تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):کسی که نماز را از وقتش تأخیر بیندازد، (فردای قیامت) به شفاعت من نخواهدرسید.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846428656




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ایران چین بعدی خواهد شد؟/سریع‌ترین رشد اقتصادی در انتظار ایران


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: ایران چین بعدی خواهد شد؟/سریع‌ترین رشد اقتصادی در انتظار ایران
ایران منابع طبیعی فراوانی دارد و ۷۰ درصد از جمعیت آن کشور که پس از انقلاب متولد شده‌اند تحصلیکرده هستند و نیروی کار ماهری قلمداد می‌شوند. بدیهی است که انتظار می‌رود ایران یکی از سریع‌ترین رشدهای اقتصادی در خاورمیانه و شمال افریقا در پنج سال آینده را داشته باشد؛ در حدود ۴ تا ۴.۵ درصد رشد سالانه.
آفتاب‌‌نیوز : سرویس اقتصادی- شبکه خبری «العربیه» با انتشار گزارشی ضمن مقایسه وضعیت ایران و چین می‌نویسد که برخلاف گمانه‌زنی‌های 
ایران چین بعدی خواهد شد؟/سریع‌ترین رشد اقتصادی در انتظار ایران
صورت گرفته پس از توافق هسته‌ای، ایران به چین دوم تبدیل نخواهد شد. 


به گزارش آفتاب‌نیوز؛ این شبکه خبری می‌نویسد: «ایران یک قدرت بزرگ در خاورمیانه است. جمعیتی ۸۰ میلیون نفری دارد و با توان نظامی قدرتمند. ایران سومین اقتصاد در خاورمیانه و شمال آفریقا پس از ترکیه و عربستان سعودی است. ایران درآمد ناخالص داخلی‌اش بیش از ۴۰۰ میلیارد دلار بوده است. ایران دارای رتبه دوم در جهان از نظر دارا بودن گاز طبیعی پس از روسیه است و در زمینه تولید نفت خام پس از ونزوئلا، عربستان سعودی و کانادا در رتبه چهارم قرار دارد. ایران منابع طبیعی فراوانی دارد و ۷۰ درصد از جمعیت آن کشور که پس از انقلاب متولد شده‌اند تحصلیکرده هستند  و نیروی کار ماهری قلمداد می‌شوند. بدیهی است که انتظار می‌رود ایران یکی از سریع‌ترین رشدهای اقتصادی در خاورمیانه و شمال افریقا در پنج سال آینده را داشته باشد؛ در حدود ۴ تا ۴.۵ درصد رشد سالانه. تا سال ۲۰۲۰ میلادی نیز ایران تولید نفت خود را از ۳.۸ میلیون بشکه در روز به ۵ میلیون بشکه افزایش خواهد داد. با وجود تصویر خوبی که از امکان گسترش کسب و کار و سرمایه‌گذاری خارجی ایران وجود دارد اما هنوز هم موانع جدی بر سر راه پیشرفت ایران وجود دارد. ایران نیازمند اصلاحات جدی و عمیق ساختاری است». 


این شبکه خبری در ادامه اشاره می‌کند که ایران در منطقه پس از انرژی، صنعت خودروسازی پیشرفته‌ای دارد و امیدوار است که تا سال ۲۰۲۵ میلادی میزان تولید خودروی سالانه‌اش به مقدار سه برابر افزایش یابد. فراتر از همه این‌ها ایران از نظر موقعیت استراتژیک نیز در وضعیت خوبی قرار دارد و شاهراهی در مسیر تجارت شرق و غرب است. با این حال تمام زیرساخت‌های حمل و نقل ایران نیاز به نوسازی دارند.


این شبکه خبری می‌نویسد: «با این حال، بعید است که ایران بتواند راه چین را دنبال کند. علیرغم وجود ظرفیت‌‌های بالقوه سرمایه‌‌گذاری در ایران فضای سیاسی در داخل آن کشور دچار انسداد شده است. تنش‌های منطقه‌ای سبب شده تا ایران در این منازعات حضور داشته باشد. همچنین، ترسی در میان کشورهای همسایه درباره ایران وجود دارد. این موضوع تحقق پیش‌بینی پیمودن راه مشابه چین از سوی ایران را دشوار می‌سازد». 


این شکبه خبری در ادامه به چهار دلیلی اشاره می‌کند که ایران نمی‌تواند راه چین را بپیماید و در این باره می‌نویسد: «نخستین مورد مرتبط با رشد اقتصادی است اگرچه سیاست چین همزمان با پیروزی انقلاب در ایران در سال ۱۹۷۹ میلادی سیاست گشایش درها به سوی خارج بود اما اختلافات زیادی میان دو کشور وجود دارد. میانگین رشد اقتصادی چین در سال‌های ۱۹۸۰ تا ۲۰۱۵ میلادی ۱۰ درصد بوده است در حالی که اقتصاد ایران تنها ۲.۵ درصد رشد کرد. از سوی دیگر اقتصاد چین در سال ۱۹۸۰ میلادی حجمش سه برابر بیش از کل تولید ناخالص ملی سالانه ایران بوده است. در سال ۱۹۸۰ میلادی درآمد سرانه ایران هشت برابر بیش از درآمد سرانه سالانه چین در سال ۱۹۸۰ میلادی بود اما داده‌های صندوق بین المللی پول نشان می دادند که این میزان در سال گذشته کاملا تغییر کرده و درآمد سرانه چین دو برابر بیش از ایران بوده است. ایران هنوز هم وابسته به بخش انرژی است و ۸۰ درصد از درآمدهای صادراتی‌اش وابسته به نفت است که بخش عمده آن در اسیا مبادله می‌شود. این در حالیست که صادرات چین متنوع‌تر است. دوم آن که در حوزه سیاست خارجی از دهه ۷۰ میلاید به این سو رهبران چین دریافته‌اند که بدون بهبود روابط خود با همسایگان غربی امکان دستیابی‌شان به نرخ بالای رشد اقتصادی دشوار است. دنگ شیائوپینگ در آن زمان استراتژی تازه‌ای را تدوین کرد که تمرکز آن بر روی رشد اقتصاد داخلی با تاکید بر عدم چالش و رویارویی با کشورهای غربی بود. این در حالی بود که سه دهه پیش از آن سیاست خارجی چین در تقابل و تخاصم با غرب بود. در مقابل اما در ایران امروز هنوز هم سیاست خارجی و ارکان اصلی ان دست نخورده باقی مانده‌اند. نکته سوم دریاره سیاست داخلی است. چین اصلاحات سیاسی را از سال ۱۹۷۹ میلادی آغاز کرد و اجماعی گسترده در میان رهبران حزب کمونیست چین درباره بهبود روابط با غرب وجود داشت. در ایران اما مقاومت‌ها در برابر این گزینه چشمگیر است.»


این شبکه خبری در پایان به چهارمین نکته مدنظر خود اشاره می‌کند و می‌افزاید: «تغییرات جمعیتی و تنوع جمعیتی نیز یکی دیگر از تفاوت‌های میان ایران و چین است. اگرچه چین نگرانی‌هایی درباره جنبش‌های جدایی‌طلب در تبت و منطقه مسلمان‌نشین شین جیانگ دارد اما در این سال‌ها این موارد تهدید علیه دولت مرکزی چین جدی نبوده‌اند. این در حالیست که در ایران مسئله قومیت‌ها چالش‌برانگیز است. از سوی دیگر حدود ۴۰ درصد از جمعیت ایران را جوانان زیر ۲۵ سال تشکیل می‌دهند. نرخ رسمی بیکاری هم بالاست.»
 
این شبکه خبری در پایان می‌نویسد: «بدون شک ایران یک قدرت منطقه‌ای است و پس از برجام پیشرفت‌هایی خواهد داشت.»




۱۸ مهر ۱۳۹۵ - ۱۴:۲۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن