واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
قاسم سلیمانی و حسن روحانی گزینه های قابل قبول رهبر ايران؛
آیا هنوز هم امکان حضور سردار سلیمانی در انتخابات وجود دارد؟
نشریه «عرب ویکلی» در گزارشی تازه خود از رقابت های انتخابات ریاست جمهوری ایران به عنوان میدان مین سیاسی یاد کرده است. این نشریه با اشاره به تدابیر اخیر مقام معظم رهبری می نویسد:«چه قاسم سلیمانی رییس جمهوری شود و یا دوباره روحانی انتخاب شود هر دوی آنان روسای جمهوری ای خواهند بود که بهتر از پیشینیان خود برای مقام عالی رهبری ایران هستند آنان کمتر باعث ایجاد بی ثباتی در داخل می شوند و کمتر درصدد به ایجاد چالش بر می آیند».
روز نو : نشریه «عرب ویکلی» در گزارشی تازه خود از رقابت های انتخابات ریاست جمهوری ایران به عنوان میدان مین سیاسی یاد کرده است.
به گزارش سايت روزنو، این نشریه با اشاره به تدابیر اخیر مقام معظم رهبری می نویسد:«چه قاسم سلیمانی رییس جمهوری شود و یا دوباره روحانی انتخاب شود هر دوی آنان روسای جمهوری ای خواهند بود که بهتر از پیشینیان خود برای مقام عالی رهبری ایران هستند آنان کمتر باعث ایجاد بی ثباتی در داخل می شوند و کمتر درصدد به ایجاد چالش بر می آیند».
این سایت در گزارش خود می نویسد:«صلاح ندانستن حضور احمدی نژاد رییس جمهوری پیشین در انتخابات بعدی ریاست جمهوری از سوی مقام عالی رهبری ایران نشان داد که نتیجه انتخابات ریاست جمهوری ماه مه آینده غیر قابل پیش بینی است. در طول ۲۷ سالی که ایت الله خامنه ای در منصب رهبری قرار داشته اند تلاش کرده اند تا اجماع در میان نخبگان سیاسی حاصل کنند و انتخابات به عنوان وسیله ای برای نمایش اقتدار و اعتماد عمومی به جمهوری اسلامی ایران به دنیای خارج نشان داده شود. با این حال، در این دور می توان دید که رقابت بین گروه های سیاسی در داخل ایران می تواند شدید تر از دوره های قبل باشد و نتیجه نیز غیر قابل پیش بینی باشد. این نشریه در ادامه می نویسد:«مقام عالی رهبری ایران تجربه ریاست جمهوری رییس دولت اصلاحات را نیز از در فاصله سال های ۱۹۹۷ تا ۲۰۰۵ میلادی داشتند. در آن زمان اصلح طلبان از آزادی های اجتماعی بیش تر و کاهش محدودیت ها سخن می گفتند.
در آن زمان نیز رییس دولت اصلاحات در سال ۲۰۰۱ میلادی در دور دوم انتخاب شد. با این حال، شورای نگهبان صلاحیت بسیاری از نامزدهای اصلاح طلب از جمله معاونان پارلمانی را برای شرکت در انتخابات مجلس سال ۲۰۰۴ میلادی رد کرد. علیرغم آن که گفته می شود شورای نگهبان بی طرف است اما معمولا نسبت به اصلاح طلبان و نامزدهای آنان نظر مثبتی نداشته است.
در انتخابات سال ۲۰۰۵ میلادی با تدبیر مقام عالی رهبری ایران دو نامزد اصلاح طلب توانستند به رقابت ها راه یابند این در حالی بود که احمدی نژاد نامزد اصولگرا پیروز انتخابات شد فردی که ارزش های برابری طلبانه انقلاب ۱۹۷۹میلادی ایران را سر می داد.
اما حضور احمدی نژاد مشکل ساز بود. او با عوام گرایی مذهبی خود و کسب حمایت از برخی از اصحاب مساجد و مداحان و کسانی که نزدیک به حجتیه بودند و روحانیون عالی رتبه به حاشیه رانده شده توانست قدرت را حفظ کند. پوپولیسم اقتصادی احمدی نژاد ارائه یارانه و کمک هزینه برای مسکن یا ازدواج و پروژه های زیربنایی متعهد شده در سفرهای استانی اش بود.
این در حالیست که عدم تعادل مالی و معوقات بانکی بالا و وام های بی رویه باعث ایجاد مشکلاتی شد. در سطح بین المللی احمدی نژاد برنامه هسته ای ایران را تحسین می کرد و هولوکاست را زیر سوال می برد. او در ابتدا بدلیل اظهاراتش در میان جهان عرب و مسلمان و افکار عمومی آنان محبوب شد اما پس از مدتی رهبران غربی و غربی نیز از او ابراز دوری و بیزاری کردند. در آن زمان اتحادیه اروپا و ایالات متحده در سال ۲۰۱۲ میلادی تحریم های سنگینی را علیه ایران وضع کردند.
احمدی نژاد روابط ضعیفی با دستگاه قضایی و مجلس داشت. او در ابتدا خود را علاقمند به مقام عالی رهبری نشان می داد اما در سال ۲۰۱۱ میلادی اختلافاتش اشکار شد او به مدت ۱۱ روز از کار کردن دست کشید . گفته شده بود که اختلاف نظر او با مقام عالی رهبری بر سر جایگزینی وزیر اطلاعات بوده است. منتقدان محافظه کار احمدی نژاد از وجود یک جریان انحرافی پیرامون او سخن گفتند.
در انتخابات ۲۰۱۳ میلادی احمدی نژاد که برای حضور مجدد در رقابت ها با منع قانون اساسی مواجه بود اسفندیار رحیم مشایی معاون خود که با او نسبت خانوادگی به دلیل ازدواج فرزندان شان را نیز داشت معرفی کرد. اما شورای نگهبان او را رد صلاحیت کرد. احمدی نژاد فکر می کرد با تهدید کردن رقبا به افشای اسناد از جمله درباره فاضل لاریجانی برادر علی لاریجانی رییس مجلس می تواند در چانه زنی سیاسی در بالا موفق باشد. این تهدید کار نکرد و شورای نگهبان رحیم مشایی را رد صلاحیت کردند. پس از آن حسن روحانی توانست چندین نامزد اصولگرا را شکست دهد . او توانست با حمایت مقام عالی رهبری ایران به توافق هسته ای دست یابد. در طول سال گذشته احمدی نژاد بار دیگر در افکار عمومی مطرح شده است. در نظرسنجی صورت گرفته توسط ایران پال محبوبیت او فقط ۸ درصد با روحانی اختلاف داشت و کمتر از او بود.
این سایت می افزاید«واکنش مقام عالی رهبری ایران تعیین کننده بود. احمدی نژاد نیز به ایشان نامه نوشت و اعلام کرد که تصمیمی برای شرکت در انتخابات سال اینده ندارد و افتخار می کند که سرباز کوچک انقلاب و خادم ملت است. بدون شک مقام عالی رهبری با چنین نقش محدود شده ای از سوی احمدی نژاد مشکلی نخواهند داشت. اصولگرایان ممکن است بخواهند چهره ای چون سردار سلیمانی فرمانده سپاه قدس و استراتژیست کلیدی را مطرح کنند که در برابر داعش در عراق و سوریه جنگیده است. واقعیت آن است که چه سردار سلیمانی بسیار محبوب رییس جمهوری شود و چه روحانی بار دیگر انتخاب شود هیچ یک مشکلی برای مقام عالی رهبری نخواهند بود و ایشان مطمئن خواهند بود که آنان در راستای عدم ایجاد بی ثباتی بیش تر و یا به چالش کشیدن عمل نخواهند کرد».
تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۳۹۵ - ۱۲:۴۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]