تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 28 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):عبادت را نزد خويش ناپسند مگردانيد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816497907




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سعد حریری گزینه ای جز حزب الله را پیش رو ندارد


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: خبرگزاری تسنیم: «سلمان رضوی»، معاون پژوهشی موسسه ندا و سردبیر فصلنامه مطالعات فلسطین در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم، در خصوص موج خشم و نگرانی رژیم صهیونیستی از انتخاب میشل عون به‌ عنوان رئیس‌جمهور آینده لبنان و راههای نفوذ این رژیم در ساختار سیاسی لبنان، با بیان ضرورت همگرایی جریان المستقبل با حزب‌الله خاطرنشان کرد: صحنه لبنان به جهت سیاسی بعد از ترور رفیق حریری، نخست‌وزیر وقت دچار یک دوگانگی و انشقاق جدی شد و ساختار و گروه‌های سیاسی این کشور به دو جناح 8 مارس و 14 مارس تقسیم شدند.

وی با بیان اینکه حزب‌الله لبنان نماینده شاخص 8 مارسی‌ها محسوب می‌شود، یادآوری کرد: 14 مارسی‌ها شامل المستقبل به رهبری سعد حریری، حامیان داخلی و عربستان به‌ عنوان حامی اصلی خارجی هستند. طبیعتاً به خاطر قرابت عربستان به رژیم صهیونیستی، این رژیم به دنبال حمایت مستقیم یا غیرمستقیم از جناح 14 مارسی‌ها در مقابل جناح مقاومت، حزب‌الله لبنان است.

معاون پژوهشی موسسه ندا با توجه به راه‌های نفوذ تل آویو بر بیروت تأکید کرد: عربستان سعودی طی یک سال اخیر گام‌های جدی برای نزدیکی با رژیم صهیونیستی برداشته است؛ لذا ریاض یکی از طرق تأثیرگذاری رژیم صهیونیستی بر دولت لبنان است. رژیم صهیونیستی از سوی سمیر جعجع و ولید جنبلاط نیز می‌تواند بر ساختار سیاسی لبنان نفوذ کند. سعد حریری و گروه‌های کوچک‌تر وابسته به وی نیز می‌توانند برای نفوذ رژیم صهیونیستی به کار روند.

وی با اشاره به جاسوس‌های صهیونیست‌ها در لبنان یادآوری کرد: آنها نیز جدای از گروه‌های گفته‌ شده در این کشور حضور داشته‌اند. تعداد فراوانی از این جاسوسان طی سال‌های اخیر از سوی ارتش لبنان و نیروهای اطلاعاتی حزب‌الله دستگیرشده‌اند. با این‌ حال همچنان آن‌ها در این کشور حضور دارند.

سردبیر فصلنامه مطالعات فلسطین فشارهای ایالات‌ متحده آمریکا بر دولت لبنان را نیز از جمله راه‌های دیگر نفوذ رژیم صهیونیستی بر لبنان خواند و افزود: با این‌ حال واقعیت این است که اگر سعد حریری و حزب‌الله به‌ عنوان دو جناح اصلی در داخل لبنان با یکدیگر توافق به عمل‌ آورند، نتیجه قطعی حاصل خواهد شد. همان‌گونه که توافق دو طرف برای ریاست جمهوری میشل عون به نتیجه رسید، آنها در مسائل دیگر نیز می‌توانند به توافق دست یابند.

وی در پاسخ به این پرسش که «آیا علی‌رغم قرابتهای جریان المستقبل با عربستان، امکان همگرایی بیشتر این جریان با حزب‌الله همچون انتخاب رئیس‌جمهور وجود دارد؟» گفت: با تنفس در فضای لبنان باید پذیرفت که گرچه سعد حریری تحت نفوذ عربستان سعودی است؛ اما در هر صورت لبنانی است. اگر جریان سعد حریری به دنبال اکثریت آراء در انتخابات آتی است، باید نگاهی به مردم خود داشته باشد و آن‌ها را راضی نگه دارد. این جریان در تصمیمات خود باید منافع ملی لبنان را نیز در نظر گیرد.

رضوی مناسبات ریاض با لبنان را مورد توجه قرار داد و اضافه کرد: مشکلات عربستان در عرصه اقتصادی موجب لغو کمک‌های این کشور به دولت و ارتش لبنان شده است. ریاض با سیاست‌های ناشی از عصبانیت مشکلاتی را برای خود در عرصه منطقه‌ای چون سوریه، عراق و یمن ایجاد کرده است.

وی با تأکید بر کاهش کمک‌های ریاض به حریری گفت: به نظر می‌رسد سعد حریری نیز متوجه شده که عربستان در چاله‌ای که برای کشورهای منطقه کنده، گرفتار شده است. در نتیجه سعد حریری دیگر همچون گذشته نمی‌تواند بر کمک‌های عربستان حساب باز کند؛ لذا تأثیر و نفوذ عربستان بر سعد حریری کاسته شده است. این موضوع بالاجبار حریری را به سمتی سوق داده است که مشکل فقدان رئیس‌جمهور در لبنان را به نحوی به سرانجام رساند.

کارشناس مسائل رژیم صهیونیستی تنها گزینه پیش روی سعد حریری را توافق با حزب‌الله دانست و تأکید کرد: حال میزان همکاری آن‌ها بعد از این امری دوجانبه است. المستقبل به رهبری حریری و حزب‌الله هر دو در تداوم یا انقطاع فعالیتهای کابینه و دولت حق وتو دارند. اگر طرفین بالاجبار با یکدیگر همکاری داشته باشند، دولت می‌تواند به فعالیت خود ادامه دهد؛ اما اگر هریک از آن‌ها شانه خالی کنند، وضعیت بخش‌های دیگر نیز همچون ریاست جمهوری در دو سال گذشته خواهد بود.

وی با ارزیابی فضای آینده در لبنان اشاره داشت: البته وضعیت آتی چندان آرمانی نخواهد بود. طبیعتاً هر کدام از دو طرف اهداف و آرمان‌های نسبتاً متفاوت و اختلافاتی با یکدیگر دارند. به‌ عنوان نمونه نوع نگاه‌های سیاسی طرفین به کشورهای منطقه از جمله جبهه مقاومت و جناح سازش‌کار منطقه خصوصاً رژیم صهیونیستی متفاوت است؛ اما به نظر می‌رسد که دو طرف از عقلانیتی برخوردار هستند تا برای حفظ منافع ملی لبنان بر اشتراکات یکدیگر سرمایه‌گذاری کنند و حتی‌الامکان مشکلات را بکاهند.




۱۴ آبان ۱۳۹۵ - ۱۵:۴۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 110]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن