واضح آرشیو وب فارسی:مهر: آیا فدراسیون جهانی مقصر بود؟
نقدی بر سخنان رئیس سازمان تیم های ملی تکواندو
شناسهٔ خبر: 3817310 - سهشنبه ۱۸ آبان ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۷
ورزش > ورزش های رزمی
.jwplayer{ display: inline-block; } فدراسیون جهانی درحالی یکی از عاملان ناکامی تکواندو ایران در بازیهای المپیک ریو معرفی شده که بیش از نیمی از مدال آوران این بازیها توسط تکواندوکاران رنکنیگ دار کسب شده است. به گزارش خبرنگار مهر، بازیهای المپیک ریو ۲۰۱۶ به پایان رسید و هنوز فدراسیون تکواندو ایران دلایل قانع کننده ای برای ناکامی این تیم در برزیل اطلاع رسانی نکرده است. چندی پیش غلامحسن ذوالقدری، رئیس سازمان تیم های ملی تکواندو که اتفاقا در ریو پنجمین حضور المپیکی اش را تجربه می کرد در یک برنامه زنده تلویزیونی با انتقاد از نحوه کسب سهمیه المپیک ریو و دیکته کردن راه غلط فدراسیون جهانی تکواندو، عامل اصلی ناکامی هوگوپوشان در آوردگاه بازیهای المپیک ریو ۲۰۱۶ را این روش معرفی کرد! ذوالقدری در این برنامه با استناد به اینکه برخی ورزشکاران یک و دو رنکینگ از رسیدن به فینال بازماندند و یا با نام بردن از برخی چهره های تکواندو که در المپیک ریو موفق به کسب مدال نشدند، دلیل ناکامی ایران را راه غلط فدراسیون جهانی تکواندو و البته دیکته کردن این موضوع به کشورها اعلام کرد. برای اطلاع رئیس سازمان تیم های ملی و البته با هدف ارائه اطلاعات دقیق به علاقمندان به ورزش به خصوص تکواندو ذکر چند نکته ضروری به نظر می رشد. بدون شک با ارائه مطالبی از این دست اذعان عمومی بهتر می تواند قضاوت کنند که آیا فدراسیون جهانی تکواندو و راه کسب سهمیه المپیک و مشخصا بحث رنکینگ سیستم که البته برای تمامی کشورهای حاضر در المپیک ریو یکسان بوده است، دلیل اصلی ناکامی تیم ملی تکواندوی ایران در بازیهای المپیک ریو ۲۰۱۶ بوده است یا مشکل ناکامی مطلق تکواندوکاران صاحب نام کشورمان در «شیاپچانگ» ریو مسائلی دیگر بوده است؟ کسب ۲۰ مدال رنگارنگ توسط تکواندوکاران رنکینگ دار
در بازیهای المپیک ریو ۲۰۱۶ در مجموع ۱۲۸ تکواندوکار در ۴ وزن زنان و ۴ وزن مردان رقابت به رقابت پرداختند. ۴۸ هوگوپوش از طریق سیستم رنکینگ مجوز بازیهای حضور در المپیک را کسب کردند و ۷۲ ورزشکار با شرکت در مسابقات قاره ای بلیت حضور در این آوردگاه را بدست آوردند. ۴ سهمیه به میزبان المپیک تعلق گرفت و ۴ سهمیه هم به وایلد کارت رسید. در نهایت هم از بین ۱۲۸ ورزشکاری که توانستند به بازیهای المپیک ریو برسند تنها ۳۲ نفر از آنها موفق به لمس سکوی المپیک شده و نام خود را بعنوان دارنده مدال المپیک ثبت کردند. از بین ۴۸ ورزشکاری که از طریق «رنکینگ سیستم» به بازیهای المپیک آمده بودند ۲۰ نفر موفق به کسب مدال شدند. سهم ۷۲ تکواندوکاری که با پشت سر گذاشتن مسابقات قاره ای به بازیهای المپیک آمده بودند فقط ۱۱ مدال بود و میزبان نیز از ۴ فرصت مدال تنها یک مدال دشت کرد! از ۸ قهرمان المپیک این دوره، ۶ نفر آنها از طریق رنکینگ سیستم سهمیه المپیک را گرفته بودند و دو نفر آنها که هر دو از قاره آسیا بودند از طریق مسابقات قاره ای به بازیهای المپیک آمده بودند. از ۸ نایب قهرمان المپیک هم، ۵ تکواندوکار از طریق رنکینگ سیستم و ۳ تکواندوکار هم از طریق مسابقات قاره ای در برزیل حضور داشتند و این بدان معناست که ۴ فینال تکواندو در المپیک ۲۰۱۶، بین نفرات اول تا ششم رنکینگ سیستم فدراسیون جهانی برگزار شد! چگونگی تقسیم مدالهای ریو ۲۰۱۶
اما نگاهی به تک به تک مدال آوران بازیهای المپیک ریو ۲۰۱۶ بیشتر این موضوع را به نمایش می گذارد. در رقابتهای تکواندو در هر وزن یک طلا، یک نقره و دو برنز به ورزشکاران تعلق گرفت.
در وزن ۴۹- کیلوگرم ۲ مدال به(رنکینگ سیستم) – ۲ مدال (قاره ای)
وزن ۵۷- کیلوگرم: ۳ مدال (رنکینگ سیستم) – یک مدال (قاره ای)
وزن ۶۷- کیلوگرم: ۳ مدال (رنکینگ سیستم) – یک مدال (قاره ای)
وزن ۶۷+ کیلوگرم: ۴ مدال (رنکینگ سیستم)
وزن ۵۸- کیلوگرم: یک مدال (رنکینگ سیستم) – ۳ مدال (قاره ای)
وزن ۶۸- کیلوگرم: ۳ مدال (رنکینگ سیستم) – یک مدال (قاره ای)
وزن ۸۰- کیلوگرم: ۲ مدال (رنکینگ سیستم) – ۲ مدال (قاره ای)
وزن ۸۰+ کیلوگرم: ۲ مدال (رنکینگ سیستم) – یک مدال (قاره ای) – یک مدال (میزبان) با خواندن مطلب فوق به خوبی بر همگان مشخص می شود که کفه ترازو در کسب مدال المپیک به سود ورزشکارانی است که از طریق رنکینگ سیستم موفق به کسب سهمیه در بازیهای المپیک ریو شده اند و این در حالی است که تیم ملی ۳ نفره مردان که مجوز شرکت در بازیهای المپیک را از طریق رنکینگ سیستم بدست آورده بود حتی از گرفتن یک مدال برنز هم عاجز ماند! وضعیت تیم های اعزامی به مسابقات چطور بوده است؟
تیم ملی کره جنوبی با ۵ سهمیه که از طریق رنکینگ سیستم بدست آمد، بیشترین نماینده را در بازیهای المپیک داشت که البته به خوبی از این فرصت استفاده کرد و ۵ مدال گرفت! بریتانیا که یکی از بهترین تیم های حال حاضر تکواندو است با ۴ سهمیه به بازیهای المپیک ریو آمد که ۳ سهمیه آن از طریق رنکینگ سیستم بدست آمده بود و اتفاقا این ۳ نفر هم موفق به کسب مدال در المپیک شدند! اما از پرچمداران رنکینگ سیستم هم غافل نشویم، کشورهایی که همیشه یک پای حضور در مسابقات گرندپری بودند و از آن ها به عنوان موفق ترین تیم ها یاد می شد!برای بازیهای المپیک ریو ۲۰۱۶، فرانسه و مکزیک ۴ سهمیه، ایران و روسیه ۳ سهمیه، چین و اسپانیا دو سهمیه، امریکا و آذربایجان یک سهمیه و ... توانستند از طریق رنکینگ سیستم بدست آورند، اما کدام کشور حتی از بدست آوردن یک مدال برنز در بازیهای المپیک ناکام ماند؟ از بین کشورهای فوق تنها تیمی که نتوانست حتی یک مدال بدست آورد و با تنها ۵ بازی به کار خود در بازیهای المپیک ریو ۲۰۱۶ پایان داد، تیم ایران بود و مابقی کشورها حداقل یک مدال را بدست آوردند! با این تفاسیر به نظر می رسد آنطور که فدراسیون تکواندو ایران می گوید، نحوه کسب سهمیه از طریق رنکینگ سیستم انقدر هم فاجعه آمیز نبوده است! هرچند برخی انتقادات به حق از این روش، همواره مطرح است و البته با توجه به اینکه این اولین آزمون فدراسیون جهانی تکواندو بوده، طبیعی به نظر می رسد و قابل حل و بررسی است! به هرحال فدراسیون تکواندوی ایران باید اشتباهات خود در بازیهای المپیک ریو ۲۰۱۶ را بپذیرد و با روشن کردن حقایق و برخورد با عاملین این نتایج ضعیف از ملت ایران، خانواده ورزش و جامعه تکواندو عذرخواهی کند، نه اینکه با کلمات، سعی در پوشاندن فاجعه بزرگ تکواندو در المپیک ریو باشد. اینکه در یک مناظره تلوزیونی به رقیب اجازه صحبت نداده و با اطلاعات غلط به مردم کفه ترازو را به سوی خود سنگین تر کنید، شاید در کوتاه مدت جواب لازم را بدهد، ولی نمی توان از بار مسئولیتی که در ثبت چنین نتیجه ای شانه خالی کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]