تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 24 دی 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):وصول به خداوند عزوجل سفری است که جز با عبادت در شب حاصل نگردد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852854592




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

باورهای درست و غلط درباره آرتروز | پایگاه خبری تراز


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: اگر از افراد بالای ۶۰ سال عکسبرداری و رادیوگرافی انجام شود تقریبا ۹۰ درصد‌شان دارای تغییرات استخوانی و مفصلی هستند که موید ابتلا به آرتروز و یا آرتریت روماتوئید (ورم مفاصل) است.

به گزارش تراز ، هر چه سن بالاتر می‌رود این بیماری هم شیوع‌اش بیشتر می‌شود. اگر از افراد بالای 60 سال عکسبرداری و رادیوگرافی انجام شود تقریبا 90 درصد‌شان دارای تغییرات استخوانی و مفصلی هستند که موید ابتلا به آرتروز و یا آرتریت روماتوئید (ورم مفاصل) است. البته جالب است بدانید خیلی از افراد ممکن است در رادیوگرافی علائمی داشته باشند بدون آن که از درد مفصلی رنج ببرند که در چنین مواردی ، درمان خاصی برای آرتروز نیاز نخواهد بود.

با این حال بیماری شایع آرتروز با باورهای درست و نادرست زیادی همراه است. بسیاری تصور می‌کنند آرتروز ارثی نیست و صرفا از طریق عوامل محیطی و سبک زندگی نادرست در فرد ایجاد می‌شود.

دکتر محسن سروش، دبیر انجمن روماتولوژی ایران در این باره  می‌گوید: آرتروز جنبه ارثی دارد، بویژه آن که اگر فردی زمینه‌های مستعد‌کننده این بیماری چون چاقی، نداشتن تحرک و فعالیت‌های نامناسب فشار آورنده به مفاصل را داشته باشد در سنین جوانی مبتلا به این بیماری خواهد شد.

این متخصص روماتولوژی تاکید می‌کند: بی‌شک، کسانی که زمینه ژنتیک دارند زودتر به آرتروز مبتلا می‌شوند. بیماری آرتریت روماتوئید برخلاف آرتروز ارثی نیست و ژنتیک در بروز آن تاثیرگذار است.

بیماری‌هایی که آرتروز نمی‌آورند

به گفته دکتر سروش، عوامل محیطی مانند آب‌وهوا دخالتی در بروز آرتریت روماتوئید ندارند، اما استرس زیاد در افراد می‌تواند خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهد. کمبود ویتامین D نیز جزو عوامل قطعی شناخته شده در بیماری آرتروز نیست، اما در مورد تاثیر این عامل بحث‌های متعددی وجود دارد. وی در پاسخ به این سوال که آیا زندگی در جای سرد و مرطوب به بیماری آرتروز منجر می‌شود، توضیح داد: این قضیه از نظر علمی به اثبات نرسیده است. زندگی در جای سرد و مرطوب باعث ابتلا به آرتریت روماتوئید نمی‌شود. هر جایی که بیمار آرتروزی راحت باشد جای مناسبی برای زندگی‌اش است. البته بیشتر اوقات سرما با درجه زیاد، اسپاسم عضلانی و درد مفصلی ایجاد می‌کند، ولی این به معنای عود یا شدت یافتن بیماری آرتروز نیست.

وزن زیاد آرتروز می‌آورد

بی‌شک چاقی، هم از نظر فیزیکی به مفاصل فشار می‌آورد و هم از طریق عوامل هورمونی افراد را مستعد ابتلا به آرتروز می‌کند.

رئیس انجمن روماتولوژی ایران با بیان مطلب فوق می‌گوید: افرادی که وزن بالایی دارند بشدت در معرض آرتروز هستند. اما نکته مهم آن که آرتروز چه ناشی از سن بالا، چاقی، فعالیت‌های اشتباه، ضربه یا بیماری‌های التهابی باشد باعث ناتوانی می‌شود، ولی سرعت پیشرفت آن با کنترل این عوامل بویژه کاهش وزن و اصلاح نوع فعالیت‌های نادرست قابل کنترل و کاهش است؛ یعنی یکی از راه‌های پیشگیری و درمان آرتروز کاهش و کنترل وزن است.

ورزش، دوای درد آرتروز

دو مساله مهم در ارتباط با ورزش و آرتروز وجود دارد؛ یکی انجام ورزش صحیح و منظم برای پیشگیری از این بیماری و دیگری درمان آرتروز با کمک ورزش. عضو هیات علمی دانشگاه ارتش در این باره توضیح می‌دهد: ورزش‌های سنگین و حرفه‌ای مثل وزنه‌برداری و کشتی که صدمات ورزشی در آن زیاد است، فرد را مستعد آرتروز زودرس می‌کند. اما اگر فعالیت ورزشی، منظم و در جهت تقویت عضلات باشد و فشار زیاد به مفاصل وارد نکند در پیشگیری از آرتروز بشدت کمک می‌کند .

وی یکی دیگر از عواملی که باعث می‌شود افراد زودتر مبتلا به آرتروز شوند ضعیف بودن عضلات می‌داند و می‌افزاید: افرادی که ورزش‌های منظم انجام می‌دهند عضلات قوی‌تری دارند و با ورزش و حمایت عضلات از مفاصل، کمتر در معرض آرتروز در سنین پایین قرار می‌گیرند.

ورزش زیاد به ضرر مفاصل است

برخی تصور می‌کنند اگر فقط زیاد ورزش کنند، دردهای آرتروزی‌شان درمان می‌شود. اما دبیر انجمن روماتولوژی ایران این مساله را تایید نمی‌کند. وی معتقد است: در درمان آرتروز ورزش خیلی مهم است، ولی نه هر ورزشی و نه به هر میزانی. مثلا کوهنوردی و صخره‌نوردی، بالارفتن از پله‌ها یا راه رفتن روی سطوح ناصاف برای کسانی که آرتروز زانو دارند، مناسب نیست. اما ورزش‌هایی مثل شنا، دوچرخه‌سواری، حرکات کششی و نرمشی با توجه به تقویت عضلات و مفاصل به پیشگیری و درمان آرتروز می‌کند.

آیا همه سالمندان آرتروز دارند؟

این درست است که بسیاری از سالمندان به درجاتی مبتلا به آرتروز هستند، اما اگر شرایط بدنی این افراد و سبک زندگی‌شان در سنین پایین‌تر صحیح بوده باشد، ممکن است فردی مبتلا به آرتروز متناسب با سنش بشود، ولی برایشان مشکل جدی ایجاد نکند و به درمان خاصی هم در این ارتباط نیاز نداشته باشد.

استادیار دانشگاه علوم پزشکی ارتش تاکید می‌کند: توجه داشته باشید آرتروز حتما ایجاد کننده علامت نیست. ممکن است در معاینه فیزیکی یا رادیو گرافی مفاصل تغییرات آرتروزی مشاهده شود، ولی در شخص عوارضی دیده نشود.

درمان دارویی آرتروز ضعیف است

به گفته دبیر انجمن علمی روماتولوژی ایران، معمولا بیماران آرتروزی انتظار یک درمان دارویی موثر دارند، اما در ارتباط با این بیماری، بحث درمان دارویی خیلی ضعیف است. یعنی هنوز علم پزشکی نتوانسته به درمان کاملی برسد تا بیماران مبتلا به آرتروز مشکلات مفصلی‌شان از بین برود. وی تاکید می‌کند: به همین دلیل بیماران باید تغییراتی را در روند زندگی شامل کم کردن وزن و قوی‌تر کردن عضلات با ورزش ایجاد کنند تا درد ناشی از بیماری شان بسیار کاهش یابد. بعلاوه عوارض ناشی از این بیماری که به شکل تغییر شکل مفصل است حتی با اعمال جراحی نیز قابل بازگشت نیست، اما عوامل اولیه مانند تورم و دردهای شدید را می‌توان با دارو کنترل و درمان کرد.

نقش استرس در ابتلا به آرتریت روماتوئید

بیماری آرتریت روماتوئید برخلاف آرتروز ارثی نیست و ژنتیک در بروز آن تاثیرگذار است. عوامل محیطی مانند آب‌وهوا دخالتی در بروز آرتریت روماتوئید ندارند، اما استرس زیاد در افراد می‌تواند خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهد. ضمن آن‌که زندگی در جای سرد و مرطوب نیز باعث ابتلا به آرتریت روماتوئید نمی‌شود.

اصول ایمنی در برابر آرتروز

* انجام کارهای سنگین شامل ورزش‌های سنگین و فشارهای غیر عادی باید کنترل شود

* حفظ وزن مطلوب

* خودداری از نشستن روی زانوها، توالت ایرانی و گذاشتن پا زیر بدن برای طولانی‌مدت

* انجام ورزش‌های کشـشـی و تقویت‌کننده عضلات به طور منظم


منبع: جام جم

تراز شبکه اجتماعی اخبار اقتصادی تراز نیوز تلگرام بازار اقتصاد ایران


اخبار تراز خبرگزاری اقتصاد ایران بازارمالی fatf





زمانبندی انتشار: 15 آبان 1395 - 12:00





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 128]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن