی و اجتماعی گوناگونی را پشت سر می‌گذارند. نخستین قدم برای کمک به کودکان و نوجوانان این است که این تغییرات را به خوبی بشناسیم و به تناسب آن، سبک و شیوه های ارتباط با فرزندان، دانش آموزان و کودکان و نوجوان را طراحی، اصلاح و بهبود ببخشیم.


- خطرات و عوامل مخاطره آمیز کودکان و نوجوانان را شناسایی کنیم: به همان اندازه که نگران بیماری‌ها و مخاطرات سلامت جسمی فرزندان مان هستیم، باید توجه داشته باشیم و دقت کنیم که چه خطراتی سلامت روانی اجتماعی آنان را تهدید می کند و از کنار این خطرات، به سادگی و آسانی عبور نکنیم. فرزندان ما، بویژه در دوره نوجوانی هیجان خواه، کنجکاو و با تغییرات خلقی و عاطفی گسترده ای هستند و به همین دلیل، گرایش های مخاطره آمیز ممکن است در ایشان وجود داشته باشد. در این زمینه خانواده‌ها به هشدارهایی که از طرف دستگاه های مسوول، در مورد رفتارهای پرخطر نوجوانان اعلام می شود، توجه کنند.


- به سبک زندگی فرزندانمان توجه کنیم: این بسیار اهمیت دارد که بدانیم و توجه کنیم که فرزندان ما چه اولویت‌هایی دارند؟ از چه کالاهای فرهنگی و از چه رسانه‌هایی استفاده می‌کنند؟ نوع پوشش ایشان چگونه است؟ چه ارزش‌ها و چه الگوهایی دارند؟ به خاطر داشته باشیم که در مقایسه با دهه‌های گذشته، نقش و اهمیت عوامل مرتبط با سبک زندگی(نامناسب) در گرایش کودکان و نوجوانان به رفتارهای پرخطر بیشتر شده است.


- نشانگان خطر در کودکان و نوجوانان را بشناسیم: رفتارهای پرخطر و آسیب‌های اجتماعی نیز مانند بیماری‌ها، از طریق علائم و نشانگان، قابل شناسایی هستند که اگر به این نشانگان دقت کنیم می‌توانیم هم بموقع پیشگیری کنیم و هم در صورت بروز، مداخله سریع داشته باشیم. تغییرات خلقی و علائم رفتاری، از جمله آشکارترین این نشانگان هستند که خانواده‌ها می‌توانند با مشورت مدرسه و کارشناسان و متخصصان، این علائم خطرپذیری را شناسایی و پیگیری کنند.


- سلامت روانی اجتماعی کودکان و نوجوانان را تقویت کنیم: شواهد نشان می دهند کودکان و نوجوانانی که از آگاهی خوبی نسبت به خود برخوردارند، به توانایی ها و قوت های خود باور دارند، از عزت و کرامت نفس برخوردارند، دارای توانایی حل مسئله و تصمیم گیری هستند، معاشرت های اجتماعی سالم و صحیحی دارند، هیجانات و عواطف خود را کنترل می‌کنند و از محیط و جو مناسب، همدلانه و حمایتگرانه‌ای برخوردار هستند، قادرند که مواجهه موثری با رفتارهای پرخطر داشته باشند و در رویدادهای مخاطره آمیز و ناگوار تاب آوری داشته باشند.


- مهارت‌های خودمراقبتی را در بین کودکان و نوجوانان، ترویج و تقویت کنیم: کودکان و نوجوانان، حتی در صورتی که دارای سلامت روانی اجتماعی بالا باشند و از محیط حمایتگرانه‌ای برخوردار باشند باز هم بی نیاز از مهارت های خودمراقبتی نیستند. باید بکوشیم که این مهارت‌ها را در بین کودکان و نوجوانان، ترویج کنیم.


یک نمونه از مهم ترین این مهارت ها، مهارت «نه گفتن» است. فرزندان ما باید قادر باشند در برابر فشار همسالان شان و یا در سایر زمینه‌ها و موقعیت‌های مخاطره آمیز و آسیب‌های اجتماعی، بتوانند از خود مراقبت کنند و با جرات «نه» بگویند.


- با مدرسه، هماهنگ و همکار باشیم: مدارس، بطور مستمر از طریق کتاب ها و برنامه‌های درسی خود تلاش می‌کنند تا خودمراقبتی را به دانش آموزان بیاموزند. هرچقدر خانواده‌ها، ارتباط مستمر و هماهنگی با مدارس داشته باشند، بهتر می‌توانند در تقویت و تحکیم آموزش‌های خودمراقبتی و پیشگیری از رفتارهای پرخطر در بین فرزندان، کمک کرده و موثر باشند.


- به سبک فرزندپروری‌مان دقت کنیم: گزارش‌ها نشان می‌دهند والدینی که در کنار حمایت از فرزندان شان، انتظارات و قواعدی را برای آنان تشریح می‌کنند و بر رعایت آن نظارت می‌کنند، در مقایسه با آن دسته از والدینی که تنها حمایت می‌کنند و نظارت بر رفتار فرزندانشان ندارند و یا آن دسته که تنها بر رعایت انتظارات و قواعد شان پافشاری می‌کنند و حمایتی از فرزندانشان بعمل نمی‌آورند، الگوی مناسب تری برای فرزندپروری هستند.


- سلامت معنوی فرزندان مان را تقویت کنیم: سلامت، اکنون در اغلب اسناد مهم دانشگاهی و نیز سازمان‌های ملی، منطقه‌ای و جهانی، دارای چهار بعد خوانده می‌شود؛ جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی. سلامت معنوی می‌تواند نقش اثرگذار و تعیین کننده‌ای در بهبود وضعیت سایر ابعاد سلامت داشته باشد. هرچقدر بکوشیم که گرایش‌های دینی و سبک زندگی دینی را در فرزندان‌مان تقویت کنیم، مهم‌ترین زمینه و ظرفیت را برای خویشتنداری ایشان در برابر رفتارهای پرخطر و آسیب‌های اجتماعی فراهم می‌کنیم.


- نحوه اقدام در «فوریت‌های اجتماعی» را بشناسیم: در مواردی ممکن است خانواده‌ها با رفتار پرخطری در فرزندانشان روبرو شوند و نشانه‌هایی از خطر را در ایشان ببینند. آنچه در این رویدادها و موقعیت‌ها اهمیت دارد این است که خانواده با حمایت‌های روانی اجتماعی مورد نیاز و نیز ظرفیت‌ها و حمایت‌های اجتماعی موجود در این زمینه، آشنا باشد و بتواند از این حمایت ها، برای مداخله بموقع و موثر استفاده کند. توصیه می‌شود خانواده‌ها در این گونه موارد، با مدرسه مشورت کنند و ضمن آگاه ساختن مدرسه از وضعیت فرزند خود، برای کمک به فرزندشان، توصیه‌های لازم را کسب کنند.




۲۳ آبان ۱۳۹۵ - ۱۴:۵۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 126]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن