تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 20 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر کس دو رکعت نماز بخواند و بداند چه می گوید، از نماز فارغ می شود، درحالی که میا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828069637




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تأکید صاحبنظران درباره سوگواری ایام محرم:مجالس دینی نباید جناحی شود


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: تأکید صاحبنظران درباره سوگواری ایام محرم:مجالس دینی نباید جناحی شود
صاحبنظران در باره الزامات مراسم سوگواری ایام محرم تأکید دارند که سخنرانان و مداحان، تنها باید به مبانی پرداخته و از جناحی کردن مجالس دینی پرهیز و تعیین مصادیق را به وجدان های آگاه جامعه واگذار کنند.
آفتاب‌‌نیوز : روزنامه ایران در شماره دوشنبه خود نوشت: هر سال با فرا رسیدن ایام محرم و برپایی مراسم سوگواری، بحث ها درباره الزامات این رویداد مذهبی و ملی نیز آغاز می شود، بحث هایی که ناظر بر چگونگی افزایش غنای آن و کاستن از زمینه های روزمره سیاسی است. زیرا در گذشته، کم و بیش مواردی بوده است که برخی سخنوران و مداحان، در مراسمی که با هدف پاسداشت واقعه عاشورا برگزار شده است، از دغدغه های سیاسی خود سخن گفته و فرصت حضور عاشقان اهل بیت(ع) را برای طرح دیدگاه های جناحی خود غنیمت شمرده اند. از این روست که صاحبنظران در گفت وگو با «ایران» تأکید دارند که سخنرانان و مداحان، تنها باید به مبانی پرداخته و تعیین مصادیق را به وجدان های آگاه جامعه واگذار کنند.

ابراهیمی: جناح بندی ها را مبنایی نکنیم
عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز تهران معتقد است که سخنرانان یا مداحان، باید در مراسم سوگواری، مواضع امام حسین(ع) را بیان کنند، مواضعی که هم سیاست و هم دیانت در آن وجود دارد، اما باید بگذاریم که مردم خود، مصادیق حق و باطل را پیدا کنند.
حجت الاسلام حسین ابراهیمی با اشاره به این کلام امام حسین(ع) که «آیا نمی بینید که به حق عمل نمی شود و باطل جامعه را فرا گرفته است»، اضافه کرد: اگر ما همین بیانات امام(ع) را بیان کنیم، ضمیر مرجع خود را پیدا می کند، از این رو نیازی نیست که ما خود، وارد تعیین مصادیق شویم.
وی با بیان اینکه حسینی کسی است که به امام حسین(ع) اقتدای عملی کرده باشد و یزیدی کسانی هستند که اقتدای عملی به یزید داشته باشند، ادامه داد: در این مراسم نباید وارد مسیری شویم که در روز قیامت، از ما سؤال بپرسند به چه دلیل کسانی که به حسین ارادت داشته و راه آن امام را دوست دارند، اما چون با سلایق شما همخوان نبودند را یزیدی خواندید؟ ابراهیمی با تأکید بر اینکه نمی توان براساس سلیقه افراد را یزیدی یا حسینی خواند، گفت: ملاک ما در این زمان رهبر معظم انقلاب است و به میزان ولایتمداری، حسینی هستم و به میزان مقابله با مقام ولایت، یزیدی. اگر ملاک ها و شاخص ها بیان شود، قطعاً امروز اعمالی که آل سعود انجام می دهد یزیدی است و تردیدی نداریم که از آل ابوسفیان هستند یا امریکایی ها که به خون مردم تشنه هستند.
وی با اشاره به اینکه قطعاً باید به اشکالات تذکر داد، این تذکر را مصداق امر به معروف و نهی از منکر دانست و تصریح کرد: ما نباید جناح بندی ها را وارد مسائل مبنایی کنیم، مسائل سیاسی روز، مسائل مبنایی نیست و باید مراقب باشیم تا در مسیر مقابله با تحرکات یزیدی، خود در مسیر یزید قرار نگیریم.
محمدتقی فاضل میبدی عضو مجمع محققین و مدرسین: ظلم مضاعف به امام حسین(ع)
استفاده ابزاری از دین، موضوع تازه ای نیست و در تاریخ، حتی صدر اسلام نیز می توان نمونه هایی ازآن را سراغ گرفت. چنان که از امام علی(ع) نقل شده است که: «دین اسیر دست اشرارشده است.» به تأکید پیشوای نخست شیعیان، در آن دوره عده ای از دین برای تأمین دنیا طلبی خود استفاده می کردند.
این رویکرد کمابیش در طول تاریخ اسلام جریان داشته و در دوره صفویه ما شاهد رواج این موضوع هستیم. مع الاسف امروز نیز برخی که شناخت و معرفت کاملی به اسلام و امام حسین(ع) ندارند، نه تنها دین را ابزار سیاسی خود کرده اند، بلکه با استفاده از مفاهیم دینی، تعابیر تندی نسبت به جناح مقابل به کار می برند.
رویدادی که اخیراً هشدار آیت الله وحید خراسانی را به دنبال داشته و ایشان تأکید کرده اند نباید سوگواری برای امام حسین(ع) ابزار مقاصد سیاسی قرار گیرد. چرا که نخستین آسیب از استفاده از مفاهیم متعالی برای مقاصد سیاسی، به خود دین و سپس بر کشور وارد می شود. زیرا اگر به نام دین اختلاف درست کرده و تلاش کنیم رقیب را از میدان به در کنیم، طرف مقابل نیز درصدد برخواهد آمد تا با استفاده از این ابزار، ما را از میدان به در کند.
در این صورت، مردم و جوانان این پرسش را طرح خواهند کرد که این، چگونه دینی است که اصولگرایان و اصلاح طلبان می توانند مطابق با رویکردهای خود، مفاهیمی از آن انتخاب کرده و حرف خود را بر کرسی بنشانند. قائلان به این رویکردها، به این واقعیت توجه ندارند که امام حسین(ع) متعلق به همه بشریت است و نه یک جریان خاص یا حتی اسلام و تشیع. زیرا امام سوم شیعیان، نماد تام و تمام مبارزه عدل با ظلم است؛ هم ظلم فرهنگی که از ناحیه امویان اعمال می شد تا مردم با اسلام واقعی آشنا نشوند و هم ظلم اقتصادی یعنی مبارزه با ثروت اندوزی های نامشروع، به قیمت زیرپا گذاشتن اصول. از این رو، حرکت در مسیر امام حسین(ع) نیز باید دارای این دو جهت گیری باشد؛ یعنی از یک سو باید با ثروت اندوزی به نام دین مبارزه کرد و از سوی دیگر، مردم را به آگاهی و دانش رهنمون شد. اما اگر هدف خود از برپایی مراسم سوگواری را تنها گرفتن اشک از مردم قرار بدهیم و در پی آگاهی مردم نباشیم، این خود، ظلم مضاعفی بر امام حسین(ع) خواهد بود.
غرویان: مطالب خلاف وجدان و انصاف بیان نشود
استاد حوزه و دانشگاه نیز از مداحان و سخنوران مراسم سوگواری محرم خواست مطالبی را بیان کنند که وجدان مردم را جذب کند، زیرا اگر مطالبی خلاف وجدان و انصاف بیان کنند، نه تنها موجب افت موقعیت خود آن مداح و سخنران می شود، بلکه نشانه دور شدن از سیره امام حسین(ع) نیز هست.
حجت الاسلام محسن غرویان در گفت وگو با «ایران» با تأکید بر اینکه ورود به مسائلی که خلاف انصاف، عدالت و وجدان باشد، با هدف عاشورا و امام حسین(ع) سازگاری ندارد، یکی از اهداف امام حسین(ع) را بیدار کردن وجدان ها و فطرت دانست و افزود: هدف امام حسین(ع) از اینکه حضرت علی اصغر(ع) را به میدان برد و او را در برابر لشکر شمر و عمر سعد بلند کرد، بیدار کردن وجدان لشکر مقابل بود.
وی با بیان اینکه ما نیز در مداحی ها و سخنرانی ها باید حرف هایی را بزنیم که مقتضای وجدان و فطرت باشد، خاطرنشان کرد: اما می بینیم که برخی مداحان حرف هایی خلاف اخلاق و عدالت می زنند، هرچند این حرف ها تأثیری در مردم نخواهد داشت، زیرا با فلسفه عاشورا و عزاداری امام حسین(ع) سازگاری ندارد.
به باور غرویان، وجدان تنها محکمه ای است که احتیاج به قاضی ندارد و هیچ گاه نابود نمی شود. از این رو، هرگاه حرف ها از روی صفا و اخلاص باشد، مردم آن را استشمام می کنند، اما اگر سخنان غرض ورزانه، یکسویه و یکطرفه باشد، مردم این را درک می کنند.
وی با بیان اینکه سخنرانان نباید به مشکلاتی در دولت یازدهم اشاره کنند که در دولت گذشته هم بوده، اما نسبت به آن سکوت کرده بودند، ادامه داد: این رویکرد، نشان دهنده بی انصافی است. گوینده مداح باشد یا سخنران، فرقی نمی کند، مردم این رفتارهای دوگانه را درمی یابند. از این رو بهتر است که همگان به فهم، شعور، رأی و انتخاب مردم احترام بگذارند.
شکوری: جناحی کردن مراسم، ظلم به امام حسین(ع) است.
یک استاد دانشگاه نیز جناحی کردن مراسم عزاداری عاشورا و آلوده کردن آن به خرافات را بزرگ ترین ظلم به امام حسین(ع) دانست و با اشاره به کتاب «حماسه حسینی» شهید مطهری به «ایسنا» گفت: امام حسین (ع) به دنبال احیای اسلام اصیل، عدالت و آزادگی انسان ها بود. بسیای از بزرگان شیعه هشدار داده اند که نباید نهضت کربلا به خرافات آلوده شود. رهبر انقلاب و بسیاری از علما نیز اقداماتی از قبیل قمه زنی، خون
ریختن و لخت شدن را حرام اعلام کرده اند.
حجت الاسلام ابوالفضل شکوری با بیان اینکه نباید از مراسم عزاداری امام حسین(ع) استفاده جناحی شود، تصریح کرد: نباید اجازه داد مداحان وارد سیاست شوند. بزرگ ترین ظلم به امام حسین(ع) این است که منبر عزاداری امام حسین(ع) به یک منبر جناحی تبدیل شود. متأسفانه در سال های اخیر برخی مداحان افراطی وارد حوزه سیاست شده اند و کسی هم جلوی آنها را نگرفته است.
این عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی افزود: نباید در این مراسم ، مداحی جای سخنرانی علما را بگیرد. مداحی های غلوآمیز؛ موجب می شود که دشمن تبلیغ کند که حادثه عاشورا با خرافات درهم آمیخته است و این گونه سوء استفاده کند. وی تأکید کرد: علمای اسلام و وزارت ارشاد باید حقایق عاشورا را بیان کنند تا این میراث بزرگ از آفات و خرافات مصون بماند.



۱۹ مهر ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن