تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 21 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):مؤمن نرمخوست و براى برادرش جا (ى نشستن) باز مى كند و منافق درشتخوست و جا را بر ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828204640




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

عدم توازن قیمت گذاری در صنعت فولاد ایران


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
عدم توازن قیمت گذاری در صنعت فولاد ایران

کارخانه فولاد


شناسهٔ خبر: 3796557 - یکشنبه ۲۵ مهر ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۲
مجله مهر > دیگر رسانه ها

.jwplayer{ display: inline-block; } طبق برنامه حدود ۲۰ میلیون تن از تولید ۵۵ میلیون تنی فولاد تا یک دهه آینده بایستی از محل سرمایه گذاری‌های خارجی تأمین گردد که نیاز به بازتعریف در بسیاری از پارامترهای بازار دارد. مهدی سرلک در تیتر شهر نوشت: سنگ آهن، زغال‌سنگ، انرژی، حمل و نقل، فولادسازی، نورد و شبکه توزیع را می‌توان اصلی‌ترین عناصر زنجیره فولاد دانست، با این وجود فعالان صنعت فولاد ایران به طور مداوم از عدم قیمت گذاری مناسب در این زنجیره  و نامتوازن بودن سود گلایه داشته‌اند و تلاش‌های دولت در ساماندهی این زنجیره نیز تاکنون کمک چندانی به این موضوع نکرده است. هرچند عدم توازن درآمدی در بخش‌های مختلف این صنعت در دنیا نیز وجود دارد برای مثال و بر اساس آخرین تحقیقات آندری پوپچنکو از موسسه متال اکسپرت ، در سال ۲۰۱۵ از ۸۰ دلار سود حاصل از فروش هر تن محصول نهایی فولاد ، ۱۸ دلار آن نصیب بخش‌های معدنی شده و یک دلار آن را کارخانجات نورد بدست آورده‌اند در حالی که سود اصلی ( ۶۱ دلار در هر تن ) نصیب تولید کنندگان شمش شده است.

اگر برنامه تولید ۵۵ میلیون تن فولاد در افق ۱۴۰۴ را بر اساس سخنرانی قاطع کرباسیان رئیس ایمیدرو عملیاتی فرض کنیم بایستی برنامه ریزی حساب شده ای برای توازن در بهره‌مندی زنجیره تولید از سود نهایی محاسبه نماییم. در صورتی که طبق برنامه حدود ۲۰ میلیون تن از تولید ۵۵ میلیون تنی تا یک دهه آینده بایستی از محل سرمایه گذاری‌های خارجی تأمین گردد و با آگاهی از نیازمندی سرمایه گذاران خارجی به کسب سود معقول بایستی به طور جدی و کارشناسانه درآمدهای این زنجیره ساماندهی و اصلاح گردد. ( عدم کسب سود مناسب باعث عدم استمرار سرمایه گذاری خارجی خواهد شد)

قیمت نهایی محصولات فولادی در سه سال اخیر نه تنها رشدی نداشته است بلکه کاهشی نیز بوده است و چند فولادساز بزرگ کشور به دلیل تعهدات اجتماعی خود و با وجود زیان و یا قیمت سر به سر حتی اجازه کاهش ظرفیت تولید خود را ندارند و در همین حال معدنی‌ها در پی افزایش قیمت‌های خود به دلیل صعود  قیمت‌های جهانی هستند. مثال موجود که شرایط را برای تولید کنندگان فولاد به ویژه از روش کوره بلند سخت‌تر نموده است درخواست افزایش قیمت توسط معادن ذغال‌سنگ است. تولید کنندگان داخلی بدون توجه به کیفیت پایین ذغال‌سنگ ایران و نیاز به استفاده همزمان از ذغال‌سنگ خارجی مرغوب، دولت را مجاب به اعمال تعرفه بر واردات کک ذغال‌سنگ که از مواد اولیه و مورد مصرف تولیدکنندگان فولاد است نمودند. اکنون قیمت‌های درخواستی این بخش از صنعت بر اساس قیمت ذغال‌سنگ کویینزلند ( مرغوب‌ترین ذغال‌سنگ جهان ) بعلاوه بیست دلار قیمت حمل تا بنادر ایران و همین‌طور تعرفه واردات می‌باشد در حالی که همین محصول با کرایه حمل چهار دلاری و عدم وجود تعرفه بر واردات به دست فولادسازان چینی می‌رسد. آیا تولید کننده فولاد از روش کوره بلند می‌تواند بدون هیچ گونه افزایشی در قیمت محصولات نهایی و در حالی که حتی همینک نیز با زیان انباشته حاصل از تولید زیر فشار سهامداران و سایر ذینفعان در حال خرد شدن است مجبور به پرداخت قیمت‌های بالاتری برای ذغال‌سنگ باشد؟

افزایش قیمت حامل‌های انرژی و هزینه های جاری تولید ، نیروی انسانی و ملزومات زیست محیطی که به طور سالیانه افزایش می‌یابد تنها بخشی از گرفتاری فولادسازانی است که برخلاف شرایط کشور تنها محصولات تولیدی آن‌ها شاهد هیچ گونه رشد قیمتی نیست و با کوچک‌ترین اعتراضی به این رویه ، منتقدین قیمت‌های جهانی را مانند گرزی آتشین بر سر آن‌ها فرود می‌آورند  فارغ از اینکه تولیدکنندگان سایر کشورها به ویژه چین با حمایت مالی دولت از وام‌های بی بهره یا کم بهره بلند مدت سود می‌برند و نیازمند وام‌های با بهره بالای بیست درصد نیستند. از سوی دیگر جوایز هنگفت صادراتی که به صادرکنندگان چینی و ترکیه ای اعطا می‌شود و تسهیل حمل و نقل زمینی ، ریلی و دریایی و همین‌طور پشتیبانی سیاسی دولت‌های متبوعشان توانسته پای محصولات تولیدی این کشورها را حتی تا بازارهای داخلی چهاردهمین فولادساز برتر دنیا یعنی ایران باز کند و ما که خود در سال گذشته بر اساس آمار بیش از ۴ میلیون تن محصولات فولادی شامل شمش و اسلب ، میلگرد تیرآهن و انواع محصولات ساختمانی و همین‌طور ورق  را به سایر نقاط جهان صادر نموده‌ایم پذیرای بیش از ۵ میلیون تن فولاد وارداتی باشیم.

در تمام دنیا دولت‌ها متصدی سیاست گذاری ، تعیین استراتژی‌ها و اهداف و همین‌طور ناظر بر اجرای دستورالعمل‌های تضمین کننده تسهیل و توازن بخش‌های اقتصادی هستند. به طور کلی بنظر می‌رسد دولت باید در ابتدا یکی از دو گزینه زیر را انتخاب نموده و بنای سیاست گذاری را بر آن استوار سازد:

۱.    در نظر گرفتن شرایط جهانی ( قیمت مواد اولیه ، قیمت محصولات ، خدمات و سرویس‌ها و ...) بر اساس قیمت‌های روز دنیا.

۲.    مجزا نمودن بازار داخلی و برنامه ریزی و اجرای دستورالعمل‌ها بر اساس ضروریات ، شرایط اجتماعی و اقتصادی و سیاسی کشور

به طور مشخص نمی‌توان در برهه ای از زمان کارخانجات فولاد را به دلیل شرایط داخلی ملزم به خرید از مثلاً ذغال‌سنگ یا سنگ آهن داخلی نمود ولی در شرایط متفاوت به دلیل افزایش قیمت‌های جهانی به همان میزان و حتی بیشتر درخواست افزایش قیمت ذغال‌سنگ را اجرایی نمود.

هرچند آرزوی تمامی فعالان اقتصادی ایجاد شرایط بر اساس اقتصاد جهانیست اما آیا در حال حاضر کشور ما امکان این میزان انطباق را دارد؟









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن