تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 9 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):زكات عقل تحمّل نادانان است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1824926544




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

لزوم ایجاد نگاه فرصت‌آمیز به مهاجران - ایسنا


واضح آرشیو وب فارسی:ایسنا:
آغاز سال تحصلی در مدرسه مهاجرین افغانی - سمنان
مهاجران غیر قانونی کسانی می باشند که قوانین کشور مقصد را نقض کرده اند و در همین راستا نیز مهاجرت های غیر قانونی روز به روز روند رو به رشدی داشته و از کشور فقیر به کشور غنی تر مهاجرت می کنند.
به گزارش ایسنا ، طبق آمار تعداد مهاجران در استان کرمان رو به افزایش است، به گونه ای که طبق آمار رسمی اعلام شده 10 درصد جمعیت استان را اتباع بیگانه به خود اختصاص داده اند و ساختار جمعیتی استان کرمان را به هم زده اند. افاغنه و بعد از آنها پاکستانی‌ها بیشترین سهم مهاجران را در استان به خود اختصاص داده اند.

باید مدنظر داشت که مهاجران غیرمجاز استان کرمان که تعداد آنها طبق آمارها 200 هزار نفر اعلام شده اند، بدون پرداخت هیچگونه عوارض و مالیاتی از تمامی امکاناتی که دولت برای ملت خود هزینه می کند، استفاده می نمایند. در استانی که بیکاری در بین جوانان آن زیاد می باشد، افاغنه با ورود به کرمان صاحب شغل می گردند و کارفرمایان متاسفانه بین کارگر افغانی و ایرانی؛ کارگر افغانی را به دلیل منفعت شخصی می پذیرد، ضمن آنکه قاچاقچیان مهاجرین غیر قانونی(افغانی کش ها)، طبق اعلام فرمانده پلیس راهور استان باعث تصادفات مرگباری در جاده های استان می شوند.

"حمید شمس الدینی" مدیر کل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری کرمان در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این مطلب که بیشترین مهاجرین استان کرمان را افغان ها و پاکستانی ها تشکیل می دهند، اظهار کرد: سایر اتباع کشورهای دیگری بصورت مجاز و قانونی در استان کرمان ساکن می باشند.  

وی با بیان اینکه، 10 درصد جمعیت استان کرمان را افاغنه تشکیل داده اند، تصریح کرد: حدود 300 هزار نفر تبعه افغانستانی در استان کرمان حضور دارند که 200 هزار نفر آنها غیر مجاز و 100 هزار نفر بصورت مجاز در استان کرمان ساکن می باشند.

افاغنه از مرزهای پاکستان ورود پیدا می کنند

مدیر کل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری کرمان با بیان اینکه استان کرمان در نقطه دوم مرزی شرق کشور قرار دارد تصریح کرد: به دلیل مسدودیت مرزهای افغانستان، بیشتر افغان ها از طریق مرزهای پاکستان وارد ایران می گردند و افاغنه‌ای که از مرزهای افغانستان وارد ایران می گردند، چشمگیر نمی باشد.

وی با اشاره به اینکه، کرمان، کریدور عبوری افاغنه می باشد، اذعان کرد: افرادی که از مرزهای شرقی(پاکستان)، وارد ایران می گردند، بخشی از آنها در استان کرمان رسوب پیدا می کنند و مقصد بخش زیادی از آنها تهران و نقاط مرکزی می باشد که جای تامل دارد.

سیکل مدور ورود و خروج

شمس الدینی در خصوص نحوه برخورد با اتباع غیر مجاز گفت: ما همواره اتباع غیر مجاز را از سطح استان جمع آوری و طرد می کنیم، به گونه ای که نسبت به 8 سال گذشته بالغ بر 2.5 برابر جمعیت غیرمجاز اتباع بیگانه دستگیر و طرد شده اند به طوری که تنها در سال گذشته تقریبا نیمی از اتباع غیرمجاز از سطح استان جمع آوری و طرد گردیده اند، اما کماکان این افراد در استان حضور  دارند و تغییری در جمعیت آماری آنها ایجاد نگردیده است!!!

وی با بیان این مطلب که برخورد با اتباع غیرمجاز یک بحث ملی می باشد، ابراز کرد: اقدامات باید همراه و همگام صورت گیرد. در ابتدای سال جاری وزارت کشور و شورای امنیت پس از مدت ها کار کارشناسی، طرح برخورد با غیرمجازین را تصویب و ابلاغ کردند و سازمان های مربوطه در این راستا کار خود را آغاز کردند.

مدیر کل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری کرمان اعلام کرد: معتقدیم صرفا طرح جمع آوری و طرد اتباع غیرمجاز و بازگشت دوباره آنها به کشور، اقدام عاقلانه ای نمی باشد، بنابراین طرح ساماندهی اتباع غیرمجاز در استان کرمان در دستور کار قرار گرفته است که با جدیت پیگیر می باشیم

طرح ساماندهی مهاجران

وی با بیان اینکه، مراودات ایران و افغانستان در این طرح دیده  شده است، افزود: در این طرح مواردی همچون ساماندهی قانونی ورودی های مرزی، رفع خلاءهای قانونی از جمله قانون مبارزه با قاچاق، تسهیل در آمد و شد و ... مورد توجه و بررسی قرار گرفته است که امیدواریم تا پایان سال جاری با اجرایی شدن این طرح، نتیجه مطلوبی برای کشور، استان و مردم منطقه رقم زده شود.

