واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: هیچ داروخانهای بالاتر از قیمت درج شده نباید بفروشد. همچنین شرکتهای دارویی به دلیل بسته بندیهایی که دارند، امکان فروش با قیمت دیگر را ندارند.حتی شاید کالایی در وسط سال تغییر قیمت کند ولی این کالا به واسطه قیمتی که درج شده نباید دچار تغییر قیمت شود.
به گزارش تراز ، علی حاجی آقایی - داروساز و کارشناس دارو به مردم در خصوص استفاده از داروهایی که در ماهوارهها تبلیغ میشود، توصیه کرد و اظهار داشت: به هیچ عنوان هیچ گونه تبلیغاتی را باور نکنند. سلامت موهبت بسیار عزیزی است که بسیار هم شکننده است.
حاجی آقایی ادامه داد: مواد شیمیایی که در داروها وجود دارند، باید حتماً تائید شده باشند وزارت بهداشت با آزمایشگاههایی که دارد، داروهای داروخانهها را کنترل میکند.
این داروساز بیان داشت: اگر از جای دیگری به جز داروخانه دارو تهیه شود، هیچ تضمینی وجود ندارد که اثرات سوء روی سلامت افراد داشته نداشته باشد. مطمئن باشید اگر چیزی موثر باشد، حتماً در داروخانهها یافت میشود و اگر دارویی موثر نباشد، مطمئن باشید در خارج از داروخانه نیز تاثیری نخواهد داشت.
این کارشناس دارو از سلامت داروها در داروخانه گفت و بیان داشت: جامعه دارویی کشور و داروخانه متعهدانه عمل میکنند و داروی قاچاقی در داروخانهها نمیبینیم.
هیچ داروی قاچاقی در داروخانهها یافت نمیشود
همچنین در این برنامه رادیویی با موضوع ردپای داروی قاچاق در بازار سلامت، محمد بقایی داروساز با تاکید بر اینکه هیچ داروی قاچاقی در داروخانهها یافت نمیشود، اظهار داشت: همانطور که مردم نیز میدانند داروخانه تنها واحد عرضه دارو در کشور است.
وی خاطرنشان ساخت: 98 درصد داروها را در کشور تولید میکنیم و آن دو درصد داروی قاچاق عدد بزرگی نخواهد بود و اساساً دارویی قاچاق میشود که در داروخانه عرضه نمیشود.
عضو کارگروه انجمن داروسازان ایران تصریح داشت: مردم در حوزه فرهنگ سازی باید با دقت عمل کنند و نباید به آنچه که در فضای مجازی و ماهوارهها میبینند، به سادگی نگاه کنند. این شبکهها با کلمات و تصاویر برای افراد انگیزه ایجاد میکنند تا این کالا و دارو فروش برود.
عضو کارگروه انجمن داروسازان ایران با تاکید بر اینکه هیچ داروخانه ای قیمت بالاتر از قیمت درج شده نباید بفروشد، عنوان داشت: شرکتهای دارویی به واسطه بسته بندیهایی دارند، امکان فروش با قیمت دیگر را ندارند. حتی ممکن است کالایی در وسط سال تغییر قیمت داشته باشد ولی این کالا به واسطه قیمتی که درج شده است، دچار تغییر قیمت نباید شود.
ردپای داروی قاچاق در بازار سلامت
در ادامه سیامک افاضلی - کارشناس دارو و استراتژیست نظام دارویی نیز در خصوص آمار 20 درصدی قاچاق دارو گفت: این آمار خیلی درست نیست؛ کمتر از دو درصد داروهایی که در سال 94 در کشور داریم، وارداتی بوده است و بیش از 98 درصد بازار دارویی کشورمان، داروی تولید داخل بوده است.
افاضلی تصریح داشت: با توجه به تعدد تولید کنندگان و ظرفیت بسیار بالایی که در تولید این قبیل داروها داریم، مسئله قاچاق درباره این داروها منتفی است. البته در مورد داروهای وارداتی مسئله قاچاق وجود دارد زیرا گاهی کمبودهای دوره ای در خصوص این داروها ایجاد میشود.
این کارشناس دارو درباره دلیل دیگری که ممکن است برای قاچاق دارو وجود داشته باشد، اظهار داشت: برخی داروها نیز در لیست دارویی ایران نیستند و از مبانی قانونی وارد نمیشوند و در مجاری قانون نیز توزیع نمیشوند که به همین دلیل از طریق قاچاق وارد کشور میشوند. البته همه داروهایی که در فهرست نیستند، به این معنا نیست که به آنها نیاز نداریم.
افاضلی خاطرنشان کرد: قاچاق یک فرآیند زیرزمینی است؛ فرآیندی زیر زمینی اگر مشخص باشند، با آنها برخورد خواهد شد ولی وقتی مشخص نیستند، دادن آمار در رابطه با آن کار سخت و غیر ممکن است.
منبع: تسنیم
زمانبندی انتشار: 14 آبان 1395 - 22:30
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]