واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: فرهنگ احترام به عزاي امام حسين (ع) را بياموزيم
پوشيدن لباس سياه و راه انداختن دستهجات سينهزني، زنجيرزني، حمل علم و كتل و پرچمهاي عزاداري و... براي زنده نگاه داشتن فرهنگ عاشورا لازم و ضروري است و...
نویسنده : مطهره علوي
پوشيدن لباس سياه و راه انداختن دستهجات سينهزني، زنجيرزني، حمل علم و كتل و پرچمهاي عزاداري و... براي زنده نگاه داشتن فرهنگ عاشورا لازم و ضروري است و مبارزه با اين اصول جز با اهداف مغرضانه امكانپذير نيست اما همين امور نيز آداب خاص خود را دارند. به واقع ماه محرم نيز مثل ماه رمضان ماه خودسازي است. ماهي كه در آن بايد به تفكر پرداخت و در اصل شهادت امام حسين عليهالسلام و اصحاب ايشان در اين ماه نيز بيعلت و بيحكمت نيست. به مسئله محرم و امام حسين عليهالسلام نبايد نگاه سطحي و روزمره داشت بلكه بايد از اين فرصت به عنوان پلي براي بهتر شدن و بهتر ديدن بهره برد چراكه حضرت اباعبدالله كشتي نجات است و هيچ زماني فضا براي بهرهمند شدن از اين كشتي مهياتر از ماه محرم نيست اما متأسفانه خيلي از جوانان ما نسبت به اين ماه كملطفي بلكه ظلم ميكنند.
قديمترها تاريخ معاصر ما شاهد افرادي است كه هرچند خوشنام نبودند ولي به احترام محرم و صفر در اين ايام ترك معصيت ميكردند و به عزاداري ميپرداختند. اما متأسفانه فرهنگ احترام به ايام عزاي امام حسين عليهالسلام رفته رفته دچار آسيبهايي شد.
در سالهاي اخير زنان و مرداني را ميبينيم كه اكثر آنها جوان هستند و تنها سنخيت لباسها و ظاهرشان با عزاي امام حسين عليهالسلام رنگ مشكي آنهاست. در سالهاي اخير نوع پوشش و رفتار برخي جوانان در دستههاي عزاداري به نوعي تبديل به يك ناهنجاري
اجتماعي - مذهبي شده است و به نوعي به فرهنگ عاشورا و عزاي شهادت سالار شهيدان خدشه وارد ميكند. اما راهحل چيست؟ قاعدتاً براي حفظ حرمت اين ايام بايد هر چه زودتر براي جلوگيري از اين اپيدمي فكري شود.
رسانهها و به ويژه رسانه ملي بايد در قالبي نو و با جذابيت بيشتر و به دور از كليشههاي موجود كمي به فرهنگسازي و شناخت ابعاد شخصيتي امام حسين عليهالسلام و حضرت زينب سلام الله عليها بپردازند. چراكه بيشك اگر جوانان ما بدانند كه در عزاي چه كسي شركت كردهاند هرگز وضعيت اين گونه نخواهد بود.
هدف از بيان اين مطالب به هيچ وجه زير سؤال بردن عزاداري اشخاص نيست چراكه عزاداري بر اباعبدالله عليهالسلام در هر صورت منافع معنوي در بر خواهد داشت و علاوه بر اين، اصل نيت عزادار است اما نكته اينجاست كه چرا بخشي از سطح عامه مردم هنوز فلسفه و فرهنگ عزاداري را نميدانند و به اين آساني اسير بدعتها ميشوند. يكي ديگر از آسيبها حضور جوانان و نوجوانان در ساعات پاياني شب در خيابانهاست بدون اينكه نظارت والدين وجود داشته باشد و همين موضوع باعث شكلگيري بسياري از رفتارهاي نادرست ميشود. پس بهتر است والدين كمي هوشمندانهتر براي حضور فرزندانشان در مراسمات عزاداري برنامهريزي كنند.
آنچه واضح و مبرهن است اين است كه ما نتوانستهايم در برابر بدعتهاي جديد بايستيم و با آنها روبهرو شويم لذا لازم است به جاي حجم بالاي كارهاي سختافزاري كمي حساب شدهتر كار فرهنگي كنيم و تلاش ما رواج صحيح فرهنگ حسيني و عاشورايي باشد. فرهنگي كه نه تنها آرايش مخصوص محرم و خيابانگردي ندارد بلكه باعث اصلاح ناهنجاريهاي ديگر نيز خواهد شد و همچنين جذب حداكثري مردم و به ويژه نوجوانان و جوانان را در پي خواهد داشت.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]