محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843594753
قانون موافقتنامه بین ایران و آذربایجان در زمینه ساخت و بهرهبرداری از نیروگاههای برق آبی مارازاد و اردوباد ابلاغ شد
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: قانون موافقتنامه بین ایران و آذربایجان در زمینه ساخت و بهرهبرداری از نیروگاههای برق آبی مارازاد و اردوباد ابلاغ شد
رئیس جمهور، قانون موافقتنامه بین دولت ایران و دولت جمهوری آذربایجان در زمینه ساخت و بهرهبرداری از نیروگاههای برق آبی مارازاد و اردوباد را برای اجرا ابلاغ کرد.
به گزارش حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی، رئیس جمهوری، قانون موافقتنامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری آذربایجان در زمینه ساخت و بهرهبرداری از نیروگاههای برق آبی مارازاد و اردوباد را برای اجرا ابلاغ کرد.
این قانون در جلسه علنی روز چهارشنبه مورخ دهم شهریورماه 1395 مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ ۱۳۹۵/۶/۲۴ به تأیید شورای نگهبان رسیده است.
متن این قانون به شرح زیر است:
قانون موافقتنامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری آذربایجان در زمینه ساخت و بهرهبرداری از نیروگاههای برق آبی مارازاد و اردوباد
ماده واحده ـ موافقتنامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری آذربایجان در زمینه ساخت و بهرهبرداری از نیروگاههای برق آبی مارازاد و اردوباد مشتمل بر یک مقدمه و بیست و سه ماده به شرح پیوست تصویب و اجازه تسلیم اسناد آن داده میشود.
تبصره ـ در اجرای ماده(۲۲) و (۲۳) این موافقتنامه رعایت اصول یکصد و سی و نهم(۱۳۹)، هفتاد و هفتم(۷۷)، هفتاد و هشتم(۷۸) و یکصد و بیست و پنجم(۱۲۵) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران الزامی است.
بسماللهالرحمنالرحیم
موافقتنامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری آذربایجان در زمینه ساخت و بهرهبرداری از نیروگاههای برق آبی مارازاد و اردوباد
دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری آذربایجان که از این پس «طرفها» خوانده خواهند شد؛
با عنایت به توسعه روابط دوستانه میان دو کشور بر اساس احترام متقابل، تفاهم و حسن همجواری، با احترام به اصول عدم مداخله در امور داخلی یکدیگر، حاکمیت، احترام به تمامیت ارضی و قوانین ملی؛ با ابراز علاقه نسبت به تداوم استفاده مساوی از ظرفیتهای آب و انرژی در مناطق مرزی مشترک رود ارس طبق موافقتنامههای معتبر میان دو کشور؛ با تأکید بر اصول و اهداف منشور سازمان ملل متحد؛ با درنظرگرفتن قرارداد ترتیب تصفیه اختلافات و حوادث مرزی بین دولت ایران و اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی مورخ ۲۴ اردیبهشت ۱۳۳۶ هجری شمسی برابر با ۱۴ می ۱۹۵۷ میلادی؛ با تأکید بر ضرورت رعایت مفاد موافقتنامه حل مسائل مرزی و مالی بین دولتهای ایران و اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی مورخ ۱۱ آذر ۱۳۳۳ برابر با ۲ دسامبر ۱۹۵۴ میلادی و اسناد و نقشههای پیوست آن در مورد تعیین و تجدیدنظر در شکل خطوط مرزی مورخ ۱۳۳۶ برابر با ۱۹۵۷ و با درنظرگرفتن مفاد یادداشت تفاهم پیرامون بهرهبرداری از ظرفیت برق آبی رود ارس بیـن دولتهای جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان مورخ ۷ بهمن ۱۳۸۳ برابر با ۲۶ ژانویه ۲۰۰۵ و تشریفات(پروتکلهای) کمیسیون فنی مشترک تشکیل شده بر اساس یادداشت تفاهم مذکور در زمینه ساخت و بهرهبرداری از نیروگاههای برق آبی مارازاد و اردوباد، در موارد زیر توافق نموده اند:
ماده۱ـ طرفها درخصوص مطالعه، طراحی، ساخت و بهرهبرداری از نیروگاههای برق آبی مارازاد در قلمرو جمهوری اسلامی ایران و اردوباد در قلمرو آذربایجان که (از این پس «نیروگاهها» خوانده خواهند شد) با استفاده از منابع آبی رود مرزی ارس توافق نموده اند.
ماده۲ـ طرفها جهت ساخت سد، مخزن و نیروگاه مارازاد در جمهوری اسلامی ایران در محدوده میله های مرزی ۲۸/۳ تا ۲۹/۳ و ساخت سد، مخزن و نیروگاه اردوباد در جمهوری آذربایجان در محدوده میله های مرزی ۲۶/۴ تا ۲۸/۳ توافق نموده اند.
ماده۳ـ طرفها توافق نموده اند تا دو سد مشترک برای انحراف آب به سمت نیروگاههای مارازاد و اردوباد بر روی رود ارس احداث نمایند. سد مارازاد برای انحراف آب به سمت نیروگاه مارازاد با هزینه جمهوری اسلامی ایران و سد اردوباد برای انحراف آب به سمت نیروگاه اردوباد با هزینه جمهوری آذربایجان ساخته خواهد شد. مدیریت این دو سد به صورت مشترک خواهد بود و هر یک از طرفها هزینه های نگهداری سد مربوط به نیروگاه خود را پرداخت خواهد نمود.
ماده۴ـ منابع آبی مورد نیاز فعالیت نیروگاههای مارازاد و اردوباد و از منابع آبی رود ارس با رعایت موافقتنامه های معتبر بین دو طرف تأمین خواهد شد.
هر یک از طرفها با توجه به شرایط خاص، اقدامات مقتضی را در هر زمان برای ساخت نیروگاه و سدهای انحرافی در طرف خود بر اساس مفاد این موافقتنامه و بدون توافق طرف دیگر به عمل خواهد آورد.
چنانچه یکی از طرفها از حقوق خود بر اساس این موافقتنامه نسبت به طرف دیگر دیرتر استفاده نماید، این امر به هیچ وجه مانع استفاده آن طرف از حقوق خود نخواهد بود.
ماده۵ ـ ساخت و بهرهبرداری از نیروگاهها، ساخت سدهای انحرافی و تأسیسات آن به گونهای خواهد بود که هیچگونه تغییری در خط مرز تعیین شده بین دو کشور طبق مفاد موافقتنامه حل مسائل مرزی و مالی بین دولتهای ایران و اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی مورخ ۱۳۳۳ برابر با ۱۹۵۴ میلادی و اسناد و نقشه های پیوست آن در مورد تعیین و تجدیدنظر در شکل خطوط مرزی مورخ ۱۳۳۶ برابر با ۱۹۵۷ ایجاد نگردد. پس از ساخت سدها، خط مرز رسمی دو کشور بر روی آنها مشخص خواهد شد.
درصورت هرگونه تغییر در خطوط مرزی، بستر رود بلافاصله براساس مسیرهای تعیینشده که در نقشههای تشریفات(پروتکل) پیوست موافقتنامههای مذکور در فراز اول همین ماده، با حضور نمایندگان ذیصلاح دو کشور به بستر قبلی بازگردانده و خط مرز رسمی دو کشور بر روی آب علامتگذاری خواهد شد.
پس از تشکیل مخزن پشت سدهای انحرافی، نوار مرز کنونی براساس روشهای به کار برده شده در سد ارس و سد میل مغان، روی سطح آب مشخص و علامتگذاری شده و به عنوان مرز دولتی دو کشور محسوب خواهد شد.
ماده۶ ـ ساخت و بهرهبرداری از نیروگاههای مارازاد و اردوباد هیچگونه تغییری در حقآبه طرفها از منابع آبی رود ارس ایجاد نخواهد نمود. بر همین اساس، طرفها از نیروگاهها و تأسیسات آن به نحوی بهرهبرداری خواهند نمود که حقآبهها در محدوده مرزی مشترک طبق موافقتنامه ها و تشریفات(پروتکلهای) میان دو کشور رعایت گردد.
طرفها متعهد می باشند که آبی را که جهت استفاده در نیروگاهها از رود ارس منحرف می کنند به همان اندازه و با همان کیفیت به مسیر رود بازگردانند.
ماده۷ـ مقامهای صلاحیتدار طرفها برای اجرایاینموافقتنامه بهشرح زیر میباشند:
از طرف جمهوری اسلامی ایران: وزارت نیرو
از طرف جمهوری آذربایجان: وزارت انرژی
ماده ۸ـ طرفها توافق نمودهاند مسائل مربوط به ساخت و بهرهبرداری از جمله مطالعه و طراحی نیروگاههای مارازاد و اردوباد توسط کمیسیون فنی مشترک که براساس یادداشت تفاهم پیرامون بهرهبرداری از ظرفیت برق آبی رود ارس بین دولتهای جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان مورخ ۷ بهمن ۱۳۸۳ برابر با ۲۶ ژانویه ۲۰۰۵ تشکیل شده (از این پس «کمیسیون» نامیده میشود) انجام شود.
طرفها در صورت ضرورت می توانند ترکیب کمیسیون را تغییر دهند و مراتب را به صورت رسمی به یکدیگر اعلام نمایند.
ماده۹ـ نشستهای کمیسیون دائمی در زمان ساخت نیروگاهها، هر سه ماه یکبار و پس از اتمام ساخت، سالی یکبار و به صورت نوبه ای به میزبانی یکی از طرفها برگزار خواهد شد. نشستهای فوق العاده به درخواست هر یک از طرفها برگزار می گردد. این نشستها به میزبانی طرف درخواستکننده برگزار میگردد.
ماده۱۰ـ وظایف کمیسیون به شرح زیر می باشد:
ـ تکمیل بررسی طرحهای ساخت؛
ـ نظارت بر روند ساخت، حفاظت و بهرهبرداری از سدها و شبکه (کانال)های انتقال به نیروگاهها؛
ـ تهیه قواعد بهرهبرداری و حفاظت از سدها و نیروگاهها و در صورت لزوم دستورالعمل ها وسایر اسناد مورد نیاز؛
ـ محافظت از کیفیت آب و بومشناسی رود و تهیه جدول استفاده از آب و همکاری میان طرفها به شکل مستمر درباره دبی آب منتقلشده به نیروگاهها؛
ـ بررسی تکمیل ساخت سدها و نیروگاهها و اعلام تاریخ آغاز بهرهبرداری از آنها؛
ـ بررسی مشکلات فنی احتمالی که در آینده بروز خواهد نمود و ارائه پیشنهادهایی درباره حل آنها؛
ـ تعیین میزان خسارات وارده به طرفها بر اثر ساخت سد و محدوده آب گرفتگی؛
ـ انجام سایر امور مربوط به ساخت و بهرهبرداری از سدها و نیروگاهها
ماده۱۱ـ هر یک از طرفها هزینه های مربوط به ساخت، حفاظت، بهرهبرداری و تعمیر نیروگاه، تجهیزات و تأسیسات در قلمرو خود را پرداخت خواهد نمود.
ماده۱۲ـ خسارت وارده بر اثر ساخت سدها، نیروگاهها و استغراق اراضی پس از تعیین و تأیید آن توسط کمیسیون از سوی طرف واردکننده خسارت، به طرف خسارتدیده پرداخت خواهد شد.
ماده۱۳ـ به منظور طراحی، ساخت، بهرهبرداری، تعمیر و نگهداری سدها، محدوده مشترک توسط کمیسیون تعیین گردیده و ایمنی این محدوده توسط طرفها تأمین خواهد شد.
مقررات مربوط به ورود کارکنان، روشهای فنی، تجهیزات و مصالح در محدوده مشترک در زمان ساخت، بهرهبرداری، تعمیر و نگهداری، توسط مرزبانان دو طرف به طور مشترک تعیین خواهد شد.
ماده۱۴ـ به منظور پیشبینی حوادث غیرمترقبه طبیعی(سیل، زلزله و غیره) و غیرطبیعی (آتشسوزی، انفجار، ریزش سازهها و غیره) احتمالی در مخزن ها و نیروگاهها و اتخاذ تدابیر پیشگیرانه و اقدامات ضروری در مورد تأثیرات منفی و اطلاعرسانی به مردم، هماهنگی لازم برای موارد فوق از طریق ایجاد سامانه هشدار و پایش فعال انجام خواهدشد. برنامه اقدام مشترک تهیه و با نظارت کمیسیون اجراء خواهد گردید.
ماده۱۵ـ طرفها، مسؤولیت حفاظت، بهرهبرداری، تعمیر و نگهداری از نیروگاه و سدهای انحرافی، مخزنها، تجهیزات و بناهای موجود در قلمرو خود را برعهده دارند و از انجام هر اقدامی که به بهرهبرداری عادی نیروگاه خللی وارد کند، اجتناب خواهند نمود.
ماده۱۶ـ طرفها می توانند براساس توافق متقابل، نسبت به تبادل انرژی آبی از طریق نیروگاهها اقدام نمایند.
ماده۱۷ـ طرفها جهت تسهیل در ساخت نیروگاهها می توانند از فرصتهای فنی یکدیگر در چهارچوب قوانین دو کشور استفاده نمایند.
ماده۱۸ـ طرفها حق برداشت آب از سدهای انحرافی، مخزنها، آببَر(کانال)ها، نیروگاهها و آببَر (کانال) برگشت آب به رود ارس را جز برای اهداف مندرج در این موافقتنامه ندارند.
ماده۱۹ـ طرفها از انجام هر فعالیتی که باعث آلودگی آب رود ارس در محدوده نیروگاهها، سدهای انحرافی و مخزنها می شود جلوگیری خواهند نمود و اجازه کاهش ظرفیت خودپالایی رود در پاییندست را نخواهند داد. در صورت آلوده شدن رود ارس در نتیجه ساخت و بهرهبرداری از نیروگاهها و مخزنها و سدهای انحرافی توسط یکی از طرفها، طرف مذکور آلودگی را رفع و خسارات وارده را پس از تعیین توسط کمیسیون جبران خواهد کرد.
ماده۲۰ـ طرفها، آبگیری مخزنها را پس از پاکسازی بستر رود، انجام عملیات زیستمحیطی، آمادهسازی محدوده آبگیری و تأیید آن توسط کمیسیون، شروع خواهند نمود.
ماده۲۱ـ طرفها بدون اطلاع یا اخذ موافقت کتبی طرف دیگر، بهرهبرداری از نیروگاه را بهطور کلی یا جزئی به کشور ثالث واگذار نخواهند کرد.
ماده۲۲ـ هرگونه اختلافی که ممکن است از اجراء یا تفسیر این موافقتنامه ناشی شود، از طریق مذاکره و رایزنی بین طرفها حل و فصل خواهد شد.
ماده۲۳ـ این موافقتنامه برای مدت نامحدود منعقد شده است و از تاریخ دریافت آخرین اطلاعیه کتبی توسط طرفها مبنی بر تأیید تکمیل تشریفات داخلی مربوط به خود برای لازمالاجراء شدن این موافقتنامه، به مورد اجراء گذارده خواهد شد.
این موافقتنامه از طریق توافقکتبی میان طرفها قابل اصلاح خواهد بود. اصلاحیهها طبق فراز اول این ماده لازم الاجراء خواهد شد.
این موافقتنامه در یک مقدمه و بیست و سه ماده در شهر تهران در تاریخ ۲۰ فروردین ماه ۱۳۹۳ هجری شمسی برابر با ۹ آوریل ۲۰۱۴ میلادی در دونسخه اصلی به زبانهای فارسی، آذربایجانی و انگلیسی که تمامی آنها دارای اعتبار یکسان میباشند، تنظیم گردید در صورت اختلاف در تفسیر، متن انگلیسی ملاک خواهد بود.
از طرف دولت جمهوری اسلامی ایران: وزیر نیرو، حمید چیتچیان
از طرف دولت جمهوری آذربایجان: وزیر اقتصاد و صنایع، شاهین مصطفیاف
قانون فوق مشتمل بر مادهواحده و یک تبصره منضم به متن موافقتنامه، شامل مقدمه و بیست و سه ماده در جلسه علنی روز چهارشنبه مورخ دهم شهریورماه یکهزار و سیصد و نود و پنج مجلس شورای اسلامی تصویب شد و در تاریخ ۱۳۹۵/۶/۲۴ به تأیید شورای نگهبان رسید.
۲۸ مهر ۱۳۹۵ - ۱۷:۴۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]
صفحات پیشنهادی
تقدیم لایحه موافقتنامه همکاری در بخش آب و انرژی بین ایران و آذربایجان به مجلس
از سوی رئیسجمهور صورت گرفت تقدیم لایحه موافقتنامه همکاری در بخش آب و انرژی بین ایران و آذربایجان به مجلس لایحه موافقتنامه همکاری بین ایران و جمهوری آذربایجان در زمینه ادامه ساخت بهره برداری و استفاده از منابع آب و انرژی سدها و نیروگاههای برق آبی خدا آفرین و قیز قلعه سی بر رویتقدیم لایحه موافقتنامه همکاری در زمینه مبارزه با جرائم سازمانیافته بین ایران و لهستان به مجلس
از سوی رئیسجمهور صورت گرفت تقدیم لایحه موافقتنامه همکاری در زمینه مبارزه با جرائم سازمانیافته بین ایران و لهستان به مجلس لایحه موافقتنامه همکاری در زمینه مبارزه با جرائم سازمان یافته بین ایران و لهستان تقدیم مجلس شد به گزارش ایلنا حسن روحانی رئیس جمهوری لایحه موافقتنامه همتقدیم لایحه موافقتنامه بین ایران و روسیه در زمینه همکاری در امور گمرکی به مجلس
از سوی رئیسجمهور صورت گرفت تقدیم لایحه موافقتنامه بین ایران و روسیه در زمینه همکاری در امور گمرکی به مجلس رئیس جمهور لایحه موافقتنامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت فدراسیون روسیه در زمینه همکاری و کمک متقابل اداری در امور گمرکی را برای طی تشریفات قانونی به مجلس شورای اگسترش روابط ایران و آلمان در زمینه برق، انرژی های تجدیدپذیر و آب/ سرمایه گذاری بانک های آلمانی در ایران
گسترش روابط ایران و آلمان در زمینه برق انرژی های تجدیدپذیر و آب سرمایه گذاری بانک های آلمانی در ایران وزیر نیرو گفت زمینه های همکاری مشترک فراوانی در زمینه برق انرژی های تجدیدپذیر و آب میان ایران و آلمان وجود دارد که باید با حضور شرکت های بخش خصوصی دو کشور فعال شود آفتابنیظریف: ایران آماده مشارکت در ساخت کانال بین اقیانوسی نیکاراگوئه است
ظریف ایران آماده مشارکت در ساخت کانال بین اقیانوسی نیکاراگوئه است ماناگوا- ایرنا- محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان آمادگی جمهوری اسلامی ایران را برای مشارکت در ساخت کانال بین اقیانوسی نیکاراگوئه اعلام کرد محمدجواد ظریف که در راس یک هیات بزرگ اقتصادی در ماناگوا بسر می بردایجاد راهگذر انتقال برق بین ایران، روسیه و جمهوری آذربایجان بررسی شد
ایجاد راهگذر انتقال برق بین ایران روسیه و جمهوری آذربایجان بررسی شد مسکو - ایرنا - خبرگزاری ایتارتاس نوشت که سران ایران روسیه و جمهوری آذربایجان در نشست سه جانبه خود در باکو پایتخت این کشور در باره برنامه ریزی برای ایجاد گذرگاه انتقال برق با مشارکت سه کشور مذاکره کردند به گزارقاضی عسکر: هیچ نیازی به وساطت کشورهای دیگر بین ایران و عربستان نیست
قاضی عسکر هیچ نیازی به وساطت کشورهای دیگر بین ایران و عربستان نیست تهران - ایرنا - نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت گفت اینکه کشور دیگری بخواهد میان جمهوری اسلامی ایران وعربستان وساطت کند نیازی نیست و حرف های جمهوری اسلامی ایران روشن است حجت الاسلام و المسلمین سید علی قاضیگفتوگوهای حقوق بشری بین ایران و اتحادیه اروپایی در آینده نزدیک برگزار میشود
سخنگوی وزارت خارجه گفتوگوهای حقوق بشری بین ایران و اتحادیه اروپایی در آینده نزدیک برگزار میشود سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به تصویب سند راهبردی تحت عنوان استراتژی اتحادیه اروپایی در قبال جمهوری اسلامی ایران پس از توافق هستهای در کمیته روابط خارجی پارلمان اروپا با مثبتدیدار وزیر کشور ایران با مقامات جمهوری آذربایجان/ تاکید رحمانی فضلی بر مبارزه جدی با خشونتگرایی
دیدار وزیر کشور ایران با مقامات جمهوری آذربایجان تاکید رحمانی فضلی بر مبارزه جدی با خشونتگرایی وزیر کشور ایران در دیدار با همتای آذربایجانی خود بر همکاری در زمینه های مبارزه با مواد مخدر جرائم سازمان یافته و مبارزه با تروریسم و انتقال تجربیات میان دوطرف تاکید کردند به گزارش نتایم: توپ در زمینه ایران و روسیه است
خبرآنلاین هفته نامه تایم آمریکا در گزارشی نوشته است که مسکو و تهران در آینده سوریه در مقایسه با آمریکا از تأثیر بسیار زیادتری برخوردار خواهند بود این هفته نامه آمریکایی در مقاله ای با عنوان توافقنامه صلح تا چه حد سریع می تواند فروب پاشد نوشته است 12 سپتامبر توافقنامه صلح-
سیاسی
پربازدیدترینها