تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 10 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):هیچ کس روز قیامت در امان نیست، مگر آن که در دنیا خدا ترس باشد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835750921




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بهبودی 95 درصد از مبتلایان به بیماری عفونی قرن حاضر/ بخشی از بیماران گم شده اند


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: بهبودی 95 درصد از مبتلایان به بیماری عفونی قرن حاضر/ بخشی از بیماران گم شده اند
سل یکی از مهمترین بیماری های عفونی در جهان است که با وجود تمام پیشرفت های عظیم در علم پزشکی، جهان کنونی را بیش از یک قرن به عقب برگردانده است.
به گزارشخبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ 23 مهرماه روز ملی یکی از مهمترین بیماری های عفونی قرن حاضر است که بشر سالهاست با آن آشنایی دارد اما همچنان نکات بسیاری در خصوص این بیماری نمی داند.


بنا به تصور مردم در گذشته، این بیماری به علت نفرین یا شدت غم و غصه در فرد بروز می کرد. سل عفونت مزمنی است که به وسیله باکتری " میکوباکتریوم توبرکلوزیس" و گاهی به وسیله سایر مایکوباکتریوم ها ایجاد می شود. این بیماری اغلب ریه را درگیر می کند، اما هیچ کدام از دستگاه های بدن از شر این بیماری در امان نیستند.


میکروب سل، 20 نفر را آلوده می کند
بهنام فرهودی متخصص بیماری های عفونی و گرمسیری تشخیص این بیماری غالبا آسان دانست و گفت: اگر بیمار علامت دار باشد و به پزشک مراجعه کند، سل به راحتی تشخیص داده می شود. این بیماری به جز ریه، هر ارگانی را می تواند درگیر کند. باوجود تنوع تظاهر سل، سرفه طولانی مدت بیشتر از دو هفته، علامت اصلی و کاهش وزن، تب حاد و تعریق شبانه از علائم عمومی این بیماری محسوب می شود. 


این متخصص با اشاره به مسری بودن سل، افزود: میکروب این بیماری سبک بوده، ساعت ها در هوا معلق می ماند و حدود 20 نفر را آلوده می کند. میکروب در برخی افراد در معرض عفونت نهفته مانده و پس از مدتی فعال می شود.


از طرفی ورود میکروب سل به ریه ها مساوی با ابتلاء به سل نیست چراکه سیستم ایمنی بدن در مقابل این میکروب دفاع کرده، اطراف آن را یک دیواره محکم دفاعی کشیده و آن را غیرفعال می کند. در این حالت در اکثر موارد فرد حتی متوجه ورود میکروب به بدن خود و این دفاع بدن در ریه های خود نمی شود. از همین رو تاکنون یک سوم مردم به این میکروب آلوده شده اما خود از این موضوع اطلاع ندارند.


روش های درمان این بیماری در کشور
تنها در 10% موارد این دیواره دفاعی به دلایل مختلف تخریب، میکروب های خفته و غیرفعال سل بیدار شده و شروع به تکثیر می کنند. در این زمان بیمار دچار علائم بیماری سل می شود و در این مرحله به این فرد بیمار مسلول می گویند. پس فرد آلوده شده به میکروب سل عفونت یافته بیمار نبوده و میکروب به دیگران منتقل نمی کند.


فرهودی اولین گام پس از شک به وجود این بیماری در فرد را آزمایش خلط خواند و ادامه داد: در این روش ارزان و در دسترس خلط بیمار به کمک میکروسکوپ بررسی می شود. وزارت بهداشت در سالهای اخیر سعی بر به کارگیری از روشی با حساسیت بالاتر را داشته که در همین راستا روش مولکولی را به حوزه درمان سل افزوده است. عکس برداری از ریه نیز با توجه به شرح حال بیمار می تواند موثر باشد.


بهبودی 95 درصد از مبتلایان حتمی است
وی ضمن اشاره به رایگان بودن تمام روش ها در بخش دولتی، اظهار داشت: سل بیماری درمان پذیری است. در گذشته 50 درصد از مبتلایان فوت و 25 درصد از مبتلایان تا پایان عمر با این بیماری دست و پنجه نرم می کردند، اما اکنون 95 درصد از مبتلایان بهبودی کامل به دست می آورند. 5 درصد مابقی نیز به علت بیماری زمینه ای، سن بالا یا پیشرفته بودن بیماری، به طور کامل بهبود نمی یابند.


به گفته فرهودی مدت درمان بیماری کوتاه نبوده و بیشتر از شش ماه طول می کشد. از طرفی در صورت مصرف نامنظم داروها، فرد فوت کرده یا به میکروب مقاوم می شود.زمانی که میکروب سل مقاوم شود، هر متخصصی حق درمان ندارد.


سل مقاوم به درمان، مقاوم به درمان منتقل می شود
وزارت بهداشت فقط به 11 مرکز در کشور اجازه درمان سل مقاوم به درمان را داده است.فرهومند این شرایط را در همه جای دنیا یکسان می داند چراکه داروهای مرتبط با این مرحله از بیماری گران و پرعارضه هستند. سل مقاوم به درمان خطر مرگ و میر را افزایش داده و افراد در معرض را به میکروب مقاوم به درمان آلوده می کند. از طرفی سل حساس به درمان پس از گذشت دوهفته از درمان، سرایت نمی کند، اما مقاوم به درمان آن تا زمان منفی شدن نتیجه کشت خلط بیمار، سرایت می کند.


حضور ویروس HIV در خون سه درصد مسلولان
فرهودی حدود سه درصد از مسلولان را مبتلا به ایدز دانست و ادامه داد: اگر فردی مبتلا به سل باشد باید از لحاظ ابتلا به ویروس ایدزنیز بررسی شود.


همه گیری بیماری ایدز و بدنبال آن سل مقاوم به دارو ، جهان کنونی را با تمام پیشرفت های عظیم در علم پزشکی از نظر کنترل بیماری سل ،بیش از یک قرن به عقب برگردانده است . امروزه در دنیا هر ساله بیش از 8 میلیون نفر به این بیماری مبتلا و تاکنون یک سوم مردم جهان بدون آنکه احساس بیماری کنند به میکروب این بیماری آلوده شده اند.


بخشی از بیماران گم شده اند
متخصص بیماری های عفونی و گرمسیری بیان کرد: در سالهای اخیر اقدامات خوبی در این زمینه در کشور انجام شده و طبق آخرین تحقیقات ملی از هر صد هزار نفر، 10 الی 15 نفر به سل مبتلا می شوند اما پیش بینی جهانی این تعداد را در کشور ما 20 نفر اعلام می کند. در نتیجه بخشی از بیماران را گم کرده ایم.


وی یادآور شد: مهمترین راه کنترل بیماری سل تشخیص زودرس و درمان درست است پس مردم و متخصصان باید به این بیماری حساس باشند.


گزارش از یاسمن قاسمی





۲۲ مهر ۱۳۹۵ - ۲۰:۰۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن