واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: خبرگزاری مهر: دمنوش های گیاهی متشکل از بخش های متفاوتی از گیاه از جمله گل، ریشه، تخم یا پوست درخت هستند که در خواص شفابخش هر چای نقش دارند. محققان دریافته اند برخی از دمنوش ها به مقابله با سرطان و بیماری قلبی کمک می کنند و برخی دیگر در کاهش وزن و ایجاد خوابی راحت نقش دارند. در ادامه به خواص برخی دمنوش های گیاهی که شاید از آنها مطلع نباشید اشاره می شود.
چای رویبوس: کمک به تسکین سردرد و مشکلات پوستی
گیاه رویبوس حاوی منیزیم است که بر تغییرات عروق خونی مغز تاثیر گذاشته و جریان خون را افزایش می دهد. چای رویبوس غنی از بسیاری از مواد معدنی نظیر آهن، کلسیم، پتاسیم، مس، منگنز، زینک، منیزیم، و اسید آلفاهیدروکسی است.
برخی مطالعات پیشنهاد می کنند مصرف ۲۰۰ تا ۶۰۰ میلیگرم منیزیم در روز موجب کاهش احتمال بروز دفعات میگرن در افراد می شود از اینرو می تواند برای درمان میگرن موثر باشد.
همچنین از آنجائیکه حاوی اسید آلفاهیدروکسی و زینک است می تواند به حفظ سلامت پوست کمک کند. اسیدهای آلفاهیدروکسی نظیر اسید گلیکولیک و اسید لاکتیک برای جوان سازی پوست موثر است. همچنین به کاهش آکنه، جوش و خطوط ظریف پوست کمک می کند.
چای فرنجمشک: کمک به کاهش اضطراب، استرس و بیخوابی
عطر دمنوش فرنجمشک بسیار خاص است چراکه رایحه ای شبیه به لیمو دارد. این گیاه همراه با سایر گیاهان آرامش بخش نظیر سنبل الطیب و بابونه به کاهش اضطراب و ایجاد خواب خوب کمک می کند. به عنوان مثال، در یک مطالعه بر روی افراد مبتلا به مشکلات خواب، ۸۱ درصد افرادی که ترکیب سنبل الطیب و فرنجمشک مصرف کرده بودند نسبت به کسانی که دارونما مصرف کرده بودند خواب به مراتب بهتری داشتند.
چای گزنه: کمک به تسکین عفونت های مجاری ادرار و آلرژی ها
این گیاه مدّر طبیعی قرن هاست که به خاطر ویژگی های شفابخش و تغذیه ای اش مورداستفاده قرار می گیرد. به عنوان یک مدر، به خروج باکتری های مضر از بدن کمک می کند. مطالعات نشان می دهد چای گزنه با خروج سموم از مجاری ادراری به روند درمانی عفونت های مجاری ادراری کمک می کند.
گزنه دارای خواص ضدالتهابی هم هست که می تواند به درمان آلرژی ها کمک کند. علائم خارش، ابریزش چشم، عطسه و آبریزش بینی با گزنه تسکین می یابد.
چای آویشن: کمک به کاهش سرفه و سلول های مغزی
آویشن یک گیاه طبیعی مملو از مواد معدنی، فلاوونوئید و آنتی اکسیدان است. تیمول، روغن موجود در آویشن، می تواند موجب افزایش اسیدهای چرب اُمگا-۳ ضروری برای رشد سلول های مغزی شود. طبق یافته های یک مطالعه، روغن تیمول می تواند به حفظ سلول های مغزی در مقابل پیری کمک کند و احتمالا به مقابله با بیماری آلزایمر کمک می کند.
دمنوش آویشن موجب تسکین سرفه و برونشیت شده و با عفونت ها مقابله می کند. در یک مطالعه مشخص شد ترکیب برگ های عشقه و آویشن به تسکین سرفه و سایر علائم برونشیت حاد کمک می کند.
چای پور (Pu-erh): کمک به تقویت سلامت قلب
گیاه چینی «پور» متشکل از برگ های تخمیرشده و قدیمی است و اکسایش یافته ترین نوع چای تلقی می شود. مطالعات نشان داده اند که افزایش سن میکروبی چای پور می تواند منجر به تولید مقادیر کم لووستانین، یک استاتیت طبیعی، شود. معمولا لووستانین برای درمان کلسترول بالا استفاده می شود.
۲۰ مهر ۱۳۹۵ - ۰۷:۴۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]