واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: به دنبال عدم تعهد دولت به احياي بافت فرسوده صورت گرفت؛فروش متري آپارتمان تنها گزينه نوسازي بافت فرسوده - امير گودرزي
شهرداري تهران پس از مخالفت دولت با انتشار اوراق مشاركت براي نوسازي بافت فرسوده، اجراي طرح مسكن نوسازان را پيش گرفته است. اين طرح در حالي كليد خورد كه معاون عمران و بهسازي وزارت مسكن كه طبق قانون بايد تا سال 94 تمامي بافتهاي فرسوده را نوسازي كند، ميگويد پس از گذشت 3 سال هنوز دولت بافت فرسوده را به طور كامل شناسايي نكرده است.
اين روزها صداوسيما آگهي مسكن نوسازان را به طور مرتب پخش ميكند و سازمان نوسازي شهر تهران از اين طريق از شهروندان ميخواهد در اين طرح سرمايهگذاري كنند و سود ببرند. اين جديدترين اقدام شهرداري براي نوسازي بافت فرسوده است. چندي پيش سازمان نوسازي شهر تهران براي تامين كمبود بودجه، لايحهاي از شهرداري به شوراي شهر فرستاد. شورا هم با اين لايحه موافقت كرد تا شهرداري بتواند بخشي از هزينههاي نوسازي بافت فرسوده را با فروش اوراق مشاركت جبران كند. اين كار تا بانك مركزي پيش رفت و در اين مرحله به بنبست خورد. دولت با انتشار و فروش اين اوراق مخالفت كرد و تير مديريت شهري به سنگ خورد. بافت فرسوده يكي از مهمترين دغدغههاي شهرداري و شوراي شهر را تشكيل ميدهد. از آنجا كه كمبود اعتبار مهمترين مشكل براي ادامه فعاليت سازمان نوسازي شهر تهران به شمار ميرود، اين سازمان با در اختيار قرار دادن آپارتمانهاي نوساز به عنوان خانه معوض به مالكان خانههاي فرسوده، مدتي است طرح نوسازي را پيش ميبرد اما اين چرخه نياز به اعتبار هنگفت براي ادامه فعاليت دارد. پس از بنبست اوراق مشاركت، سازمان نوسازي تصميم گرفت طرح مسكن نوسازان را اجرايي كند تا سود حاصل از اين ساختوساز در چرخه نوسازي بافت فرسوده شهر تهران جاري شود. بنابراين شرايطي فراهم شد تا شهروندان در احياي بافت فرسوده مشاركت كرده و دارايي خود را هم افزايش دهند. طبق آگهي سازمان نوسازي شهروندان ميتوانند دستكم 5 و حداكثر 100 مترمربع خريداري كرده و حتي امكان انتقال هم به آنها داده شده است.
طبق وعده شهرداري تهران اين پروژه 3 ساله به پايان خواهد رسيد و هر ساله 24 درصد سود نصيب سرمايهگذاران خواهد شد.
اين آخرين اقدام شهرداري تهران براي نوسازي بافت فرسوده، از نظر بسياري از كارشناسان از جمله مثبت ارزيابي ميشود. اين عضو شوراي اسلامي شهر تهران به عنوان يك كارشناس ميگويد:
با اين وجود بعيد به نظر ميرسد شهرداري تهران بدون كمكهاي دولتي در احياي بافت فرسوده به موفقيتي دست يابد و دولت هم گام موثري در اين خصوص برنداشته است. بحث احياي بافت فرسوده در آبانماه سال 84 به شكل جدي مورد بحث قرار گرفت، در مجمع تشخيص مصلحت نظام مصوب و از سوي مقام معظم رهبري به قواي سهگانه ابلاغ شد. بنابراين دولت مكلف شد ظرف 10 سال تمامي بافت فرسوده را نوسازي كند. هماكنون قريب به 3 سال از اين موضوع ميگذرد و اقدام موثري از سوي دستگاههاي دولتي در اين زمينه به چشم نميآيد. محمد آييني، معاون برنامهريزي و توسعه شركت مادرتخصصي عمران و بهسازي شهري ايران عقيده دارد رسيدن به چنين هدفي ظرف مدت 10 سال امكانپذير نيست. او در توضيح بيشتر به اعتماد ملي گفت:
آييني در پاسخ به اين سوال كه در سه سال گذشته دولت چه اقداماتي را براي احياي بافت فرسوده انجام داده است، ميگويد:
به گفته او بافت فرسوده به بلوك شهرياي اطلاق ميشود كه بيش از 50 درصد داراي نفوذناپذيري، ريزدانگي و ناپايداري باشد. نفوذناپذيري يعني عرض معابر كمتر از 6 متر و ريزدانگي يعني عرصه 50 درصد املاك واقع در اين بلوك شهري كمتر از 200 متر مربع باشد.
معاون شركت عمران و بهسازي نتيجه ميگيرد با اين سه شاخص در شهر تهران 3268 هكتار و در كشورمان 50 هزار هكتار بافت فرسوده تاكنون شناسايي شده است. با اين حال كارشناسان معتقدند وسعت بافت فرسوده بسيار بيش از اين آمار است و آييني در اينباره ميگويد:
در مجموع اين طرح شايد آخرين اميد پايتختنشينان به خانهدار شدن باشد. چندي پيش شهردار تهران اعلام كرد صددرصد درآمد تهرانيها صرف تامين مسكن ميشود و شهروندان اين موضوع را كاملا احساس ميكنند. به همين دليل بايد اين طرح دقيق و اصولي برگزار شود چون به غير از پيشبرد نوسازي بافت فرسوده روزنه اميدي براي خانهدار شدن جوانان و قشر آسيبپذير پايتخت است.
------------
------------
جمعه 31 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 159]