تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):سخن نیک را از هر کسی ، هر چند به آن عمل نکند ، فرا گیرید .
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827889918




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بازنده اصلی انتخابات آمريكا


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: حسين راغفر كارشناس اقتصادي در روزنامه اعتماد نوشت: بر خلاف آنچه در اين مدت عليه دونالد ترامپ گفته مي‌شد، حضور او به عنوان رييس‌جمهوري براي ايران هزينه‌اي به مراتب كمتر از هيلاري كلينتون خواهد داشت.
 
كلينتون يك چهره سنتي در سياست امريكا است حال آنكه ترامپ به عنوان يك چهره بدعت شكن وارد شده و اعلام كرده بدعت‌هاي پيشين را قبول ندارد و با چنين تبليغاتي توانست راهي كاخ سفيد شود.
 

دو سال پيش كه دونالد ترامپ به عنوان يك كانديداي نامتعارف در حزب جمهوريخواه مطرح شد، كمتر كسي تصور مي‌كرد او به قدرت برسد. هر چند من همان زمان گفتم او مي‌تواند رييس‌جمهوري آينده ايالات متحده باشد ولي بيشتر كارشناسان او را به هيچ عنوان جدي تلقي نمي‌كردند.
 
او در حالي اپوزيسيون سياست‌هاي تاكنوني دولت امريكا شد كه در حزب رقيب، فردي با بينش روشن‌تر قد علم كرد. برني سندرز با بينش اجتماعي و رويكردي به كلي متفاوت با همه كانديداها نتوانست به دور اصلي انتخابات وارد شود تا ميليونري با روشي نامرسوم يكه‌تاز عرصه رقابت‌ انتخاباتي شود و سرانجام هم موفق شد سكان امور را به دست گيرد.  
 

پيش از هر چيز بايد اين نكته را در نظر گرفت كه مواضع كانديداها در طول دوره مبارزات تبليغاتي، همان مواضعي نيست كه پس از سر كار آمدن اتخاذ مي‌شود. در دوره كانديداتوري، حرف‌هايي مي‌زنند و وعده‌هايي مي‌دهند اما بارها ديده شده خلاف آن را اجرا مي‌كنند.
 
اين مساله در مورد تمام روساي جمهور امريكا صدق مي‌كند و مثلا مي‌توان به موضع جمهوريخواهان در رقابت ميان بوش و الگور اشاره كرد. آن زمان جمهوريخواهان ادعا مي‌كردند كه نسبت به بازار ايران بي‌تفاوت بودند و همين امر سبب شده نتوانند به اين بازار دسترسي داشته باشند. البته پس از آنكه جورج دبليو بوش قدرت را گرفت مواضع متفاوتي اتخاذ كرد كه همگان به ياد دارند. بنابراين بسياري از مسائل مطرح شده در كارزار انتخاباتي ترامپ، در عمل جايي پيدا نمي‌كنند.
 
نبايد فراموش كرد سياست‌هاي كاخ سفيد تا حد زيادي تحت تاثير منافع سرمايه‌هاي بزرگ ايالات متحده است و بخشي از ذي نفعان آن، صاحبان كارخانه‌هاي اسلحه‌سازي هستند. آنها براي تامين منافع خود وابسته به جنگ‌افروزي‌ هستند؛ ضمن اينكه يكي از دلايل برتري دلار در مناسبات جهاني به همين سياست بازمي‌گردد. مواردي از اين دست سبب مي‌شود آنچه وي در مناظره‌هاي انتخاباتي بيان كرد، آن چيزي نباشد كه پس از روي كار آمدن دنبال شود اما بر اساس آنچه تاكنون از سوي ترامپ بيان شده، شاهد نگراني جدي در ميان قدرت‌هاي جهاني هستيم.
 
سران اتحاديه اروپا در واكنش به گفته‌هاي وي چندين بار واكنش نشان دادند كه شاخص‌ترين آنها موضع اولاند و مركل به عنوان رهبران فرانسه و آلمان بود. اقتصادهاي ديگري مانند ژاپن هم كه به‌شدت وابسته به سرمايه‌هاي امريكايي هستند نگراني جدي از دوره آينده دارند. چين نيز كه بزرگ‌ترين كشور صادركننده به امريكا است، دغدغه‌هاي ويژه خود را دارد. به هر روي مي‌توان انتظار داشت چنانچه سياست‌هاي ترامپ در ايالات متحده عملي شود، يك رويارويي بزرگ ميان چين، ژاپن و اتحاديه اروپا با امريكا آغاز شود.

هر چند چين به دليل ويژگي‌هاي اقتصادي كه دارد مي‌تواند بازار هدف كالاهاي خود را تغيير دهد و آسيب‌هاي كمتري ببيند اما اتحاديه اروپا وضعيت ديگري خواهد داشت.  اين ميان نبايد فراموش كرد كه وي در دوران تبليغات انتخاباتي به‌شدت عليه سياست‌هاي جنگ‌افروزانه امريكا موضع گرفت. اگر وي در اين موضع‌گيري خود استوار بماند احتمالا سايه جنگ تا حد زيادي از سر خاورميانه كوتاه شود كه اين سياست نقطه مقابل سياست‌هاي كلينتون است.
 
كلينتون اگر سكان امور را به دست مي‌گرفت كار براي كشوري مانند ايران به مراتب سخت‌تر مي‌شد؛ همگان به ياد دارند كلينتون يكي از طراحان اصلي حضور نظامي امريكا در عراق، سوريه، ليبي و يمن بوده است و از قضا يكي از اصلي‌ترين مهره‌هاي شكل‌دهنده داعش است. در صورتي‌كه خانم كلينتون كارزار انتخاباتي را با موفقيت طي مي‌كرد، ايران و خاورميانه دوره‌ سخت‌تري مي‌داشت ولي با توجه به روحيه و شخصيت تجاري ترامپ، بايد انتظار داشت كه او حداقل از موضع‌گيري‌هاي افراطي بانوي اول سابق امريكا فاصله بگيرد كه اين خود فرصتي را براي منطقه فراهم خواهد كرد. نتيجه اين رويكرد براي ايران، علاوه بر امكان دستيابي به صلح پايدار در كشورهاي همسايه، اين است كه با درگير شدن امريكا به رقابت اقتصادي با كشورهاي صنعتي ديگر، مسائلي مانند جنگ افروزي و آنچه مطلوب سياستمداران سنتي در امريكا است، ديگر تكرار نخواهد شد.




۲۰ آبان ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن