تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 16 دی 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):در پاسخ به كسى كه عرض كرد: من در عمل ناتوانم و نماز و روزه كم به جا مى آورم اما ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851055177




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نگاهی به تشکیل فراکسیون مناطق ترک‌نشین


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: صادق ملکی در دیپلماسی ایرانی نوشت: به عنوان یک ایرانی آذری همیشه دغدغه هایم برای ایران بوده و تا ابد خواهد بود. این دغدغه ها در بخشی حاصل نوستالژی جدایی سرزمین های قفقاز از مام میهن و نگرانی از تکرار آن بوده و به همین سبب خطر تجزیه چون همه ایرانیان، همواره همراهم بوده و هست. بحث رایج در مورد  قومیت، زبان آذری و یا ترک را بیهوده دانسته و اعتقاد دارم زبان آذری های ایرانی، زبان ترکی است. اعتقاد دارم در طول تاریخ، آن چه عامل ماندگاری ایران و ایرانی بوده و هست بیش از زبان و قومیت، فرهنگ غنی ایرانی وتبلورهای آن چون نوروز و عاشورا بوده و خواهد بود. در این میان یادآور می شوم زبان ترکی آذری با فرهنگ غنی فولکولوریک و مرثیه سرایی که داشته و دارد، عاملی در جهت دوام و بقای ایران بوده و در حفظ آن نقش بنیادی داشته و دارد.

ایران امروز مدیون شکل گیری و ظهور دولت صفوی بوده و است. صفویان از میان ترکان برخاسته و با زیر سئوال بردن مشروعیت عثمانیان، خود احیاگر روح ایرانی و میراث دار دولت داری و فرهنگ ایرانی شده و توانستند در یک سیر تاریخی ایران امروز را به منصه ظهور و بروز برسانند. صفویان در انتخاب مولفه هویتی خود، نه تنها هویت ایرانی را برگزیندند، بلکه با پرداختن و توسعه تبلورهای فرهنگ ایرانی چون عاشورا و نوروز، به فرهنگ ایرانی خدمتی ماندگار کردند. دولت صفوی در قیاس با  ملل و فرهنگ های پیرامونی و در یک سیر تاریخی، با  ساختن هویتی مجزا و استثنایی در ایران، به ایجاد و ظهور هویتی موفق شد که علیرغم رنج ها و جنگ های بسیار، همچنان استوار ایستاده است. کثرت در وحدت و وحدت در کثرت، ویژه گی روح ایرانی شد و نگاهی به خاورمیانه نشان می دهد که تاکنون ایرانیان در قیاس با همسایگان خویش، کمترین معضل قومی و مذهبی را داشته اند.

و اما تشکیل فراکسیون مناطق ترک نشین ایران در مجلس شورای اسلامی

عرصه سیاست و کشورداری، صحنه محاسبات دقیق بوده و در وضعیت های بحرانی، اهمیت ارزیابی هر اقدام و تبعات داخلی و خارجی آن مضاعف می شود. در شرایط بحرانی خاورمیانه اگر امنیت و وحدت ملی ایران و ایرانیان عامل حسد کشورها پیرامونی نباشد، مسلما عامل غبطه است. در روزهایی که بیش از همه زمان ها باید از وحدت حمایت کرده و برای تقویت انسجام ملی تلاش کرد، تشکیل فراکسیون مناطق ترک نشین یک شوک سیاسی بوده و است.

اگر دلایل و دستوری در کار نباشد، تشکیل فراکسیون ترک زبانان در مجلس شورای اسلامی در حاشیه اخبار تحولات حلب، موصل و تغییر وزرا قرار گرفته و  افکار عمومی نسبت به آن، چندان توجهی نکردند. این خبری بسیار مهم بوده و نیاز به واکاویی های متعدد داشته و دارد. بی شک آذری ها یا ترک های ایرانی در تاریخ معاصر ایران نقش بی بدیل داشته، دارند و خواهند داشت.

در حالی که ظهور ایران نوین مدیون دولت صفویه بوده است، نام گذاری فراکسیونی به نام مناطق ترک نشین، جای تعمق بسیار داشته و دارد. هویت ایرانی همواره فرا قومی بوده و ایران در حالی که موطن قومیت ها و مذاهب مختلف بوده و هست، تشکیل یک فراکسیون گرد نام یک قوم فارغ از این که بر خلاف مصالح ملی -  اسلامی است، می تواند عقبه هایی چون تشکیل فراکسیون های اقوام دیگر را در پی داشته باشد. بی شک آذری ها ستون فقرات ایران هستند. در شرایط خطیر منطقه، طرح و شکل گیری فراکسیون مناطق ترک نشین و مانور روی آن، در حالی که یکی از علل امروز بحران در خاورمیانه، غلبه نگاه قومی و مذهبی است، محل سئوال جدی دارد. آذری ها یا ترک ها چون سایر اقوام صاحبان اصلی ایرانند. آذری ها در دوره های مختلف جنگ های ایرانیان با عثمانی ها و روس ها  پیش قراولان دفاع از وطن و مذهب  بوده و هنوز یاد سلحشورهای لشگر عاشورا در جنگ تحمیلی، مایه مباهات و غرور ملی هر ایرانی است.

در مجلس شورای اسلامی نیز چون همه کشورهای توسعه یافته اگر مطالباتی در سطوح مختلف  مطرح است یا احساس تبعضی می شود، کانال طرح و پیگیری مطالبات، باید در قالب احزاب و فراکسیون های سیاسی پیگیری شود. گنجاندن نام قومی – یا مذهبی و طرح مطالبات تحت نام یک قوم یا زبان به بیراهه رفتن و افتادن در چرخه طرح مطالبات اقوام دیگر در قالب فراکسیون های قومی و بسترسازی برای سوءاستفاده خارجی است. دوستان اصلاح طلب و اصولگرایی که اقدام به مدیریت این تحول کرده اند، بی شک همگی دغدغه ایران را داشته و بارها از امتحان های سخت عبور کرده و خود اذعان دارند که آذربایجان سر ایران است و پیکر بدون سر معنا ندارد. جا دارد اعضا ی این فراکسیون در تداوم راه ستارخان، باقرخان، باکری ها، حماسه آفرینان 29 بهمن تبریز در سال 56 و ... برای حفظ این سر، بیش همه ایرانیان تلاش کنند.

نکته آنکه بنظر می رسد خلا احزاب به معنای واقعی و عدم کارایی فراکسیون های سیاسی در ایران از عوامل موثر در رویکرد به تشکیل فراکسیون قومی و مذهبی باشد. با توجه به این موضوع برای پایدار کردن نظام سیاسی و کاهش خطرات بروز گرایشات قومی و مذهبی در عرصه سیاسی، ضروری است  برای ظهور احزاب در کشور بسترسازی گردد. تشکیل احزاب از یک سومانع از خطرات مترتب از ناحیه تشکیل فراکسیون های قومی و مذهبی شده و از سوی دیگر کشور را  عملا وارد نرم های توسعه سیاسی خواهد کرد.




۱۶ آبان ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن