واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: عقب نشینی انتخاباتی ترامپ در مسیر "اسلام ستیزی"؟!
نامزد جمهوریخواه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا از طرح اسلام هراسانه خود مبنی بر منع ورود مسلمانان به آمریکا، عقب نشینی کرد.
به گزارش خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، شبکه المنار لبنان اعلام کرد: دونالد ترامپ از قصد خود مبنی بر تحمیل «منع کامل ورود مسلمانان به ایالات متحده» عقبنشینی کرد.
مایک پنس معاون نامزد حزب جمهوریخواه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، عقبنشینی ترامپ از موضع ویژهاش مبنی بر تحمیل منع ورود مسلمانان به شهرهای آمریکا را اعلام کرد.
در بیانیه ماه سپتامبر ترامپ آمده بود: «پس از درگیریهای کالیفرنیا باید منع کاملی درخصوص ورود مسلمانان به ایالات متحده صورت گیرد».
وی در این بیانیه افزوده بود که تبادل آتش و درگیری در «سن برنادیو» ایالت کالیفرنیا که توسط یک زن و شوهر آغاز شد، حرکتی الهام گرفته از حملات گروه داعش بود.
*منع ورود مسلمانان به آمریکا «نژاد پرستانه» است
به نقل از المنار، منتقدین ترامپ این پیشنهاد وی را "نژاد پرستانه" خوانده و می گویند که اظهارات ترامپ، شاید تخلف از قانون اساسی آمریکا در تضمین آزادی اعتقادی محسوب شود. دموکراتها برای توصیف این سیاست ترامپ، عبارت "متعصب" را برای وی به کار میبرند.
*ممنوعیت مهاجرت به آمریکا، طرح دیگر ترامپ برای آینده!
المنار لبنان نوشت: مایک پنس در مصاحبه با شبکه تلوزیونی (NBC) گفت: اگر ترامپ در انتخابات هشتم نوامبر سال جاری پیروز شود، مهاجرت از کشورهای آسیبدیده از تروریسم را متوقف خواهد کرد.
وی در پاسخ به سوالی با این مضمون که آیا ممکن است منع ترامپ از ورود مسلمانان به آمریکا در آینده تشدید شود، گفت: طبیعتا هرگز ترامپ چنین نخواهد کرد.
شبکه تلوزیونی (CNN) نیز در برنامه "New day" خود، از پنس دلیل عدم مخالفت ترامپ را از ورود مسلمانان به ایالات متحده سوال کرد که در جواب، وی اصل قضیه را رد کرد. معاون انتخاباتی نامزد جمهوریخواه آمریکا مدعی شد: بسیار خوب، این مقوله در حال حاضر موضع دونالد ترامپ نیست.
این اظهارات در حالی است که پنس خود قبلا از مخالفان جدی ورود مسلمانان به خاک ایالات متحده بود.
*نقش مسلمانان در آمریکا، ترامپ را به فکر عقبنشینی انداخت
"حسین متفکر" کارشناس مسائل سیاست خارجی در گفتگو با خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به تحولات اخیر آمریکا و فشارهای مشاورین تبلیغاتی ترامپ، اظهار داشت: با توجه به نقش مسلمانان در اقتصاد ایالات متحده، نهادهای تبلیغاتی ترامپ به این نتیجه رسیدند که نباید از مسلمانان غفلت کنند و نمی توانند این متغیر را در انتخابات آمریکا نادیده بگیرند.
وی با بیان اینکه مردم آمریکا سیاسی نیستند تا جریانات سیاسی را تحلیل کنند، گفت: بررسی جامعه آمریکا نشان می دهد که حدود ۷۰درصد مردم این کشور اطلاعات زیادی از تحولات منطقه ای و جهانی ندارند.
این کارشناس سیاست خارجی نخبگان، سیاستمداران و نظامیان را از جمله لابی های تاثیر گذار در انتخابات آمریکا برشمرد و ادامه داد: با توجه به دفاعیات ترامپ از یهودیان و صهیونیست ها و حمایت عربستان از ترامپ، جوی روانی علیه مسلمانان در آمریکا پدید آمد.
وی با اشاره به اینکه ترامپ از انسجام قوی ذهنی برخوردار نیست و بر مخالفت با گروههای دارای هویت خارجی تاکید دارد، افزود: ترامپ گمان می کرد که رای اقلیت مسلمانان در انتخابات به ضرر او خواهد بود، لذا بخش زیادی از مسلمانان از ترامپ رویگردان شدند.
متفکر در پایان ضمن تاکید بر تلاش ترامپ برای جذب مسلمانان و باز کردن مسیری جهت ابراز تمایل به آنان، گفت: ترامپ به منظور عدم جذب مسلمانان به سمت کلینتون، از مساله منع ورود مسلمانان به آمریکا عقبنشینی کرده، اما این اظهارات تاثیر چندانی در جذب آرای مسلمانان ایالات متحده نخواهد داشت.
ترامپ با مطرح کردن سناریوی اسلام هراسانه خود در قالب منع ورود مسلمانان به آمریکا، گام دیگری را در مسیر خشونتمحوری خود برداشت. با توجه به اندک فرصت باقیمانده به انتخابات آمریکا، شاید اظهارات مذکور ترامپ ضربه دیگری را به صندوق آراء جمهوریخواهان وارد کند.
گزارش از: وحید امیدی موحد
۲۵ مهر ۱۳۹۵ - ۰۷:۴۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]