تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):روزه سپرى است از آفت هاى دنيا و پرده اى است از عذاب آخرت.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817141086




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تهران و قاهره، کابوس‌های بی‌پایان سعودی


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:



تهران و قاهره، کابوس‌های بی‌پایان سعودی
روز نو :  روابط تهران و قاهره در حالی روز به روز توسعه می یابد که عربستان پس از ناکامی های پی در پی در سیاست های منطقه ای خود، به ویژه پس از شکست سنگین در تجاوز به یمن، اکنون با خروج متحدان پیشین از اردوگاهش مواجه شده است.
 
روابط سیاسی مصر و عربستان در حالی در ماههای اخیر شاهد اختلافات و تنش های زیادی بوده است که به نظر می رسد سریال عبرت آموز شکست های سیاسی و نظامی عربستان در منطقه و جهان پایانی ندارد.
 
ریاض پس از روی کار آمدن «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهوری مصر با تمام امکانات خود و با استفاده از ابزارهای سیاسی، اقتصادی از وی حمایت کرد تا شاید بتواند مشروعیت داخلی و منطقه ای دولت وی را نزد افکار عمومی افزایش دهد.
 
از سوی دیگر، عربستان سعودی برای رسیدن به اهداف غیر قانونی خود در منطقه به دنبال جلب حمایت سیاسی مصر برای رویارویی با چالش های منطقه ای است. در مقابل، اما، مصر نیزکه با بحران های اقتصادی و مالی شدیدی رو به رو است، در برهه کنونی و به سبب کاهش درآمدهای گردشگری و سرمایه گذاری خارجی مجبور شده است برای جبران بخش ناچیزی از این عقب ماندگی، به سرمایه رو به پایان عربستان روی آورد.
 
بر اساس گزارش های رسمی، حدود 20 توافقنامه و یادداشت تفاهم بین 2 کشور در زمینه هایی چون برق، مسکن و انرژی هسته ای امضا شده است که سرنوشت آنها در هاله ای از ابهام قرار دارد.
این در حالی است که وزارت دارایی عربستان پیش بینی کرده که کسری بودجه کشور در سال 2016 به حدود 87 میلیارد دلار(نزدیک به 79میلیارد یورو) خواهد رسید. پیش بینی می شود که درآمدهای عربستان نیز به نزدیک به 514 میلیارد ریال سعودی برسد.
این کمترین میزان درآمدهای این کشورازسال 2009 به بعد است. در آن زمان کاهش شدید بهای نفت که متأثرازبحران مالی جهانی بود سبب کاهش درآمدهای این کشورشده بود. همچنین ارزیابی شده که هزینه های عربستان در سال آتی به 840 میلیارد ریال سعودی خواهد رسید.
بر اساس گزارش های منتشره، وزرات دارایی عربستان علاوه برکاهش یارانه های آب ، برق وسوخت، ازافزایش احتمالی بهای خدمات عمومی و تغییر نرخ مالیات ها خبر داد. بهای بنزین نیز در برخی موارد تا بیش از 50درصد افزایش یافته است. خطر کمبود شدید پول و تضعیف توانایی بانک ها به ارائه وام به کسب وکارهای تجاری، فشار روزافزونی را به اقتصاد عربستان وارد می کند. اقتصاد عربستان حدوداً در سال 2016 می تواند تنها 1.1 درصد رشد داشته باشد که در پایین ترین میزان خود از سال 2009 تاکنون است.
آنچه که در موضوع روابط رو به تیره مصر و عربستان از اهمیت بالاتری برخوردار است، وجود اختلافات شدید میان ریاض و قاهره بر سر موارد راهبردی است و همین اختلافات موجب گشته است تا این کشور به سیاست های منطقه رژیم سعودی پشت کند.
یکی از مهمترین این اختلافات، موضوع رهبری جهان عرب و نقش آن در تحولات سیاسی و نظامی منطقه است. مصر که پیشینیه ای غنی در مدیریت تحولات منطقه را در کارنامه خود دارد، قصد دارد قدرت منطقه ای خود را بازپس گیرد و زیر بار استعمار بدوی رژیم سعودی نرود.
 
از سوی دیگر، اما، حضور دانشگاه الازهر (جامعة الأزهر الشریف) که به عنوان یکی از مراکز اصلی ادبیات عربی و علوم اسلامی در جهان شناخته میشود، موجب شده است تا دولت مصر با پذیرش نقش سازنده ایران در تحولات مذهبی و فرهنگی منطقه، به دنبال افزایش دیپلماسی فرهنگی خود در سراسر جهان اسلام باشد.
نکته دیگر، شکست سنگین رژیم سعودی در یمن و واکنش سرد مصر به پیشنهاد عربستان است.عربستان سعودی از فروردین ماه سال 1394 با تشکیل ائتلافی با حمایت دولت آمریکا، تجاوز هوایی و محاصره علیه مردم یمن را به بهانه بازگرداندن عبدربه منصور هادی رییس جمهوری مستعفی و فراری یمن به حکومت این کشور آغاز کرد که تنها آثار آن را می توان کشتار بیرحمانه حدود ده هزار زن و کودک و شهروند یمنی و زخمی شدن دهها هزار و آواره شدن صدها هزار نفر دیگر اعلام کرد.
 
بر اثر این حملات، اکثریت قریب به اتفاق تأسیسات خدماتی، آموزشی، درمانی و بیمارستان ها، انبارهای دارو و غذا، مدارس و منازل مردم یمن ویران شده و مردم این کشور در پی محاصره هوایی، زمینی و دریایی در شرایط بحرانی بسر می برند.
سعودی ها به ورود نیروهای زمینی ارتش مصر در یمن امیدوار بودند اما این اتفاق رخ نداد و مصر که تحت فشار آمریکا و رژیم صهیونیستی بود، تنها با نیروی دریایی خود در برخی مناطق ساحلی نزدیک یمن حضور محسوس داشت.
 
از نگاه دیگر، اما، دیدار وزیر خارجه مصر با وزیر خارجه کشورمان در حاشیه مجمع عمومی ملل متحد و پس از آن اصرارنماینده مصر در سازمان ملل مبنی بر حمایت از طرح روسیه موجب شد تا نماینده عربستان صراحتا از وی انتقاد کند. این اقدام سازنده مصر موجب شد تا ایران نیز در مذاکرات لوزان، یکی از پیش شرط های خود را حضور مصر و عراق عنوان کند.
 
اکنون که روابط مصر و عربستان رو به تیرگی است و اختلافات عمیق سیاسی میان مقامات قاهره و ریاض پدید آمده است، بسیاری از تحلیلگران سیاسی تمایل مصر به توسعه روابط با ایران را نشانه ای از شکست عربستان در موضوع مصر قلمداد کرده و به ستایش دیپلماسی سازنده ایران در منطقه پرداخته اند.
«رخا أحمد حسن» عضو شورای امور خارجی مصر اخیرا در گفت وگو با شبکه تلویزیونی "اون تی وی" تاکید کرده است که ایران یک کنشگر اصلی در بحران سوریه است و گفت وگو با این کشور٬ کمک زیادی به حل این بحران خواهد کرد.
حسن با تاکید بر وجود گفت وگو بین ایران ومصر تصریح کرده است که ایران در جریان تظاهرات 30 ژوئن 2013 (که به عزل محمد مرسی انجامید) موضع خصمانه ای نسبت به مصر اتخاذ نکرد و بی طرف بود؛ بنابراین گفت وگو با این کشور به معنی کوتاه آمدن یا ضعف مصر نخواهد بود.
 
بر اساس اعلام ناظران منطقه ای، در حالی روابط تهران - قاهره توسعه می یابد که کشورهای حاشیه خلیج فارس باید با پذیرش نقش سازنده ایران در دوران پسابرجام، از هرگونه اقدام کشورهای عربی برای توسعه روابط سیاسی و تجاری با ایران، این کشور قدرتمند منطقه، حمایت کنند.
 
پیشرفته و توسعه پرشتاب ایران پسابرجام در حالی است که رژیم سعودی در راستای سیاست های ضد بشری رژیم صهیونیستی سعی کرده است تا با قدرت رو به فزون اقتصادی و سیاسی ایران در منطقه، مقابله کند، اما، بر اساس واقعیت های میدانی، این تلاش ها راه به جایی نبرده است.
به هر روی، توسعه روابط مصر با ایران به عنوان کشور اصلی در منطقه و جهان اسلام می تواند بر تحولات منطقه تاثیری مثبت برجای گذارد.
 
ضرورت دارد مقامات مصری با توجه به نقش پیشرفته و سازنده ایران پسابرجام و با تجدید نظر در برخی اقدامات خود نظیر حضور برخی از نمایندگان پارلمان این کشور در کنفرانس مخالفان ایرانی در پاریس، مسیرتوسعه مناسبات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی تهران - قاهره را با جدیت و قدرت ادامه دهند؛ زیرا فواید و منافع این دیپلماسی سازنده، پیشرفت و سربلندی دو ملت ایران و مصر خواهد بود.

منبع: ایرنا


تاریخ انتشار: ۰۱ آبان ۱۳۹۵ - ۱۴:۵۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن