واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: نظر دبیر کل جدید سازمان ملل درباره خطر ترامپ برای آمریکا
«آنتونیو گوترش» دبیرکل جدید سازمان ملل در مصاحبه اختصاصی با شبکه تلویزیونی فرانس 24 گفت: دبیرکل سازمان ملل رهبر جهان نیست و یک میانجیگر است.
به گزارش نامه نیوز، دبیر کل جدید سازمان ملل در مصاحبه اختصاصی با شبکه فرانس24 که امروز شنبه پخش کرد، به این شبکه تلویزیونی گفت: دبیر کل سازمان ملل باید فروتن باشد و درک کند یک متقاعد کننده، میانجیگر و پلی است که باید تلاش کند مردم را به یکدیگر نزدیک سازد.
وی در عین حال افزود: البته این کار آسانی نیست، ولی دقیقا همان کاری است که باید با صبر و اراده انجام داد.
گوترش با تاکید بر "دیپلماسی صلح" گفت: مردم باید این را درک کنند که از دیپلماسی صلح حمایت کنند، چرا که آنچه امروز در جهان شاهد آن هستیم، مناقشه های متعددی است که هرچه بیشتر به یکدیگر مرتبط بوده و در ارتباط با تروریسم جهانی است.
دبیر کل جدید سازمان ملل تصریح کرد: کشورهایی را در جهان داریم که دارای دیدگاه های متفاوت و دربرخی جاها منافع گوناگونی دارند که برای پایان بخشیدن به این مناقشات باید اصول حفظ منافع امنیت جهانی بر این اختلافات فائق آید.
گوترش تصریح کرد: این کشورها باید درک کنند چنین اختلاف نظرهایی در قیاس با مشترکات و صلح بی معنی است.
***روابط قدرت در اکثر کشورها به نفع مردان است
دبیر کل جدید سازمان ملل در بخش دیگری از این مصاحبه در پاسخ به این موضوع که چرا همچنان یک زن نتوانسته است به این سمت دست یابد، گفت که بر پاسداشت حق برابری و قدرت بخشیدن به زنان متعهد است.
وی افزود: با این وجود، روابط قدرت در اکثر کشورها حتی در توسعه یافته ترین کشورهای جهان به نفع مردان است.
خبرنگار فرانس24 از دبیر کل جدید سازمان ملل درمورد اینکه وی فردی سوسیالیست و کاتولیک مذهب است، سئوال کرد و گفت: این امر چگونه بر کار و منش وی تاثیر خواهد گذاشت؟
گوترش پاسخ داد: در اینجا به نفع یک طیف خاص سیاسی قرار ندارم و فردی مستقل در سازمان ملل هستم.
وی گفت: روشن است در تمامی مذاهب در باورهای ما تعهد قوی به همبستگی و تعهدی قوی برای عدالت وجود دارد و بر این باورم که تعهد قوی آن چیزی است که سازمان ملل به آن نیاز دارد.
فرانس 24 در بخشی از این مصاحبه نظر دبیر کل جدید سازمان ملل را درباره مسائلی همچون سقط جنین پرسید که وی پاسخ داد: درمواردی که ممکن است از سازمان ملل خواسته شود در آن ورود کند، باید اطمینان حاصل شود که تمامی جنبه های حقوق بشر درآن مدنظر قرار گرفته است.
به گزارش ایرنا، دبیر کل سازمان ملل در پاسخ به پرسش دیگری در مورد بحران هایی که این نهاد بین المللی در زمینه فساد اخلاقی صلح بانان سازمان ملل در کشورهایی که به آن اعزام شده اند، مواجه بوده و حتی در بسیاری از موارد نتوانسته است از افشاگران بین المللی حمایت کند، گفت: ابتدا باید یک مکانیسم موثر مسئولیت پذیری به وجود آورد و مطمئن شویم درمواردی که سازمان ملل در آن دخیل است، مستقل باشد .
وی افزود: یکی از توجهات عمیق من این است که سازمان ملل قادر باشد در بالاترین سطح از کمال قرار گیرد.
دبیرکل جدید سازمان ملل گفت: برخی از صلح بانان سازمان ملل افراد شجاعی هستند که جان خود را فدا می کنند اما بعضی از آنها نیز ناقض قوانین حقوق بشر بوده و باید مکانیزم بازدارنده و برخورد تنبیه با چنین افرادی بوجود آورد.
*** ترامپ و گرایش خطرناک در جهان به سوی عوام گرایی
به گزارش ایرنا، فرانس 24 از دبیرکل جدید سازمان ملل پرسید: آیا فکر می کنید ترامپ برای آمریکا خطرناک است؟
گوترش پاسخ داد: دوست ندارم راجع به فرد خاصی صحبت کنم، اما آنچه در جهان امروز شاهدیم یک گرایش خطرناک به سیاست عوام گرایانه هستیم.
وی افزود: سیاست عوام گرایانه با ایجاد هراس با امنیت مردم بازی می کند؛ این احساس را بوجود می آورد که هرچیزی که با (شما) فرق داشته باشد، رد کنید، مانند رد کردن خارجیان، پناهجویان، مساله مهاجرت .
دبیرکل جدید سازمان ملل ادامه داد: در عین حال، بیگانه هراسی باعث هرچه رادیکال تر شدن اصطلاحات سیاسی می شود. معتقدم برای مقابله با بیگانه هراسی و عوام گرایی، باید این را درک کرد که تنوع گرایی تهدید نیست بلکه یک مزیت است.
وی تاکید کرد: باید توجه داشت که در تمامی جوامع، چند مذهبی و چند فرقه بودن و چند فرهنگی امری اجتناب ناپذیر است اما در عین حال نباید باعث از هم پاشیدگی جامعه شود بلکه باید با سرمایه گذاری منجر به یکپارچگی شود.
گوترش گفت: این یک نبرد ایدئولوژیک است که نهادی مانند سازمان ملل باید در جهان امروز آن را رهبری کند.
وی در پاسخ به این پرسش که اگر یک رئیس جمهوری عوام گرا و بیگانه هراس در آمریکا انتخاب شود چه تاثیر بر سازمان ملل خواهد داشت، گفت: سازمان ملل باید در جهت ترویج تنوع و تضمین و حاکمیت ارزش های گذشت و آزادگی اقدام کند.
منبع: ایرنا
مطالب مرتبط
اولاند در آستانه نشست لوزان بیانیه صادر کرد
چرا حضور ایران در لوزان مهم بود؟
درخواست آمریکا برای اجرای راهحل دو کشوری میان فلسطین ـ اسرائیل
روسیه، ترکیه و عراق را به پرهیز از تنش نظامی فراخواند
۲۴ مهر ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 157]