شمس الدینی در ادامه با بیان اینکه مهاجرت یک پدیده طبیعی در همه کشورهاست  به طوری که در برخی از کشورهای نزدیک ما درصد بالایی از جمعیت آنها را مهاجران تشکیل داده اند، اظهار کرد: تفاوت ما با کشورهای دیگر مهاجرپذیر در این است که آنها با ساماندهی قانونی، از این مهاجران بهره برداری می کنند، اما متاسفانه در کشور ایران، به مهاجر به عنوان یک تهدید نگاه می کنند تا فرصت. این در حالی است که اگر بتوانیم به مهاجر به عنوان یک فرصت نگاه کنیم، نتیجه مطلوبی خواهیم گرفت.

وی ادامه داد: مردم ما نسبت به این موضوع حساسیت و واکنش دارند و ما قطعا پاسخگوی افکار عمومی می باشیم و این مساله را قبول داریم، اما باید مدنظر داشت که ارزیابی‌ها نشان می دهد در طول بیش از 30 سال گذشته در خصوص نوع برخورد با مهاجر راه درستی را در پیش نداشته ایم و باید بپذیریم که همیشه روش ضربتی موثر نبوده است.

مدیر کل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری کرمان اظهار کرد: با توجه به نیاز بازار کار در برخی از مشاغل سخت از جمله بخش های کوره پز خانه ها، ساختمانی، کشاورزی و ... که هیچ ایرانی حاضر به کار نمی باشد، شاهد حضور اتباع بیگانه بوده ایم، بنابراین همواره با طرد افاغنه، شاهد کمبود نیروی کار در این حوزه ها بوده ایم اما این موضوع دلیل نمی شود که همه دروازها را رها کنیم و هر کس اراده کرد، بتواند وارد ایران گردد.

وی با اشاره به اینکه، به این موضوع نیز به عنوان یک تهدید نگاه می کنیم، تاکید کرد: 300 هزار تبعه افغانی که در استان کرمان جولان می دهند، قطعا مشکلات امنیتی برای استان ایجاد می کنند. بنابراین طرح ساماندهی و کنترل اتباع غیرمجاز در کشور و استان به شدت فعال و در حال کار می باشد.

شمس الدینی با تاکید بر اینکه، با افرادی که بصورت مکرر و غیرقانونی به ایران وارد می شوند، برخورد قضایی خواهد شد، تصریح کرد: هیچ پست دولتی در سطح استان در دست اتباع افغانی نیست و اگر بعضا نیز وجود داشته باشد در بخش های تخصصی است.

آماده کردن فضا برای تحصیلات اتباع خارجی، یکی از فرصت های حضور اتباع بیگانه

مدیر کل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری کرمان با بیان اینکه حدود 500 نفر از اتباع افغانی در دانشگاه های استان کرمان مشغول به تحصیل می باشند، اظهار کرد: آماده کردن فضا برای تحصیلات اتباع خارجی در ایران یکی از فرصت هایی است که ما همواره از آن غافل بوده و متاسفانه هیچگاه به این موضوع نپرداخته ایم.

وی افزود: ظرفیت های خالی که در دانشگاه های غیردولتی اکنون وجود دارد، می تواند به این اتباع خارجی اختصاص داده شود. اکنون رویکرد ما به این سمت می باشد که تحصیلات عالیه برای این افراد ایجاد کنیم، به طوری که اگر یک تبعه افعانستانی با تحصیلات عالیه به کشورش بازگردد، قطعا مفید تر خواهد بود، ضمن آنکه در داخل کشور نیز برخورد با یک عنصر بی سواد مشکل تر از یک فرد باسواد خواهد بود.

مدیر کل امور اتباع و مهاجرین خارجی استان کرمان با اشاره به دستور مقام معظم رهبری و مسئولین نظام مبنی بر تحصیل دانش آموزان افغانی به عنوان یک دستور کاملا کاربرداری و راهبردی نظام عنوان کرد: ما برای آموزش خانواده، بهداشت، سرپناه و معیشت اتباع مجاز برنامه های خوبی در دستور کار داریم، ضمن آنکه، دو NGO بین المللی و کمیساریای عالی سازمان ملل در بحث مهمانشهرها فعالیت های خوبی را در استان کرمان دارند.

وی در ادامه با بیان اینکه پروسه ورود قانونی از کشور افغانستان به ایران سخت تر و دشوارتر از غیرقانونی می باشد که این آفتی برای کشور است اظهار کرد: در طرح ساماندهی اتباع بیگانه این موضوع نیز به خوبی دیده شده است به گونه ای که به دنبال آن هستیم تا هزینه ها و زمان قانونی برای ورود افاغنه به کشور را کاهش دهیم تا افاغنه بتوانند بدون دردسر به صورت قانونی وارد ایران گردند.

کارت اقامت برای افاغنه صادر نمی گردد

شمس الدینی با بیان این مطلب که دیگر کارت اقامت برای افاغنه صادر نمی گردد، ابراز کرد: پناهندگان افغانی در گذشته دارای کارت اقامت قانونی بوده، اما افرادی که بخواهند جدیدا وارد پروسه پناهندگی شوند، دیگر برای آنها کارت اقامتی صادر نخواهد شد، زیرا کشور افغانستان به مرحله ای رسیده است که دیگر نیاز به پناهندگی ندارد و فقط این افراد به عنوان مهاجر با گذرنامه و روادید قانونی می اجازه ورود به ایران را پیدا کنند.

وی با بیان اینکه رویکرد استان به تبعیت از نظام، ساماندهی اتباع غیر مجاز است، به ایسنا گفت: در پی تبلیغات کاذبی که در سال گذشته مبنی بر اینکه کشورهای اروپایی پذیرش افاغنه دارند باعث شده بود که از تیرماه تا مهرماه سال گذشته با حجم ورودی زیادی از افاغنه مواجه باشیم اما خوشبختانه در سه ماهه اول سال جاری این روند ورود به استان کرمان کاهشی بوده و امیدواریم این روند نزولی نیز همچنان ادامه داشته باشد.  

مدیر کل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری کرمان با اشاره به اینکه، تعداد پاکستانی های ساکن در استان کرمان زیاد نمی باشند، اما در هر صورت بعد از افغان ها، اتباع پاکستانی در استان زیاد می باشند، معتقد است: افغانستان به دست افغان ها باید ساخته شود. افغانستانی ها باید از هویت خود دفاع و کشورشان را بسازند، اینکه بخواهند در کشور دیگری باشند که دیگران کشورشان را بسازند، خیلی عاقلانه نمی باشد.

افاغنه، حق مردم کرمان را می خورند

مدیر کل امور اتباع و مهاجرین خارجی استان کرمان ادامه داد: وجود 300 هزار افغان در استان کرمان یعنی 10 درصد جمعیت استان و این امر به معنای آن می باشد «که 10 درصد از همه خدمات و یارانه هایی که دولت و نظام برای ملت خود هزینه می کند، نصیب افغان ها شود»، همچنین طبق آمارهای رسمی سه میلیون نفر افغان در سطح کشور وجود دارد که آنها از یارانه هایی که دولت در بخش های مختلف پرداخت می کند، استفاده می نمایند.

وی با بیان این مطلب که مردم ایران نیز حق دارند و نباید اجازه داد که این حق به افغان ها برسد اظهار کرد:، افغان ها بازار کسب و کار و مواد غذایی کشور و به ویژه استان کرمان را اشغال کرده ند، ضمن آنکه مرتکب جرایمی خصوصا جرایم خشن شده اند که امنیت ما را دچار چالش کرده است، ضمن آنکه بیشتر مردم ازاین موضع ابراز نگرانی می کنند، اما از سوی دیگر نیز باید مردم ایران بحث فرصت وجود افغان ها در کشور را نیز باید در نظر بگیرند، فقط با دید تهدید به آنها نگاه نکنند.

شمس الدینی با اشاره به سخنان یکی از سفرا در دیداری که با استاندار کرمان داشته و اعلام اینکه 25 درصد جمعیت کشورش را مهاجران تشکیل می دهند و از این نیروی انسانی استفاده بهینه می کنیم، عنوان کرد: متاسفانه هیچ کشوری مانند ایران گلوگشادی که مهاجر بی قانون وارد کشور ما می شود را ندارد و در هیچ کشوری اینگونه نمی باشد به همین جهت ما به این موضوع معترض می باشیم. متاسفانه هیچ مرجعی موضوع اتباع غیرمجاز را نمی پذیرد.

وی با بیان اینکه، ورود غیر مجاز هیچ توجیهی ندارد و به شدت با آنها برخورد خواهیم نمود، زیرا به کشور ما تعرض نموده اند، افزود: هیچ دفاعی از ورود اتباع غیرمجاز به کشور را نمی کنیم و به شدت با آنها برخورد خواهیم کرد. اما از اتباعی که به صورت قانونی در کشور حضور دارند، دفاع خواهیم نمود.

مدیر کل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری کرمان در پایان با اشاره به اینکه، به دنبال این می باشیم که هزینه های سکونت اتباع غیرمجاز را در کشور بالا برده، خاطر نشان کرد:  تنها درخواست من این است که در جامعه ما باید این موضوع نهادینه شود که به مهاجرت با دید تهدید نگاه نشود، بلکه از منظر فرصتی به آن نیز نگاه کنیم. نیروی کار ارزان که از طریق اتباع افغانی می توان استفاده کرد، یک فرصت مناسبی می باشد که متاسفانه مغفول مانده است.

گفت‌وگو از«سارا سلطانی» خبرنگار ایسنای منطقه کویر

انتهای پیام


چهارشنبه / ۱۳ مرداد ۱۳۹۵ / ۰۹:۳۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن