محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1828151262
گردشگری غذا؛ 200 میلیارد درآمد دارد!
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: ماهنامه پیشه و تجارت:
غذا؛ انگیزه سفر
هر چه از سفر و لذت های آن بگوییم کم است. دیدن جاذبه ها و مکان های جدید، آشنا شدن با اقوام و آداب و رسوم مختلف، خرید سوغات و در رأس همه این موارد، کشف غذاهای جدید و چشیدن آنها قطعا یکی از زیباترین تجربیات سفر است؛ مخصوصا برای ما ایرانی ها که بیش از 2500 نوع غذا در فرهنگ مان جای دارد.
«غذا» به عنوان نخستین نیاز هر انسان، فقط یک ماده مصرفی نیست بلکه در خود، فرهنگ و آداب و رسوم مردم بومی یک منطقه را جای داده است. بر همین اساس یکی از معیارهای مهم سفر، غذاست و گردشگری غذا یکی از انواع گردشگری است که با توجه به افزایش زمان اوقات فراغت و نیاز انسان ها به یک محیط همنشینی، روز به روز در حال رشد است.
غذا حتی در بحث فلاسفه نیز بسیار مورد تحقیق قرار گرفته است به گونه ای که «فولر باخ» یکی از نظریه پردازان فلسفی آلمان در این ارتباط می نویسد: «به جای سخنان پرشور بر ضد گناه، به مردم غذای خوب بدهید. انسان آن چیزی است که می خورد.»
گردشگری غذا یکی از فعالیت های عمومی و همه جانبه است و تمام جنبه های غذا از دستگاه های فروش خودکار و فروشنده های دوره گرد گرفته تا رستوران های لوکس و درجه یک را پوشش می دهد و هر کسی که به هر شکلی با غذا سروکار دارد، قسمتی از این صنعت محسوب می شود. علاقه گردشگران به غذا و گردشگری غذا تا جایی پیش رفته که 86 درصد گردشگران، غذا را به عنوان یکی از بهترین تجربیات گردشگری خود معرفی کرده اند. توجه به این آمار نشان می دهد غذا می تواند سمبل و نماد و برندی برای معرفی مقصد گردشگری باشد.
در عین حال نباید فراموش کرد گردشگری غذا سهم چشمگیری در گردشگری دارد، چنان که حدود 200 میلیارد دلار از اقتصاد گردشگری دنیا به گردشگری غذا باز می گردد و هر گردشگری بین 150 تا 200 دلار در سفرهای خود برای خوراک هزینه می کند.
اما چرا با وجود تنوع غذایی که در ایران وجود دارد، باز شاهد منوهای تکراری در رستوران ها و هتل ها و سرو انواع کباب کوبیده و چنجه و جوجه کباب هستیم؟
این در حالی است که غذاهای ایرانی یکی از سه مکتب غذایی در دنیا به حساب می آیند و در کنار غذاهای چینی و رومی قرار می گیرند اما جای خالی آنها در منوی رستوران های داخلی احساس می شود و هنوز جایی در حوزه بین المللی ندارند.
تمام این مسائل می تواند دریچه کوچکی باشد تا بتوان نگاه های کلان به گردشگری غذا و درآمدهایی داشت که می توان از این بخش از گردشگری به دست آورد. قطعا توسعه گردشگری غذا می تواند گشایش های ویژه ای در معرفی فرهنگ، آداب و رسوم و اقوام مختلف ایران به جهانیان داشته باشد و در کنار آن شاهد اشتغالزایی و درآمدزایی های بیشتری برای نقاط مختلف کشور باشیم.
ماجراجویی شکمی
تجربیات جهانیان در عرصه گردشگری غذا
بهره جستن از گردشگری غذا عنوان جدیدی در دنیای امروز به حساب نمی آید چرا که بسیاری از کشورها مانند ژاپن با بهره گیری از مراسم سنتی خود همچون مراسم چای تاکنون توانسته اند گردشگران بسیاری را به سوی خود جذب کنند و در عین حال فرهنگ و تمدن خود را به جهانیان بشناسانند.
گردشگری غذا حتی پا را فراتر گذاشته و بخشی از گردشگری ماجراجویانه را در دنیا به خود اختصاص داده است. انجمن بین المللی تجارت سفرهای ماجراجویانه اخیرا نتایج یک بررسی گسترده را بر اساس نظرسنجی از 281 تورگردان داخلی و خارجی و آژانس مسافرتی از 54 کشور که سالانه به بیش از سه هزار و سیصد مسافر خدمات سفر ماجراجویانه ارائه می کنند منتشر کرد.
طبق این بررسی ها 50 درصد از مسافران اعلام کرده اند که از ترکیب تجربه غذا در خارج از برنامه های مرسوم و عادی خود با یک فعالیت بدنی جدی لذت می برند. 51 درصد نیز اعلام کرده اند که اجرای یک برنامه مسافرتی را که ترکیبی از یک ماجراجویی و فعالیت جسمی و لذت چشیدن غذایی متفاوت باشد، به یک برنامه سفر ماجراجویی بدون غذا ترجیح می دهند.
ایتالیا، فرانسه، پرو، اسپانیا، تایلند و هند از این مهم بهره جسته و در این راه پیش قدم شده اند. حتی اسکاتلند سال 2015 را سال گردشگری غذا و نوشیدنی اعلام کرد که هدف از آن ارتقای صنعت گردشگری غذا و آشپزی با اتکا به سنت های تغذیه در این کشور است.
کشورهای دیگر نیز از «گردشگری غذا» به عنوان یک جاذبه قابل اتکا بهره برده اند. هند را به عنوان کشور ادویه های رنگارنگ می شناسیم و قطعا یکی از جاذبه های این کشور گشت زنی در بازارها و همراه شدن با بو و عطرهای مختلف از گل ها و ادویه های مختلف است.
این گشت زنی خالی از لطف نیست، چنانکه در عین خرید ادویه تمایل برای چشیدن طعم آن نیز بیشتر می شود. از این رو حضور در کنار دکه یا رستورانی که غذاهایی که با این ادویه ها درست می شود، احساس می شود. بنابراین در عین خرید و سود رسانی گردشگران از طریق خرید ادویه، گردشگری غذا در بخش رستورانداری نیز با توسعه و رونق همراه می شود.
حتی طبق گزارش سازمان جهانی جهانگردی (UNWTO) در سال 2014 درآمدهای حاصله از پرداخت گردشگران بین المللی در اقامت، غذا و نوشیدنی، تفریحات، خرید و دیگر سرویس ها و کالاها، یک هزار و 245 میلیارد دلار (بالغ بر 937 میلیارد یورو) تخمین زده می شود که نشان از افزایش 3.7 درصدی در قیمت های واقعی، با توجه به نوسانات نرخ ارز و تورم دارد.
سفره افطار
البته بحث غذای حلال نیز توانسته جای خود را در گردشگری غذا باز کند چنانکه مالزی با شعار «غذای حلال» وارد صنعت گردشگری شد و از این راه توریست های بسیاری را نیز جذب کرد به طوری که دولت مالزی در نظر دارد با توسعه جایگاه گردشگری غذا امکان جذب 36 میلیون گردشگر تا سال 2020 را فراهم کند.
آنها ملازی را یکی از معدود کشورهایی که قادر به عرضه غذاهای متنوع است معرفی کرده اند و معتقدند بهشت تنوع غذایی در جهان به واسطه ویژگی هایی است که این کشور دارد. برگزاری جشنواره میراث غذای «آسه آن» نیز در این کشور یکی از راه های رسیدن به این هدف است که هر سال سه غذای بومی این کشور را به منظور توسعه گردشگری غذا به گردشگران عرضه می کند. در این جشنواره همچنین سرآشپزهایی از این کشور و دیگر کشورها به معرفی غذا و فرهنگ 10 کشور جنوب شرق آسیا می پردازند.
در عین حال برگزاری سفره افطار در ماه رمضان از دیگر برنامه هایی است که کشورهای مسلمان همچون ترکیه، مالزی و لبنان از آن بهره می جویند و به واسطه برگزاری جشنواره های سفره های افطار در ماه رمضان درصدد جذب گردشگران مسلمان بر آمده اند. سفره های رنگارنگ با تنوع بسیار که شامل انواع آش، حلوا، شیرینی و پیش غذاست، سبب شده تا این جشنواره ها تبدیل به یکی از جاذبه های گردشگری در کشورهای مختلف شود.
رونق سفره های افطار در ماه رمضان نه تنها می تواند برای گردشگران کشورهای اسلامی جذاب باشد بلکه برای سایر گردشگران نیز جذابیت های خاص خود را دارد. در ماه رمضان کشورهای مسلمان مانند مصر، مالزی، ترکیه و به ویژه در استانبول بر معرفی سفر در رمضان تاکید و تبلیغات بسیار می شود که منجر به موفقیت های بسیاری در این خصوص شده است. غذاهای محلی و سنتی که در کشورهای دیگر از جمله ترکیه پخت می شوند با انجام تبلیغات مناسب به گردشگران معرفی شده اند.
برگزاری بازار حراج ها و فروش با تخفیف های فوق العاده از جمله ترفندهای این کشورها برای جذب گردشگر است. می توان گفت بازارهای رمضان با ارائه خوراکی های رنگارنگ، از مرغ کبابی گرفته تا سوپ صدف و انواع پلو و نوشیدنی های رنگ به رنگ، دسرها و شیرینی های مختلف6 به عنوان یک جاذبه گردشگری مورد توجه صنعت گردشگری این کشورها قرار گرفته و گردشگران بسیاری را به خود جذب می کند.
تاکید جهانیان برای توسعه گردشگری غذا از آن روست که غذا سهمی انکارناپذیر در تعیین مطلوبیت هر سفر دارد. با یک حساب سر انگشتی، سهم غذا برای یک گردشگر خارجی، چیزی حدود 20 تا 50 درصد هزینه های روزانه او را در بر می گیرد. این سهم برای گردشگری یک امتیاز است. حال آنکه برخی کشورها مانند ترکیه و مالزی از این مهم بهره های لازم را می برند چنانکه درآمد ترکیه از فروش غذا به گردشگران در سال 2014 حدود 6.5 میلیارد دلار بوده است که با درآمد ایران از ورود گردشگران خارجی در آن سال برابری می کند. در واقع می توان گفت درآمد ترکیه از فروش غذا به گردشگران معادل کل درآمد گردشگری ایران است.
راه و رسم پرویی
پرو هم از این تجربه عقب نمانده و از گردشگری غذا به عنوان ترفند جدیدی بهره می جوید که در کنار مناطق تاریخی و باستانی، گردشگران را به سمت این کشور می کشاند. کشور پرو از بیش از دو هزار نوع سوپ و 250 پیش غذای سنتی و هزاران نوع خوراک محلی برخوردار است.
به اعتقاد متولیان گردشگری این کشور، پرو به داشتن متنوع ترین رژیم های غذایی دنیا شهرت داشته و این تنوع موجب جذب گردشگران از موزه ها به سمت رستوران های این کشور خواهد شد. تبحر و مهارت آشپزهای پرو در تهیه غذاهای متنوع در سطح آشپزهای فرانسوی، چینی و هندی است اما کمتر گردشگری برای چشیدن طعم غذاهای پرویی به این کشور مسافرت می کند.
به هر حال چه بخواهیم و چه نخواهیم در هر تور گردشگری و با هر هدفی، وعده های غذایی یکی از برنامه های اصلی سفر است، بنابراین چه بهتر است که به این بخش، بیش از گذشته و با نگاهی خاص نگریسته شود.
۰۴ آبان ۱۳۹۵ - ۰۸:۱۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]
صفحات پیشنهادی
بودجه امسال یک هزار و 200 میلیارد ریال پیش بینی شده است
رییس شورای شهر شاهرود بودجه امسال یک هزار و 200 میلیارد ریال پیش بینی شده است شاهرود- ایرنا- رییس شورای شهر شاهرود گفت بودجه امسال شهر یک هزار و 200 میلیارد ریال پیش بینی شده و این رقم سازمان های شهرداری را شامل نمی شود به گزارش ایرنا رمضانعلی باقری شامگاه یکشنبه در نشستی بامسئولی که 1200 میلیارد تومان ثروت دارد/از 70 مدیر ارشد کشور، 39 نفر دو تابعیتی هستند/ روایت یک امام جمعه از آت
تحولات در گذر است و خبر هیچ گاه متوقف نخواهد شد خبرهایی رسمی و گاه غیر رسمی خبرهایی که مورد توجه قرار میگیرد یا ممکن است همه به راحتی از کنار آن بگذرند رسانههای خبری هر یک به فراخور وابستگی جناحی خود خبرهایی را برجسته میکنند و در مواردی هم از کنار آن میگذرند اگر خبرنیاز ایران به جذب 200 میلیارد دلار سرمایه برای افزایش تولید نفت
به گزارش تابناک اقتصادی به نقل از بلومبرگ ایران در حال مذاکره با 16 شرکت بینالمللی انرژی برای کمک به اجرا و مدیریت 50 پروژۀ نفت و گاز طبیعی در کشور است ایران قصد دارد با این کار تولیدِ خود را پس از سالها تحریم بینالمللی افزایش دهد غلامرضا منوچهری معاون شرکت ملی نفت ایراندرآمد 356 هزار میلیارد ریالی دولت از مالیات ها در پنج ماهه امسال/تحقق بیش از 80 درصدی اهداف
درآمد 356 هزار میلیارد ریالی دولت از مالیات ها در پنج ماهه امسال تحقق بیش از 80 درصدی اهداف دولت در پنج ماهه نخست امسال 356 هزار میلیارد ریال درآمد مالیاتی کسب کرده که اندکی بیش از 80 درصد پیش بینی های دولت محقق شده است آفتابنیوز به گزارش ایرنا جدول های منتشره بانک مرکزی درارزش 50 هزار میلیارد ریالی باشگاه تراکتورسازی/ آجورلو: تمرکزم روی درآمدزایی است
ارزش 50 هزار میلیارد ریالی باشگاه تراکتورسازی آجورلو تمرکزم روی درآمدزایی است تبریز- ایرنا- مدیرعامل باشگاه تراکتورسازی تبریز ارزش کنونی این باشگاه را 50 هزار میلیارد ریال اعلام و اظهار کرد باشگاه بزرگ تراکتورسازی متعلق به مردم آذربایجان شرقی غربی اردبیل زنجان همدان و آذپرداخت 200 میلیارد تومان بودجه هلال احمر در هفته آینده
پرداخت 200 میلیارد تومان بودجه هلال احمر در هفته آینده مدیرکل دفتر برنامه و بودجه جمعیت هلال احمر از موافقت و قطعی شدن پرداخت ٢٠٠ میلیارد تومان بودجه هلال احمر در هفته آینده خبر داد به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان علی اکبر پرواز با اشاره به دیدار دکتر سیدکسب درآمد میلیاردی از واقعیت مجازی تا 4 سال آینده
کسب درآمد میلیاردی از واقعیت مجازی تا 4 سال آینده تا سال 2020 درآمد ناشی از محصولات سختافزاری و نرمافزاری واقعیت مجازی VR و واقعیت افزوده AR به رقم 162 میلیارد دلار خواهد رسید به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان موسسه IDC در گزارشی نوشت رقم 5 2 میلیارد دلار سال 20مردم و گردشگران آستارا حدود یک میلیارد و 200 میلیون ریال صدقه دادند
مردم و گردشگران آستارا حدود یک میلیارد و 200 میلیون ریال صدقه دادند آستارا- ایرنا- مدیر کمیته امداد امام خمینی ره آستارا گفت شهروندان آستارایی و گردشگران در چهار ماه نخست امسال یک میلیارد و 197 میلیون و 223 هزار ریال از طریق صدقه به نیازمندان و مستمندان کمک کردند به گزارش ایرنطرحهای نیمهتمام بخش آب 200 هزار میلیارد تومان اعتبار می خواهد/افزایش قیمت آب در برنامه ششم توسعه
طرحهای نیمهتمام بخش آب 200 هزار میلیارد تومان اعتبار می خواهد افزایش قیمت آب در برنامه ششم توسعه مدیران ارشد وزارت نیرو از کمبود منابع مالی این وزارتخانه برای اتمام پروژه های در دست اقدام و لزوم واقعی شدن بهای آب در برنامه ششم خبر دادند رحیم میدانی معاون امور آب و آبفای وزارتبودجه 200 میلیاردی «حضرت موسی» کذب است
خبرگزاری میزان سید احسان قاضی زاده هاشمی نماینده و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس پیشتر بودجه ساخت سریال حضرت موسی ع را 200 میلیارد تومان اعلام کرده بود اما با گذشت چند روز از این اظهار نظر جمال شورجه که از او به عنوان کارگردان این سریال یاد میشود تخصیص هزینه 200 میلیارد تومان-
گوناگون
پربازدیدترینها