واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: وب سایت فرصت امروز - دولت چین با هدف کاهش آلودگی هوا، از سازه ای 7متری رونمایی کرد که با نام برج تصفیه هوا شناخته می شود.
براساس آمارهای سازمان بهداشت جهانی، چین بین فهرستی از آلوده ترین کشورهای جهان قرار می گیرد. یکی از آلوده ترین نقاط چین، کلانشهر پکن است. پکن به عنوان قطب صنعتی و تجاری این کشور شناخته می شود، بنابراین شهروندان پکنی چاره ای ندارند به جز کنار آمدن با انواع آلودگی ها. اما اخیرا یک معمار خلاق هلندی با ترکیب کردن فناوری و معماری برجی به ارتفاع 23 فوت (7 متر) طراحی کرده که پاسخی برای حل مشکل پکن است. این طرح در سال گذشته میلادی جایزه برترین طرح خلاقانه معماران هلندی را به خود اختصاص داد.
روش کار برج تصفیه هوا چگونه است؟
در یک تعریف ساده، می توان گفت تمامی ذرات معلق، آلودگی ها و گرد و غبار توسط برج جذب شده و پس از تصفیه به شکل هوای سالم در فضای پیرامون برج پخش می شود.
اما فرآیند تصفیه هوا توسط این برج کمی پیچیده تر از این تعریف ساده است. در فضای داخلی برج 45پلاک با بدنه نقره و ضدآب و آفتاب وجود دارد که وظیفه جذب آلودگی ها را برعهده دارند. این پلاک های تصفیه کننده به شکلی طراحی شده اند که مرتب به جذب آلودگی های محیطی بپردازند.پس از این مرحله، به آزادسازی یون های مثبت هوا که در بین گرد و غبار مدفون شده پرداخته و با ضریب تقریبی 75 درصد پاکیزگی، این یون ها را به فضای پیرامونی خود باز پس می دهند.
طبقات برج به شکل هوشمند طراحی شده اند و پس از هربار تکمیل ظرفیت پلاک های تصفیه کننده طبقات برج از یکدیگر جدا شده و پلاک ها به سرعت (به شکل خودکار) با پلاک های جدید تعویض می شوند. حداقل زمان برای تعویض پلاک ها 30 دقیقه و این مدت، بسته به شدت آلودگی متغیر است.
نکته جالب، وضعیت پلاک های برج، پس از تعویض است. برای حمایت از محیط زیست و ورود پلاک های نقره به چرخه بازیافت، این پلاک ها سرنوشتی جالب پیدا می کنند. نقره های موجود در پلاک ها تبدیل به انگشتر می شود و در فضای پیرامونی برج به عنوان یادگاری یا نمادی از برج تصفیه هوا به فروش می رسد.
این برج که با طراحی زیبا و سه بعدی خود نظر گردشگران را هم جلب کرده قادر است به طور تقریبی فضایی برابر با 30هزار متر مکعب، معادل یک ورزشگاه بزرگ را تصفیه کند. «دان روزگارد»، طراح این برج امیدوار است سازمان بهداشت جهانی نسبت به این طرح بازخوردی مثبت ارائه دهد و دیگر کشورهای آلوده را به استفاده از طرح هایی مشابه با برج چینی ترغیب کند.
براساس توافق بین روزگارد و سازمان محیط زیست چین، قرار است به زودی، 8 هزار برج تصفیه در نقاط پرتردد و آلوده چین نصب شود. اهمیت این طرح برای دولت چین بسیار بالاست، چرا که از هر سه نفر چینی، یک نفر به سبب آلودگی هوا دچار انواع بیماری های تنفسی و ریوی می شود و در درازمدت در آستانه خطر مرگ قرار می گیرد. بنابراین با عملی شدن این طرح، هزاران نفر از هوایی سالم استفاده خواهند کرد.
۱۷ مهر ۱۳۹۵ - ۱۲:۴۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]