واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: كاربرد سلولهاي بنيادي براي ترميم قلبهاي آسيب ديده
امروزه پيشرفتهاي خوبي در زمينه ترميم قلبهاي آسيب ديده ...
مترجم: علی طالبی
امروزه پيشرفتهاي خوبي در زمينه ترميم قلبهاي آسيب ديده توسط محققان در دنيا صورت گرفته است كه هدف از اين كار استفاده از تركيبات سلولهاي بنيادي براي درمان قلب است. پيش از اين يك بار ديگر چنين آزمايشي درباره قلب در سطح گسترده در انگليس صورت گرفته بود اما نتايج اخير دانشمندان درباره ترميم قلب نمایي جديد از اين علم را به نمايش ميگذارد.
گروهي از متخصصان ژاپني توانستهاند براي نخستين بار از سلولهاي بنيادي براي ترميم قلبهاي آسيبديده استفاده كنند. آنها براي اين آزمايش مهم از ميمونها استفاده كردند. دانشمندان در اين راه سلولهاي ماهيچه قلبي كه از سلولهاي بنيادي ساخته شدهبود را روي قلب پنج ميمون ديگر آزمايش كردند كه در نهايت مشخص شد ميتوان از سلولهاي بنيادي با اين روش براي بازسازي قسمتهاي صدمهديده در بيماران قلبي استفاده كرد.
پيش از اين يك روش براي به دست آوردن سلولها وجود داشت و آن اينكه از جنين سلولهاي بنيادي را استخراج ميكردند؛ روشي كه علاوه بر آزمايشهاي طولاني بسيار پر هزينه و در بيشتر مواقع نتيجهاي در بر نداشت. محققان دانشگاه شينشو (University Shinshu)توانستند با اين كار يك بنياد سلولهاي بنيادي را راهاندازي كنند.
محققان معتقدند با پروتئين MHC كه كار آن شناسايي سلولهاي بيگانه در سيستم ايمني بدن است، ميتوانند به راحتي سلولهاي بنيادي را شناسايي كنند. همانطور كه گفته شد در اين آزمايش كه روي ميمونها انجام شد پس از گذشت 12 هفته نشاني از پس زدن سلولهاي انتقالي ديده نشد و اين شادي دانشمندان را دربر داشت. اين آزمايش نشان داد كه سلولهاي منتقل شده، قابليت انقباض قلب ميمونها را افزايش داده است. البته محققان به اين موضوع اعتراف كردند كه ميمونهاي آزمايش شده بارها و بارها قلبشان ضربان نامنظمي پيدا ميكرد اما هيچ گونه خطري را براي ميمونها در پي نداشت. لازم به ذكر است تمام ميمونهاي تحت آزمايش، پس از اتمام آزمايشات از بين رفتند. آنچه باعث شد دانشمندان به اين طرح اميدوار شوند اين بود كه پس از انتقال سلولهاي بنيادي هيچ عارضهاي بهوجود نيامد و پس از 12 هفته ميمونها به حالت عادي زندگي خود بازگشتند و رفتارهاي عادي روزمره را داشتند. با اين تحقيق و انتقال سلولهاي بنيادي محققان در پي انتقال اين سلولها به حيوانات ديگري هستند تا نتيجه آن را روي ديگر جانوران هم آزمايش كنند. البته آنچه خود دانشمندان هم اعتراف كردند اين بود كه انجام اين آزمايشها تا لحظه مرگ ميمونها سه ماه طول كشيد و نميتوان در مورد دورنماي اين انتقال قضاوتي كرد.
منبع: sciencealert
تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۵ - ۱۹:۵۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]