تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 23 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):عدالت نيكو است اما از دولتمردان نيكوتر، سخاوت نيكو است اما از ثروتمندان نيكوتر؛...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828807308




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سایه سیاه دلار بر انتخابات کمیسیون حقوق سازمان ملل


واضح آرشیو وب فارسی:الف: سایه سیاه دلار بر انتخابات کمیسیون حقوق سازمان ملل

تاریخ انتشار : جمعه ۲۱ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۱۷
  در حالی انتخابات کمیسیون حقوق بین‌الملل عالی‌ترین مرجع جهانی به اتمام رسید که نماینده ایران باز هم به واسطه کارشکنی سعودی‌ها از کسب کرسی این نهاد باز ماند.  
به گزارش  باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از وب سایت رسمی امور حقوقی سازمان ملل، انتخابات مربوط به تعیین 34 حقوقدان عضو کمیسیون حقوق بین‌الملل وابسته به مجمع عمومی سازمان ملل متحدچندی پیش به پایان رسید.
 
جمشید ممتاز، حقوقدان ایرانی که از سوی کشورمان برای عضویت در کمیسیون حقوق بین‌الملل نامزد شده بود، نتوانست در میان 7 حقوقدانی قرار بگیرد که از گروه کشورهای آسیایی و پاسفیک صاحب بیشترین آرا شدند. او در این انتخابات 114 رای کسب کرد.
 
حقوقدان ژاپنی صاحب 148 رای شد. او بیشترین رای را از گروه کشورهای آسیایی و پاسیفیک به دست آورد. حقوقدان کشورهای هند، اردن، چین، کره و قطر به ترتیب حائز 116، 146، 146، 136و 128 شدند.
 

کمسیون حقوق

 
 وظیفه کمیسیون حقوق بین الملل چیست؟
 
کمیسیون حقوق بین‌الملل، وظیفه تدوین و توسعه تدریجی حقوق بین‌الملل را برعهده دارد. بسیاری از کنوانسیون‌های مهم بین‌المللی از سوی این کمیسیون تدوین شده است.  
این کمیسیون متشکل از 34 حقوقدان بین‌الملل برجسته از سراسر جهان است که عضویت اعضای دوره حاضر در پایان سال 2016 خاتمه می‌یابد.  
 حقوقدانان عضو این کمیسیون از سوی دولت‌ها نامزد می‌شوند اما پس از عضویت در آن، نماینده دولت خود به شمار نمی‌آیند. مدت عضویت اعضا در این کمیسیون 5 سال است که مطابق با تقسیم‌بندی جغرافیایی زیر انتخاب می‌شوند:  
الف) 8 حقوقدان از کشورهایی آفریقایی؛
ب) 7 حقوقدان از کشورهای منطقه آسیا پاسیفیک؛
پ) 3 حقوقدان از کشورهای اروپای شرقی؛
ت) 6 حقوقدان از کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب؛
ث) 8 حقوقدان از اروپای غربی و دیگر کشورها؛
ج) یک حقوقدان از کشورهای آفریقایی یا کشورهای اروپای شرقی که به طور چرخشی انتخاب می شوند؛
چ) یک حقوقدان از منطقه آسیای پاسفیک یا آمریکای لاتین و کارائیب که به طور چرخشی انتخاب می شوند
 
بنا به ماده 2 اساسنامه کمیسیون حقوق بین‌الملل، حقوقدانانی که از سوی دولت‌ها برای عضویت در این نهاد مهم نامزد می‌شوند باید چهره‌های شناخته شده‌ای در حقوق بین‌الملل باشند. همچنین هیچ دولتی نمی‌تواند در یک دوره، 2 عضو در کمیسیون داشته باشد.
 
جمشید ممتاز از سوی کشورمان و برای منطقه آسیا پاسفیک نامزد شده بود.
 
 

کمسیون حقوق

جمشید ممتاز کیست؟
 
 جمشید ممتاز حقوق دانی است که در پرونده موسوم به «سکوهای نفتی» که از سوی ایران علیه آمریکا در دادگاه لاهه در سال 1992 مطرح شد، یکی از وکلای کشورمان به شمار می‌آمد.  
این پرونده به شکایت ایران از آمریکا به دلیل حمله جنگنده‌های آمریکایی به سکوهای نفتی ایران در خلیج فارس در ماه‌های پایانی جنگ تحمیلی مربوط می‌شد.  
وی پیشتر در سال‌های 2001 تا 2006 موفق شده بود به عضویت کمیسیون حقوق بین‌الملل درآید و در سال پایانی این دوره (2005) از سوی 33 حقوقدان دیگر این نهاد به عنوان رئیس کمیسیون حقوق بین‌الملل برگزیده شد. حقوق سلاح‌های کشتار جمعی و همچنین حقوق بشردوستانه بین‌المللی، مهمترین تخصص‌های ممتاز به شمار می‌آیند. 
 
 
 
 

کمسیون حقوق

 
کارشکنی سعودی ها 
 
دولت عربستان طی روزهای گذشته تلاش زیادی کرده بود تا از حضور نماینده ایران در کمیسیون حقوق بین‌الملل جلوگیری کند.هر چند ابن بار نخست نیست که رژیم مرتجع آل سعود کارشکنی می کند.
 
رشوه به نماینده سازمان ملل
 
پیشتر سایت ویکی‌لیکس در چارچوب انتشار بیش از نیم میلیون سند، اسناد محرنامه‌ای را از وزارت خارجه عربستان سعودی منتشر کرد که این اسناد حاوی نامه‌های محرمانه این وزارتخانه با سفارتخانه‌های ریاض در جهان بوده است .  
بر این اساس ویکی‌لیکس فاش کرد عربستان سعودی یک میلیون دلار به گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر رشوه داد تا علیه ایران گزارش‌های جهت دار بنویسد.  
به نقل از  پایگاه خبری الوعی نیوز؛ یک سند درز کرده از پایگاه ویکی‌لیکس حاکی از آن است که سفارت عربستان در کویت به "احمد شهید،" گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر یک میلیون دلار رشوه داده است تا موضعگیری تندی در قبال ایران اتخاذ کند. 
 
 
 

کمسیون حقوق

 
امیر ساعد وکیل کارشناس حقوق بین الملل به خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت:کمیسیون حقوق سازمان ملل به عنوان رکن فرعی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد به شمار می رود و وظیفه اصلی آن توسعه و تدوین تدریجی حقوق بین‌الملل است، به عبارتی دیگر 34 حقوقدان برجسته بر اساس صلاحیت‌های شغلی خود از طرف مجمع عمومی سازمان ملل انتخاب می‌شوند تا با بررسی مطالعاتی که هم از طریق دکترین و هم از طریق رویه دولت‌ها انجام می‌دهند پیش‌نویس کنوانسیون‌ها و معاهدات بین‌المللی را تنظیم کنند و در مواقعی هم که پیش‌نویس‌ها با استقبال دولت‌ها مواجه شود آن را در صحن علنی یک کنفرانس بین‌المللی تبدیل به یک کنوانسیون بین‌المللی ‌کنند.
 
این کارشناس حقوق بین الملل در ادامه افزود: همچنین درمواقعی که حقوق بین‌الملل با خلأ روبه‌رو است و قواعد بین‌الملل به صورت مدون شکل نگرفته به اتکای ظرفیت‌هایی که در این کمسیون وجود دارد می توانیم امیدوار به تحول و تکامل تدریجی حقوق بین‌الملل باشیم.
 
حضور در گروه بندی های بین المللی ضامن موفقیت در نهاد های بین الملی
 
این کارشناس حقوق بین الملل در پایان خاطر نشان کرد: در این راه می توانیم با ورود به گروه‌بندی های بین‌المللی و جلب اتحاد سایر کشور‌ها، هم رأی شدن با آنها، بسیاری از منافع کشورمان را در قالب ظرفیت‌های آن‌ تأمین کنیم ،هرچند در این میان هم رژیم های مرتجعی مانند عربستان بدون اینکه هیچ کارنامه‌ ای قابل دفاعی در حوزه حقوق بشر و حقوق بین‌الملل داشته باشدو بدون آنکه هیچ ظرفیت قابل توجهی از حقوقدانان بین‌المللی در کشور خودش داشته باشد کارشکنی می کنند.
 









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: الف]
[مشاهده در: www.alef.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن