تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 21 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):هیچکس تا زبانش را نگه ندارد از گناهان در امان نیست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1814942363




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آیا انسان عامل ایجاد کوسه‌های دو سر است؟


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: وبسایت پرس تی‌وی فارسی: برخی دانشمندان صید بی‌رویه را علت احتمالی دو سر شدن کوسه‌ها دانسته اند.
 

آیا انسان عامل ایجاد کوسه‌های دو سر است؟



کوسه به‌خودی‌خود موجودی هراس‌آور است، اما اگر دو سر داشته باشد خیلی ترسناک‌تر به نظر می‌رسد.

از سال 2008 که ماهیگیری به نام کریستین جانسون در سواحل استرالیا یک جنین کوسۀ آبی (رنگ) دو سر را در تور خود یافت، تاکنون شمار بیشتری از این هیولانماهای آبزی یافت شده‌اند.

برخی دانشمندان بر این باورند تغییرات ژنتیکی ناشی از دخالت انسان باعث بروز چنین ناهنجاری در کوسه‌ها شده اما این موضوع هنوز به‌طور قطعی اثبات نشده‌است.

اخیراً محققان اسپانیایی تحقیقی جامع را برای کشف علت دو سر شدن جنین کوسه‌ها آغاز کرده‌اند که نتایج آن می‌تواند در تحقیقات مربوط به اختلالات ژنتیکی در انسان نیز مورداستفاده قرار گیرد.
 

آیا انسان عامل ایجاد کوسه‌های دو سر است؟



نتایج این مطالعه در مجله «فیش بیولوژی» منتشر شده‌است.

بر اساس این تحقیقات، اختلال ژنتیکی که به دو سر شدن جنین منجر می‌شود، تنها در گونۀ خاصی از کوسه‌های تخم‌گذار مشاهده می‌شود و در دیگر گربه‌ماهی‌سانان که کوسه‌ها نیز زیرمجموعه آن هستند، دیده نشده‌است.

این تحقیقات حاکی است به‌احتمال‌زیاد جنین کوسهٔ دو سر بعد از خروج از تخم برای مدت طولانی قادر به حیات نیست.

اما اینکه چه چیزی باعث روند رو به افزایش تعداد جنین‌های کوسه‌های دو سر شده همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

تیم تحقیقاتی پروفسور ولنتاین سانس-کوما که این مطالعات را هدایت می‌کند، می‌گوید جهش‌های ژنتیکی ممکن است علت دو سر شدن این نوع خاص کوسه‌ماهی‌ها باشد.
 

آیا انسان عامل ایجاد کوسه‌های دو سر است؟



جنین‌های آنها در آزمایشگاهی با تقریباً 800 نمونۀ دیگر پرورش داده شدند، و این آزمایش هرگونه جهش ناشی از عفونت، مواد شیمیایی و یا تشعشع را غیرمحتمل نشان داد.

با این حال برخی معتقدند افزایش میزان جهش در کوسهٔ وحشی ممکن است از عوامل مختلفی از جمله عفونت‌های ویروسی یا آلودگی نشأت گرفته باشد.

برخی از محققان نیز بر این باورند که صید بی‌رویه ممکن است علت این اختلال باشد. به‌طوری‌که با کاهش جمعیت کوسه‌ها، خزانۀ ژنتیکی آنها نیز کوچک شده و تولیدمثل کوسه‌های هم‌تیره خطر اختلالات ژنتیکی فلج‌کننده را بالا برده‌است.

کوسه به‌جز انسان دشمن دیگری در طبیعت ندارد. تخمین زده شده سالانه ۷۳ میلیون کوسه توسط انسان‌‌ها شکار می‌شوند.

غذاهای تهیه شده از گوشت کوسه در هنگ‌کنگ و چین بازاری پرطرفدار دارد و سوپ باله کوسه غذایی لوکس و گران‌قیمت در شرق آسیا محسوب می‌شود.




۱۶ آبان ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 138]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سرگرمی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن