واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: جنگ انتخاباتي سوريه روي ميز اوباما
از دالانهاي كاخ سفيد اين روزها بحث حمله نظامي مستقيم امريكا به سوريه شنيده ميشود.
از دالانهاي كاخ سفيد اين روزها بحث حمله نظامي مستقيم امريكا به سوريه شنيده ميشود. با اين حال شرايط ميداني نبرد، آنقدر جا را براي توهمات امريكاييها كم كرده كه پذيرفتهاند همين امروز باز هم با روسها والبته اين بار با حضور ايران و در آن سو هم تركيه، قطر و عربستان در لوزان گرد هم بيايند مگر راهي براي پايان محاصره حلب بيابند و تروريستهاي مورد حمايتشان را نجات دهند اما روسها با اقدامات مختلف از جمله امضاي توافقنامه ايجاد پايگاه هوايي دائم در سوريه از سوي رئيس حمهورشان و پايداري مدافعان حرم و حزبالله لبنان از سوي ديگر نشان دادهاند كه تروريستها و حاميانشان چارهاي جز كوتاه آمدن در برابر شرايط دولت سوريه و حاميانش ندارند.
دفتر رئيسجمهوري روسيه اعلام كرد كه «متن پيمان نظامي با سوريه» پس از تصويب در پارلمان اين كشور، به امضاي رئيسجمهوري رسيده و جنبه قانوني يافته است. طبق اين توافقنامه، به نيروي هوايي روسيه اجازه «استفاده نامحدود» از پايگاه هوايي حميميم در سوريه داده شده است. متن اين سند در ماه اوت سال گذشته ميلادي و قبل از آغاز عمليات هوايي روسيه در سوريه بين دولتهاي دو كشور امضا شد. براساس توافق بين دو طرف، هواپيماهاي نظامي و نظاميان روسي در پايگاه هوايي حميميم واقع در استان لاذقيه به دعوت دولت سوريه در آن كشور مستقر شدهاند. اين سند به نظاميان روسي مستقر در اين پايگاه و خانوادههاي آنان مصونيت كامل ديپلماتيك ميدهد. پايگاه حميميم به طور انحصاري در اختيار هواپيماها و پرسنل نظامي روسيه قرار دارد اما هواپيماهاي روسي از برخي تسهيلات فرودگاه بينالمللي باسل اسد نيز استفاده ميكنند. براساس برخي گزارشها، روسيه تعداد قابل توجهي هواپيماي جنگنده و بمبافكن و همچنين هليكوپتر در حميميم مستقر كرده و به خصوص از زمان شكست طرح آتشبس در روز ۱۹ سپتامبر، بر عمليات هوايي خود در حمايت از نيروهاي دولتي سوريه و متحدان آن افزوده است.
زدن سوريه بدون حمله به روسها!
باراك اوباما در نشستي با مشاوران نزديك خود عمليات نظامي در سوريه را بررسي كرد. به نوشته رويترز در پي بمبارانهاي شديد جنگندههاي روسيه و سوريه در حلب در هفتههاي اخير، اين نظرها هر چه بيشتر مطرح شده كه ايالات متحده امريكا بايد از نظر نظامي جديتر در سوريه درگير شود. يكي از گزينههاي مطرح در عمليات نظامي احتمالي ارتش امريكا در سوريه، حملات هوايي به پايگاههاي نظامي، مواضع دفاع هوايي و انبارهاي تسليحاتي ارتش سوريه است. اما در اين گزينه خطر آن وجود دارد كه مواضع ارتش روسيه نيز كه حضور گستردهاي در سوريه دارد هدف قرار گيرند. دولت اوباما ميخواهد در شرايطي كه دموكراتها درگير رقابتهاي انتخاباتي هستند، از رويارويي مستقيم با روسيه خودداري كند ولي از اتهام جمهوريخواهان درباره ديپلماسي انفعالي مقابل روسيه هم بگريزد. گزينه ديگر، به گفته مقامهاي دولت اوباما، عبارت از اين است كه امريكا شورشيان مورد حمايت خود در سوريه را با سلاحهاي پيشرفته مجهز كند، از جمله سلاحهاي ضدهوايي. رويترز نوشته است كه مسئولان كاخ سفيد نخواستند درباره اين گزارش اظهارنظر كنند. در همين ارتباط وزارت خارجه روسيه روز پنجشنبه با صدور بيانيهاي از حمله خمپارهاي دو ساعته عليه سفارت اين كشور در دمشق در روز چهارشنبه خبر داد.
لوزان نا اميد كننده
احتمال دستزدن به عمليات نظامي در سوريه در حالي مطرح ميشود كه جان كري، وزير امور خارجه ايالات متحده امريكا با سرگئي لاوروف همتاي روس خود امروز شنبه (۱۵ اكتبر) در لوزان سوئيس ديدار ميكند تا بار ديگر درباره سوريه گفتوگو كنند. با اينحال منابع نزديك به دولت امريكا ميگويند اميد اندكي وجود دارد كه گفتوگوها پيشرفتي داشته باشند. تركيه، قطر و عربستان هم قبل از نشست امروز در رياض در نشست وزراي خارجه كشورهاي عرب حوزه خليج فارس و تركيه نسبت به آنچه «عدم تحرك جامعه بينالملل در قبال اوضاع حلب سوريه» ميخوانند، اظهار تأسف كردند و از شوراي امنيت و جامعه بينالملل خواستند براي توقف حملات و پايان يافتن رنج مردم سوريه هرچه سريعتر مداخله كنند؛ مواضعي كه نشان ميدهد آنها براي مصالحه به لوزان نميآيند. در همين حال وزير امورخارجه روسيه هم اعلام كرده است موضع مسكو در گفتوگوهاي لوزان كاملا صادقانه خواهد بود و روسيه قصد ندارد طرح جديدي را در اين مذاكرات درباره سوريه مطرح كند. «سرگئي لاوروف» وزير امورخارجه روسيه همچنين گفت، مسكو انتظار ندارد كه اين مذاكرات نتيجه خاصي داشته باشد. وي افزود: «ما مايليم به يك شيوه ثابت اقدام كنيم و منتظر اين هستيم كه ببينيم شركاي ما تا چه حد آمادگي دارند به قطعنامههاي شوراي امنيت پايبند باشند.» لاوروف در ادامه گفت: «ما همچنين اقدامات منسجمي را كه براي اجرايي شدن اين قطعنامههاي شوراي امنيت ضروري است پيشنهاد خواهيم كرد تا توافقهاي صورت گرفته ميان امريكا و روسيه اجرايي شود.»
لندن: طرحي براي حمله نداريم
سخنگوي نخستوزيري انگليس در مصاحبه با خبرنگاران گفت: ما هيچ طرحي براي اقدام نظامي نداريم. ما با جامعه بينالملل براي بررسي چگونگي پايان دادن به درگيريها در سوريه تلاش ميكنيم. دستهاي از گزينههاي ديگر نيز در دسترس است. وي افزود: ما نيازمند اين هستيم كه با توجه بسيار به عواقب هر كاري درباره آن بينديشيم. ما با شركا مذاكراتي را پيرامون اقداماتي كه براي پايان اين نزاع هولناك شدني است، برگزار ميكنيم. اين سخنان پس از آن مطرح شده است كه وزير خارجه انگليس اخيراً گفته است كشورش بار ديگر گزينههاي مداخله نظامي در سوريه را بررسي ميكند. وزير خارجه انگليس گفته بود هرگونه اقدامي بايد در چارچوب تحركات بينالمللي باشد كه ايالات متحده نيز در آن حضور دارد.
مصاحبه اسد
بشار اسد در گفتوگو با يك روزنامه روسي فاش كرد، عربستان سعودي به او وعده داده است كه در صورت قطع كامل روابط با ايران، از اين كشور حمايت كند. به گزارش ايسنا، بشار اسد، رئيسجمهور سوريه در مصاحبه با روزنامه روسي كمسمولسكايا پراودا كه متن كامل آن روز جمعه منتشر شد، درباره وعدههايي كه پس از شروع بحران به او داده شد گفت: آنها (سعوديها) به من گفتهاند كه اگر از ايران دور شويم و اعلام كنيم كه همه روابط خود را با اين كشور قطع كردهايم، در كمال سادگي و به صورت مستقيم به من كمك خواهند كرد! بشار اسد همچنين درباره خواسته امريكاييها و اعراب قبل از شروع بحران كشورش گفت: چيزي كه قبل از بحران به من ارائه دادند امتيازدهي نبود بلكه آنها خواستند كه از سوريه به طور غيرمستقيم استفاده كنند، ميخواستند كه ما را در انجام چيزي قانع كنند. آن موقع قضيه اصلي در همه جهان پرونده هستهاي ايران بود؛ چيزي كه از سوريه ميخواستند قانع كردن ايران بود تا بر ضد منافع خود عمل كند. آن موقع فرانسه تلاش به خرج داد و عربستان از ما خواست كه از ايران دوري كنيم، فقط بهخاطر اينكه ايران را دوست ندارند.
تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 111]