تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834309960
14 عامل گرانی خودروهای خارجی در ایران
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: روزنامه شهروند: ایرانیها ناچارند کالاهای وارداتی را چند برابر قیمت جهانی بخرند. این موضوع که نقض حقوق مصرفکننده در ایران به شمار میآید، شامل تمامی مشتریان ایرانی اعم از پولدار و فقیر میشود. حالا در بازار خودروهای لوکس ایران نهتنها ایرانیها از دسترسی به لوکسترین خودروهای جهان محرومند که قیمت خودروهای لوکس در ایران تقریبا دوبرابر سایر کشورهای جهان است.
این موضوع درحالی رخ میدهد که کارشناسان صنعت خودرو معتقدند، سختگیری تعرفهای به واردات خودروهای لوکس و افزایش قیمت این نوع خودروها در ایران توجیه مناسبی ندارد، چون بنا به اعلام فرهاد احتشام زاده رئیس انجمن واردکنندگان خودرو به «شهروند»، این خودروها تنها ٢٠درصد بازار ایران را دراختیار دارند و براساس این تعرفهها، چه لحاظ شود یا نشود، مشتریان متمول خریدار خودروهای داخلی نخواهند بود.
به جز این، ازسال ٩٣ واردات خودروهایی با حجم موتور بیشتر از ٢۵٠٠ سیسی به کشور ممنوع شده و این مسأله موجب شده است بازار سیاه خودروهای گرانقیمت دنیا در ایران شکل بگیرد. موضوعی که از نظر احتشامزاده خندهدار است! و درهیچ کشوری از جهان بازار را از دسترسی به خودروهای لوکس و گرانقیمت محروم نمیکنند.
امارات واردکننده بزرگ خودرو به ایران
بنا به اعلام انجمن واردکنندگان خودرو درحال حاضر ۴۰درصد نمایندگیهای واردکننده خودرو به ایران غیرمستقیم هستند که این تعداد پس از اجرای برجام، درحال مذاکره با کشورهای مادر هستند تا بتوانند نمایندگی مستقیم را اخذ کنند.
این موضوع درحالی رخ میدهد که مبدأ عمده واردات خودرو به ایران امارات است که درواقع نقش واسطه را بازی میکند. بنا به آمار گمرک در ۶ماهه نخست امسال ۶۳درصد واردات خودرو به ایران از مبدأ امارات بوده، پس از آن ۱۳.۲درصد واردات خودرو از کره، ۵.۴درصد از آلمان و همچنین ۲.۴درصد و ۲.۲درصد به ترتیب ازعمان و کویت بوده است. همچنین درحال حاضر بیشترین سهم بازار خودروهای وارداتی به ترتیب دراختیار برندهای هیوندایی، کیا و تویوتا است. همچنین دو برند رنو و لکسوس نیز بیشترین رشد واردات را داشتهاند.
قیمت خودروهای لوکس در ایران ٢ برابر میشود
مشتریان ایرانی خودروهای لوکس ناچارند دوبرابر سایر کشورهای جهان پول خرج کنند تا به خودروی مورد علاقهشان دست پیدا کنند. به گفته رئیس اتحادیه واردکنندگان خودرو، ١٠٠ الی ١١٠درصد بالاتر ازکشور تولیدکننده مبدأ و حتی کشورهایی همچون امارات است. بهایی نهچندان منصفانه که مصرفکنندگان ایرانی باید برای متفاوت بودن و سوارشدن بر خودروهای کیفی بپردازند.
کافی است تا مقایسهای میان خودروهای خارجی عرضهشده در بازار داخلی و جهانی داشته باشید. درحالی شما میتوانید با حداقل بودجه، خودرو در خور توجهی را در بازار جهانی خریداری کنید که این اتفاق هیچگاه در بازار داخلی رخ نمیدهد؛ چراکه قیمت خودرو در بازار داخلی چندین برابر بازار جهانی است که این امر موجب شده تا خریداران داخلی با محدودیت کمی و کیفی بازار مواجه شوند.
نگاهی به جدول قیمت خودروهای خارجی نشان میدهد که برای خرید یک دستگاهSORENTO ٣,۵ در ایران باید حداقل ٢٣٣میلیون تومان پول بپردازید. درحالی که بهای اصلی این مدل خودرو در بازارهای جهانی حدود ١٣٢میلیون تومان قیمتگذاری شده است.
از دیگر خودروهایی که تفاوت فاحشی در قیمت داخلی و خارجی آن وجود دارد، بنزS۶٠٠ است. این خودرو درحالی در بازارهای جهانی به قیمت ٧١٢میلیون تومان قیمتگذاری شده که بهای این خودرو در بازار داخل ایران از یکمیلیارد تومان نیز فراتر رفته است.
این تفاوت قیمت اما درحالی رخ میدهد که براساس آمار گمرک، در نیمه اول امسال ۱۵هزار دستگاه خودرو وارد کشور شده که ارزش آن با احتساب قطعات منفصله، به یکمیلیارد و۲۵۵میلیون و ۶۷۵هزارو۲۱۱دلار میرسد.
١۴ عامل گرانی خودروهای خارجی در ایران
فرهاد احتشامزاده، رئیس اتحادیه واردکنندگان خودرو دراینباره به «شهروند» میگوید: ١۴ پارامتر اعم ازموانع تعرفهای و غیرتعرفهای بر سر واردات منجر شده که قیمت عرضه خودروهای خارجی در بازار ایران را ١٠٠ الی ١١٠درصد بالاتر از قیمت کشور تولیدکننده مبدأ و حتی دیگر کشورهای واردکننده باشد. این هزینهای است که در نهایت مصرفکننده ناچار است برای متفاوت بودن و استفاده از خودرو با کیفیت باید بپردازد.
او با اشاره به تعرفه ۴۵درصد واردات خودرو در بازار ایران، اظهار داشت: علاوه بر این واردکنندگان ناچار هستند که ۵درصد نیز برای توسعه ناوگان آمبولانس و درصدی برای اسقاط خودروهای فرسوده بپردازند. استفاده از ناوگان خارجی از دیگر موضوعاتی است که بر قیمت تمامشده واردات خودرو افزوده است.
قانونی که هیچگاه اجرا نشد
او میگوید: تمامی کشورها بعد از عضویت در سازمان تجارت جهانی به سمت کاهش و متعادلسازی نظام تعرفهای خود حرکت میکنند. این درحالی است که ایران بهعنوان یک عضو ناظر هیچ اقدامی دراین خصوص انجام نداده است. این درحالی است که براساس قانونی که در دولت قبل به تصویب رسید، سالانه باید به میزان ۵درصد از تعرفه واردات خودرو به کشور کاسته میشد، اما این قانون در ۵سال گذشته اجرایی نشده و دستگاههای مسئول نهتنها هیچ پاسخی راجع به این قانونشکنی ندادهاند، بلکه به نوعی خود را ملزم به اجرای آن نمیدانند.
واردکنندگان، دستی در گرانی خودروهای خارجی ندارند
دراین میان، اما برخی براین باورند که زیادهخواهی واردکنندگان و سودهای میلیاردی برخی از سودجویان به بالابودن قیمتها در این بازار دامن زده است. ادعایی که با واکنش تند رئیس اتحادیه واردکنندگان خودرو مواجه شد. او با تأکید بر اینکه واردکننده خودرو هیچ نقشی در قیمتهای غیرمنطقی خودروهای خارجی ندارد، توضیح داد: قیمتگذاری خودروهای وارداتی نهتنها براساس نظام عرضه و تقاضا و اقتصاد آزاد درحال انجام است، بلکه سازمان حمایت و شورای رقابت نیز برعملکرد فعالان بازار و قیمتها نظارت دقیق دارند.
او با اعلام اینکه هرشخص حقیقی و حقوقی که واردکننده خودرو است، باید ضوابط سازمان حمایت را رعایت کند، اظهار داشت: واردکنندگان خودرو باید درصورت انجام پیشفروش، مجوز آن را از وزارت صنعت دریافت کنند و درمورد قیمتگذاری کالاها دقت لازم را داشته باشند.
نظارت سازمان حمایت بر قیمتگذاری
شهرام میرآخرلو، مدیرکل نظارت بر کالاهای فلزی و معدنی نیز بر اظهارات این فعال صنفی صحه گذشته و با بیان اینکه وجود هرگونه مغایرت در قیمتهای فروش با ضوابط سازمان حمایت قابلیت پیگیری بوده و برخورد قانونی از ناحیه این سازمان را خواهد داشت، به «شهروند» میگوید: کلیه عرضهکنندگان خودروسواری، تجاری و موتورسیکلت موظف به رعایت مفاد آییننامه اجرایی سازمان حمایت هستند.
به گفته او، ضوابط قیمتگذاری خودروهای سواری وارداتی از تاریخ ۲۶ اسفند ۹۳ در وبسایت رسمی این سازمان برای بهرهبرداری و رعایت قرار داشته است.
بازار سیاه خودروهای با حجم موتور بالای ٢۵٠٠ سیسی
اما گویا قیمتگذاری خودروهای با حجم موتور بالای ٢۵٠٠ سیسی چندان از این رویه تبعیت نمیکند. خودروهایی که به دنبال مصوبه هیأتوزیران درسال ٩٣ با هدف جلوگیری از خروج ارز، کاهش مصرف بنزین و جلوگیری از واردات کالاهای لوکس، ورودشان به کشور ممنوع اعلام شد.
لوکسها و بعضا سوپرلوکسهایی که درکشورهای ثروتمند با اقتصاد آزاد و غیرسوسیالیست، بازار گستردهای دارند، حالا دیگر اجازه ورود به ایران را نداشتند. به دنبال این تغییر در رویه تجاری بود که قیمت این خودروها در بازار ایران روند افزایشی به خود گرفت. تغییری که احتشامزاده آن را نابجا توصیف میکند.
رئیس اتحادیه واردکنندگان خودرو درحالی که این مصوبه را یک تفسیر اشتباه از لوکسبودن خودرو میداند، افزود: به دلیل ممنوعیت ورود خودروهای بالای ۲۵۰۰ سیسی، بازار سیاه و کاذبی برای این خودروها به وجود آمده و قیمت خودروهای موجود به واسطه عدم ورود خودروهای مشابه، به شدت در بازار افزایش پیدا کرده است.
به گفته رئیس اتحادیه واردکنندگان خودرو، تا قبل از اینکه ورود خودروهای بالای ٢۵٠٠ سیسی ممنوع اعلام شود، نسبت واردات خودروهای لوکس به بقیه خودروهای وارداتی تقریبا ٢٠ به ٨٠ بود. یعنی ٢٠درصد واردات را خودروهایی با حجم بالای ٢۵٠٠ سیسی و ٨٠درصدشان را خودروهای با حجم پایینتر از ٢۵٠٠ سیسی تشکیل میدادند.
درحقیقت سیاستگذار متوجه این نبود که بالاخره در بازار خودروهای وارداتی ٢٠درصد تقاضا مربوط به خودروهایی است که حجم موتورشان بالای ٢۵٠٠ سیسی است، به همین خاطر با ممانعت از ورود این خودروها سبب شد عملا تقاضای موجود سرکوب شود یا متقاضیان هزینه گزافی را برای خرید این خودروها پرداخت کنند.
تعریفمان را از لوکس بودن عوض کنیم
فربد زاوه، کارشناس صنعت خود نیز با اشاره به این نکته که قیمت و حجم فروش، مهمترین مبنای قابل اندازهگیری خودرو لوکس درکشور است، دراینباره میگوید: مثلا در بازار ایالات متحده، خودرو با قیمت بالاتر از ١٠٠هزار دلار خودرو خیلی لوکس با سهم بازار کمتر از ۵درصد و با قیمت ۵٠ تا هزار دلار خودرو لوکس با سهم بازار کمتر از ٢٠درصد است. خودروهای کلاس میانی، با بازه قیمتی ٢٠ تا ۵٠هزار دلار بیش از ٣٠درصد سهم بازار و خودروهای زیر ٢٠هزار دلار خودروهای اقتصادی و ارزان هستند.
به گفته او، ما باید در وهله اول تعریفمان را از خودرو لوکس عوض کنیم. چون تعریفی که فعلا برای خودرو لوکس وجود دارد، حجم موتور بالای ٢۵٠٠ سیسی است. کما اینکه درهمه دنیا، ملاک لوکسبودن هرکالایی، قیمت آن کالاست.
ما معتقد هستیم در وهله اول باید سقف دلاری قیمت گمرکی بهعنوان تشخیص لوکسبودن قرار گیرد و بعد از آن طبقهبندیهایی را براساس حجم موتور و میزان مصرف که دو پارامتر بعدی هستند، براساس استاندارد جهانی و براساس شرایط کشور درنظر گرفته شود.
این کارشناس صنعت خودرو با اشاره به بازار رقابتی واردات خودرو، گفت: علاوه بر نمایندگیهای رسمی، افراد حقیقی و حقوقی نیز اجازه واردات خودرو به ایران را داشته و امکان گرانفروشی برای فعالان این بازار وجود ندارد، چراکه به محض اینکه قیمت خودرویی در بازار بالا میرود، واردات آن افزایش یافته و به سرعت قیمت آن نهتنها به حالت قبل بازگشته بلکه در برخی موارد حتی به کمتر از قیمت قبلی نیز میرسد.
۰۳ آبان ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]
صفحات پیشنهادی
١٤ عامل گرانی خودروهای خارجی در ایران
١٤ عامل گرانی خودروهای خارجی در ایرانتاریخ انتشار پنجشنبه ۲۹ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۲۲ ۰۷ ایرانیها ناچارند کالاهای وارداتی را چند برابر قیمت جهانی بخرند این موضوع که نقض حقوق مصرفکننده در ایران به شمار میآید شامل تمامی مشتریان ایرانی اعم از پولدار و فقیر میشودسنگبزرگازپیشپایمعاملاتخارجیباایرانبرداشته شد؟
استرالیا هفته گذشته جدیدترین کشوری بود که برای بهرهبرداری از فرصتهای اقتصادی جدید در دوران پساتحریم یک هیات تجاری به تهران فرستاد به گزارش ایسنا با برداشته شدن بیشتر تحریمها و بازار بکر بزرگی که بیش از ۷۷ میلیون مصرف کننده دارد شرکتهای خارجی با امیدواری بالایی به ایران چشمایمنترین خودروهای خارجی موجود در ایران
هفته نامه تجارت فردا - محمد علینژاد بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی WHO سالانه 3 1 میلیون نفر در تصادفات رانندگی در سراسر دنیا کشته شده و بیش از 50 میلیون نفر مصدوم میشوند ناوگان حملونقل جهانی در سال 2010 به یک میلیارد دستگاه رسید و پیشبینی میشود که در 10 تا 15 سال آیمعاملات خارجی با ایران آزاد می شود؟
خبرگزاری ایسنا استرالیا هفته گذشته جدیدترین کشوری بود که برای بهرهبرداری از فرصتهای اقتصادی جدید در دوران پساتحریم یک هیات تجاری به تهران فرستاد با برداشته شدن بیشتر تحریمها و بازار بکر بزرگی که بیش از ۷۷ میلیون مصرف کننده دارد شرکتهای خارجی با امیدواری بالایی به ایران چشمچرا خودروهای خارجی در ایران گران تمام میشود؟
در شرایطی که گفته میشود قیمت خودروهای وارداتی دو برابر قیمت جهانی است یک پرسش در چرایی این وضعیت مطرح میشود اینکه سود واردکننده نقش اصلی در بالا بودن قیمت را دارد یا اخذ عوارض دولتی به گزارش دنیای اقتصاد برای پاسخ به این پرسش مولفههای موثر بر قیمت خودروهای وارداتی را بررسی مخودروهاي خارجي در ايران و قراردادهايي که محرمانه هستند/ فشار خودروسازان برای بالا بردن قیمت خودروهای جدید
خودروهاي خارجي در ايران و قراردادهايي که محرمانه هستند فشار خودروسازان برای بالا بردن قیمت خودروهای جدیدبخش اقتصادی الف 25 مهر ۹۵تاریخ انتشار يکشنبه ۲۵ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۰۹ ۰۴ در حالی که قرار است تا چندماه دیگر به واسطه قراردادهای خودروسازان با پژو و رنو خودروهای جدید وارد باز امعاملات دلاری با ایران آزاد شد/آمریکا محدودیت تجارت شرکتهای خارجی با ایران را لغو کرد
معاملات دلاری با ایران آزاد شد آمریکا محدودیت تجارت شرکتهای خارجی با ایران را لغو کرد وزارت خزانه داری آمریکا با انتشار یک دستورالعمل جدید اعلام کرد معاملات با ایران بر پایه دلار که پیش از این ممنوع بودند تا زمانیکه وارد نظام مالی آمریکا نشود آزاد خواهند بود آفتابنیوزمقام آمریکایی: بانک های خارجی تمایلی به معاملات با ایران ندارند
مقام آمریکایی بانک های خارجی تمایلی به معاملات با ایران ندارند هرچند واشنگتن گفته که محدودیت ها علیه بانک های غیرآمریکایی لغو شده اما بانک های خارجی نگرانند که دارایی ها و شرکت های تابعه آنها در امریکا جزء بانک های آمریکایی محسوب شوند دانلود کلیدواژه ها بانک های خارجی |مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران: سهمیه سوخت خودروهای سنگین فاقد بیمه از اول مردادماه قطع میشود
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران سهمیه سوخت خودروهای سنگین فاقد بیمه از اول مردادماه قطع میشود مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران از قطع سهمیه سوخت خودروهای فاقد بیمه شخص ثالث از اول مردادماه امسال خبرداد به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی شرکتهمکاری ایران و چک در زمینه انرژی گسترش می یابد/رفع موانع بانکی مهمترین عامل توسعه روابط خارجی
همکاری ایران و چک در زمینه انرژی گسترش می یابد رفع موانع بانکی مهمترین عامل توسعه روابط خارجی وزیر نیرو در دیدار با نایب رئیس اول مجلس سنای جمهوری چک بر لزوم توجه به رفع موانع بین بانکی برای گسترش و تداوم همکاری بین دو کشور تاکید کرد به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی&nbs-
علم و فناوری
پربازدیدترینها