واضح آرشیو وب فارسی:گیل نگاه:
گیل نگاه: آسمان شب زیباییهای بسیاری را در خود جای داده است. این ماه وقت آن است که کمی از تکنولوژی فاصله بگیرید، کمی سربههوا باشید و بیشتر از این زیباییها لذت ببرید.یک ماه بارش شهابی در انتظار شما استیک ماه آینده زمان بسیار خوبی برای رصد آسمان است چراکه هماکنون زمین در حال عبور از درون دنبالهٔ باقیمانده از دنبالهدار هالی است. هرچند ممکن است این خبر ترسناک به نظر برسد، اما اتفاقی شگفتانگیز در پیش است زیرا بارش شهابی جباری (شکارچی) را در پیش دارد و این پدیدهٔ تماشایی تا ۱۷ آبان ادامه خواهد داشت.اوج این بارش در صبح روز ۳۰ مهر خواهد بود که انتظار میرود در هر ساعت تا ۲۰ شهاب را ببینید که در جو زمین میسوزند. اما به علت نور ناشی از ماه تابان، بهترین زمان رصد این پدیده از امروز تا ۲۴ مهر و قبل از طلوع فجر است. هرساله زمین دو بار از درون دنبالهٔ جامانده از هالی عبور میکند، سری قبل این پدیده در ماه اردیبهشت رخ داد و بارش شهابی اتا دلوی را در پی داشت.برای مشاهدهٔ شهابها در این ماه، مجبور خواهید بود تا صبح زود از خواب بیدار شده و قبل از طلوع آفتاب به رصد آسمان مشغول شوید. از نام این بارش شهابی اینطور برمیآید که همهٔ شهابها از صورت فلکی جبار سرچشمه میگیرند، اما ممکن است آنها را در هر نقطهای از آسمان بیابید. فقط توجه داشته باشید که ۲۰ دقیقه قبل از شروع رصد محلی تاریک را پیدا کنید تا چشمانتان توانایی تطبیق با محیط را پیدا کند.
پنج سیاره را از دست ندهیداگر بارش شهابی بهاندازهٔ کافی برای شما هیجانانگیز نیست، نگران نباشید چون پدیدههای زیبای دیگری نیز درراه هستند. شما همچنین فرصت رصد سیارههای عطارد (تیر)، زهره (ناهید)، مریخ (بهرام)، مشتری (برجیس) و زحل (کیوان) را خواهید داشت.سه سیارهٔ زهره، زحل و مریخ را میتوانید بعد از غروب آفتاب و در غرب آسمان بیابید. همچنین در روز ۷ آبان زهره و زحل در کنار یکدیگر در یک خط قرار میگیرند. همچنین میتوانید عطارد، کوچکترین سیارهٔ منظومهٔ شمسی را قبل از سپیدهدم در شرق آسمان ببینید. بهترین زمان برای رصد عطارد هفتهٔ سوم مهرماه است که در تاریخ ۲۰ مهر با طلوع مشتری همراه میشود. خبر خوب اینکه این دو سیاره را میتوان در زمان کمی قبل از طلوع آفتاب دید، پس نیازی نیست صبح خیلی زود بیدار شوید.
از نور منطقهٔ البروجی لذت ببریدشاید از نام این پدیده برداشت کنید که پدیدهای درزمینهٔ طالع بینی است، اما در حقیقت یک پدیدهٔ نجومی واقعی است که بانام فجر کاذب نیز شناخته میشود. این پدیده تنها در آسمان تاریک و به دور از نور شهر و در محلهایی که راه شیری را میتوان دید، قابل دیدن است. پس اگر به آسمانی تاریک و باشکوه دسترسی دارید، از این پدیدهٔ خاص لذت ببرید.درست قبل از طلوع آفتاب، میتوانید نوری اسرارآمیز را در افق ببینید. نوری مخروطی و مهآلود که از افق شرق کشیده شده است و قبل از سپیدهدم قابلمشاهده است. این پدیده به علت بازتاب نور خورشید از غبار کیهانی بین سیارات ناشی میشود و در کل زمین در ماههای فروردین، شهریور، مهر و اسفند قابل رویت است. این شگفتانگیز است که بدانید این ذرات غباری متعلق به پنج میلیارد سال قبل و زمان تشکیل سیارات منظومه شمسی است. پس اهمیتی ندارد که در کجای این کرهٔ خاکی هستید یا چه ابزاری دارید، بههرحال سربههوا باشید و آسمان را از دست ندهید. چراکه فضا پدیدههای زیبا و غیرمعمولی زیادی را در خود جای داده است.
۱۷ مهر ۱۳۹۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: گیل نگاه]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 101]