واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: این نشانهها را جدی بگیرید، شاید تومور مغزی داشتهباشید
تومور مغزی با علائمی که شاید گاهی اوقات خیلی هم جدی گرفته نشود میتواند سریعتر از آنی که تصور میشود بیمار را از پای درآورد.
آفتابنیوز : همین چند روز پیش بود که خبرنگار نام آشنای حوزه سینما و فرهنگ، محمدرضا رستمی بر اثر سردرد شدید و تاری دید به بیمارستان مراجعه کرد و تشخیص پزشکان بعد از انجام معاینات و آزمایشهای مورد نیاز، از وجود یک تومور در کف جمجمه او خبر داد.
درباره نوع بیماری، عمل و ریسک آن روایتهای متفاوتی وجود دارد، آنچه که خانواده و نزدیکان او می گویند با روایت اولیه از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی متفاوت است. با این حال روایت رسمی میگوید «عمل با کمترین ریسک ممکن انجام میشود و بیمار از روز یکشنبه تا چهارشنبه طبق دستوراتی پیش میرود که نتیجهاش باید پیشرفت به سمت هوشیاری باشد. با این حال مشکل دیگری به نام وازواسپاسم به وجود میآید که البته از قبل توسط پزشکان تخمین زده شده بود و به تبع آن داروی مورد نیاز تجویز ؛ اما در نهایت آنچه به دنبال این عارضه اتفاق میافتد خونریزی مغزی و سکته وسیع مغزیست که باعث درگذشت آقای رستمی شد.
گزارش اولیه پزشکی بیمارستان شهدای تجریش و دانشگاه علوم پزشکی تهران میگویند وقتی مرحوم محمدرضا رستمی به بیمارستان مراجعه کرده، فشار تومور به عصب بینایی او، محدوده دیدش را به سه متر کاهش داده بوده و بیمار عملا در شرف نابینایی بوده است.
از پروسه تشخیص تومور مغزی تا درگذشت آقای رستمی، همه چیز آنقدر سریع اتفاق افتاد که همه را شوکه کرد و هنوز هم جامعه رسانهای ایران آن را باور نکرده است. ضمن اینکه تا مشخص شدن جزییات بیشتری از او، نمیتوان قضاوت کرد.
اما تومور مغزی با علائمی که شاید گاهی اوقات خیلی هم جدی گرفته نشود میتواند سریعتر از آنی که تصور میشود بیمار را از پای درآورد.
سر درد دارید؟ دیدتان تار شده؟ جدی بگیرید
گاهی بیتفاوتی نسبت به دردهایی که شاید بیشتر اوقات آنها را به پای خستگی روزانه میگذاریم و شاید آلودگی هوا و البته چشم دوختن زیادی به مانیتورهایی که زندگی ما را در سیطره خود درآوردهاند، میتواند دلیلی به مراتب جدیتر از اینها داشته باشد.
اگر سردردهای شما طولانی شده، با استفاده مکرر از مسکن و تشخیص شخصی میگرن سعی در درمان خود نداشته باشید.
اگر دیدتان مدتهاست که تار شده، اگر تهوع و سرگیجه و خیلی مسائل اینچنینی دیگر مدتهاست که آزارتان میدهد چرا با مراجعه به یک پزشک متخصص خیال خودتان را بابت سلامتی راحت نمیکنید؟ شاید واقعا میگرن باشد، چه بسا چشمهایتان ضعیف شده و خب شاید هم سرگیجه و حالت تهوع بابت مشکلی در گوشتان باشد. در اینصورت خاطر جمع میشوید و در نهایت هم درمان. اما فقط یک درصد فرض را بگذارید بر اینکه مشکل فراتر از این حرفهاست. این را بدانید که هر چه زودتر متوجه یک بیماری شوید، حتی بیماری مانند تومور مغزی که شاید اسم ترسناکی داشته باشد، اما زودتر هم میتوانید برای درمان و بهبودی اقدام کنید. پس خود درمانی را کنار بگذارید و دردهای حتی سطحی را جدی بگیرید.
علائمی که از آنها نباید گذشت
افراد با تشخیص ابتلا به تومور مغزی ممکن است هر کدام از نشانههای شایع این بیماری را در خود دیده باشند. در عین حال این امکان هم وجود دارد که بیمار مبتلا هیچ تغییری را احساس نکرده باشد.
اگرچه ممکن است هر کدام از این علائم یا همه آنها با هم نشانه بیماری دیگری به مراتب کم خطر یا حتی بیخطر باشد.
با این حال این را بدانید که نشانههای تومور مغزی میتواند کلی یا خاص باشد. نشانههای کلی ممکن است به دلیل فشار تومور به مغز یا نخاع باشد. اما نشانههای خاص معمولا به دلیل کار نکردن قسمت خاصی از مغز با توجه به وجود تومور ایجاد میشود. به این ترتیب افراد با مراجعه به پزشک به دلیل مشکل خاصی مانند سردرد یا تغییرات دیگری که آنها را آزار میدهد با تشخیص تومور یا هر بیماری دیگری مواجه خواهند شد.
با همه این اوصاف علائم و نشانههایی وجود دارد که میتوانند دلیلی بر ابتلای فرد به تومور مغزی باشند. به همین دلیل نباید بیتفاوت از کنار این مشکلات عبور کرد.
نشانههای کلی عبارتند از:
سردرد که بر اثر فعالیت تشدید میشود و یا اینکه صبح زود این سردرد آغاز میشود.
مایکلونیک: یک یا چند مرتبه پرش یا اسپاسم عضلههای چشم
تونیک_کلونیک:
- از دست دادن هوشیاری و تعادل بدن که در ادامه آن کشیدگی و شل شدن عضلات اتفاق میافتد. این فعل و انفعال همان انقباضات نامیده میشود.
- از دست دادن کنترل کارکرد بدن
- ممکن است برای مدت کوتاه 30 ثانیه تنفس برای فرد ممکن نباشد و رنگ چهره او به کبودی بزند.
- بعد از این حمله ناگهانی فرد ممکن است خواب آلود شود یا سردرد، گیجی، درد عضلات، کرختی یا ضعف را تجربه کند.
حسها:
- تغییرات در حواس، بینایی، بویایی و شنوایی بدون از دست دادن هوشیاری
- ممکن است هوشیاری فرد از بین برود، یا به طور جزئی یا کلی فرد هوشیاریاش را از دست میدهد.
- ممکن است حرکتهای ناخواستهای در بدن در قالب انقباضات تکرار شود.
- تغییرات شخصیتی یا حافظهای
- تهوع یا استفراغ
- خستگی و کوفتگی
- خواب آلودگی
- اختلال در خواب
- اختلال در حافظه
- تغییرات در توانایی راه رفتن یا فعالیتهای روزمره
نشانههای مربوط به ناحیه خاصی که تومور در آن قرار دارد:
- فشار در سر یا سردرد در نزدیکی محل تومور
- از دست دادن تعادل و ایجاد مشکل در مهارتهای حرکتی که میتواند به دلیل قرار گرفتن تومور در مخچه باشد.
- تغییرات در قدرت تشخیص ، از جمله از دست دادن ابتکار عمل ،احساس کندی ، ضعف عضلانی یا حس فلجی که میتواند به دلیل قرار گرفتن تومور در قسمت قدامی دو نیمکره مخ باشد.
- از دست دادن نسبی یا کامل بینایی به دلیل وجود تومور در قسمتهای خاص مرتبط با چشم.
- بروز تغییرات در گفتار، شنوایی، حافظه یا احساسات مانند پرخاشگری. یا ایجاد مشکلاتی مانند درک و بازیابی کلمات.
- تغییرات در قدرت درک لمسی یا فشار. ضعف دست و پا در یک طرف از بدن. احساس سردرگمی و گیجی با قسمتهای چپ و راست بدن.
- ناتوانی در نگاه کردن به سمت بالا
- ناتوانی در بلع، ضعف عضلات صورت یا بیحسی آنها به همراه دو بینی میتواند از نشانههای وجود تومور در ساقههای مغز باشد.
- تغییرات در بینایی، از جمله از دست دادن بخشی از بینایی یا دوبینی.
مراجعه به پزشک ضروریست
شما میتوانید بسیاری از این علائم را داشته باشید اما دلیل بر این نیست که قطعا با تشخیص تومور مغزی مواجه شوید. هر دردی و یا مشکلی باید دلیلی داشته باشد که تشخیص آن بر عهده پزشک است. بنابراین از خود درمانی و توصیههای افراد غیر متخصص پرهیز کنید و برای واکاوی دردی که آزارتان میدهد هر چه زودتر به پزشک مراجعه کنید تا علت برایتان محرز شود.
موضوع بر سر این است که شاید تشخیص زودهنگام بیماری مانند تومور مغزی بر حسب نشانههایی که ممکن است به وجود بیایند ، چه بسا پروسه درمان و بهبودی را تسهیل بخشد و ممکن سازد.
خبرآنلاین
۰۷ آبان ۱۳۹۵ - ۲۳:۳۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]