واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: محمد كاظمي؛ نماينده ملاير در روزنامه اعتماد نوشت: حساسيت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي از طرفي و سوابق پر افت و خيز آن حتي در دولتهاي پيشين نشان ميدهد كه مخالفان دولت به ويژه آنها كه چندان در قيد و بند رعايت يا عدم رعايت برخي از شؤون مذهبي نيستند روي تحريك و تهييج احساسات واقعي متدينين سرمايهگذاري سياسي ميكنند و از اين طريق دولتها را در تنگناي اجتماعي و سياسي قرار ميدهند.
مسلما ارزشها و چارچوبهاي ديني در همه استانها و شهرهاي كشور بايد به دقت رعايت شود و پيداست كه اين مهم در قوانين موضوعه كاملا انشاء شده است و تاكنون هم برگزاري كنسرتها و مراسم فرهنگي امري پذيرفته شده بود و مشكل خاصي پديد نياورده است. اينكه ناگهان مشي معمول وزارت ارشاد مورد حمله همهجانبه قرار ميگيرد و زمينهسازي براي توقف يا مخدوش ساختن همه برنامههاي فرهنگي كشور به چشم ميخورد نشان ميدهد كه مخالفان دولت از پروژههاي پيشين خود خصوصا در منفي نشان دادن دستاوردهاي وسيع برجام نااميد شدهاند و در حال حاضر از در ديگر وارد شده، شكست قوه اجرايي يا لنگان ساختن آن را در دستور كار قرار دادهاند.
اما چنين پروژههاي نخ نما و مسبوق به سابقه از پيش هم قابل پيشبيني بود. مهم عكسالعمل دولت و شخص رييسجمهور است كه اگر بهدرستي انجام شود ناكامي مخالفان را در بر خواهد داشت و اگر با ضعف، سستي، انفعال و ترس همراه شاهد گامهاي بعدي و بلندتر مخالفان خواهيم بود. در موضوع تهاجم گسترده به دولت از ناحيه مسائل فرهنگي بد نيست به آسيبشناسي تحركات و دفاعها و مقاومتهاي جسته و گريخته دولت بپردازيم و روشنسازيم كه تيم رياستجمهوري تا چه حد در اين وادي موفق بوده است. متاسفانه يارگيريهاي دولت از استحكام و شناخت دقيق و سرعت و مانور بالا برخوردار نيست تا پروژههاي مخالفان را با شكست مواجه سازد. دولتي با اين حجم از فشارها بيش از معمول نيازمند استفاده از چهرهها و شخصيتهاي قوي، با اراده، با انگيزه و جسور و با تجربه است تا هنگام حادثه نه تنها ميدان را خالي نكنند كه خود مستقلا جلوي امواج سهمگين فشار بايستند و ماموريتهاي اصلي دولت را با خلأ مواجه نسازند. عقبنشيني دولتيان از اجراي قوانين و انفعال در برابر برداشتهاي شخصي و جناحي ممكن است در ابتدا آرامشساز جلوه كند ولي قطعا به زودي با برنامههاي گستردهتر و تشنجي به مراتب بالاتر روبهرو خواهد شد.
چنانچه اگر كنسرتي لغو شد به سرعت لغو كنسرتها طلب ميشود و اگر استعفا به مديري تحميل شد، با شتاب نوبت درخواست عزل وزير خواهد رسيد و باز هم پيش خواهند رفت تا دولت را از حيز انتفاع فرو اندازند و از او فقط تدارك برنامههايشان را بخواهند! اين انتقاد به دولت وارد است كه دلسوزي و نصايح دوستان خود را يا اصلا نميشنود يا در آنها به تامل نمينشيند. مردم با آگاهي و دلسوزي و موقعشناسي با همه محدوديتها مجلس پيشين را تعديل كردند و جماعتي را به مجلس فرستادند تا حامي دولت باشند ولي دولت محترم كمتر از ظرفيت بالاي مجلس و نمايندگان سود ميبرد و به تعبيري دولتيان غايب اصلي در صحن مجلس هستند.
ديده نشده است كه هنگام حادثه از سوي دولت پيام استمداد به مجلس فرستاده شود، چنانچه هماهنگي ميان اين دو يك عنصر فراموش شده در فضاي سياسي كشور است. پيشنهاد بنده به عنوان نماينده مردم به دولت اين است كه با تمام توان از وزير خود در حوزه فرهنگ دفاع و حمايت كند و اگر خود وي از ادامه راه معذور است فردي به اين كار مهم و حساس گماشته شود كه با شخصيتي مستحكم و با اراده نه تنها زاويهاي براي رخنه در كار دولت ايجاد نكند كه خود در كمال آرامش و خونسردي به مصاف با مشكلات رود و مخالفان را خلع سلاح و به انفعال فرو برد.
در ميان مديران با تجربه كشور چنين شخصيتهايي كم نيستند كساني كه نشان دادهاند داراي شخصيتي مستحكم و مستقل و با اراده هستند و حداقل وزارتخانه خويش را از گزند سستي و آسيب نگه ميدارند. در واقع اگر دولت به هر دليل مجاب به تغيير وزير محترم و خوشفكر و متدين ارشاد است تنها در صورتي از چنين تغييري بوي عقبنشيني استشمام نميشود كه انتخاب جديد آقاي روحاني پيامدار اقتدار فرهنگي و ايستادگي بر اجراي قوانين و پرهيز از انفعال باشد و به هيچ روي رنگ عدول از معيارهاي مصوب و وعدههاي آقاي رييسجمهور را نداشته باشد. در اين مهم قطعا قاطبه نمايندگان مردم كه بر اساس اصلاح امور و ايجاد اميد و گشايش مثبت در فضاي كشور از مردم راي گرفتهاند پشتيبان دولت خواهند بود.
۲۵ مهر ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]