واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استاندار قزوین از محوطه تاریخی "شهرآلو" در خرمدشت بازدید کرد
شناسهٔ خبر: 3788963 - پنجشنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۵ - ۱۳:۲۶
استانها > قزوین
.jwplayer{ display: inline-block; } قزوین- استاندار قزوین از محوطه پیش از تاریخ "شهرآلو" در بخش خرمدشت و تپه باستانی سگزآباد بازدید کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی استانداری قزوین فریدون همتی به همراه علی فرخزاد معاون عمرانی استانداری، حضرتی ها مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان، طاهرخانی فرماندار تاکستان و قاسمی فرماندار بویین زهرا و جمعی از باستان شناسان و کاوشگران از محوطه پیش از تاریخ شهرآلو بازدید کرد. این محوطه پیش از تاریخ دارای قدمتی بالغ بر۳۵۰۰ سال قبل از میلاد مسیح است که در روستای رادکان از توابع بخش خرمدشت قرار دارد. این محوطه ماقبل تاریخ به نام "شهرآلو" معروف بوده و متعلق به دوره مس سنگی جدید و قبل از مرحله شهرنشینی است. استاندار قزوین از تپه باستانی سگزآباد هم بازدید کرد.
درحال حاضر ۵ ترانشه از این سایت تحت کاوش و مطالعات باستان شناسی توسط یک تیم ۳۰ نفره از باستان شناسان و محققین دانشگاه تهران قرار دارد. طبق آثار و بقایای به دست آمده زندگی و مدنیت در این مرکز مربوط به دوره باستانی آهن است که قدمت آن به بیش از ۱۵۰۰ سال قبل از میلاد مسیح برمی گردد. این محوطه ماقبل تاریخ به نام "شهرآلو" معروف بوده که در روستای رادکان از توابع بخش خرمدشت واقع شده و متعلق به دوره مس سنگی جدید و قبل از مرحله شهرنشینی است. حکمت الله ملاصالحی و دکتر چوبک از اساتید دانشگاه تهران و اعضای گروه باستان شناسی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در این بازدید استاندار را همراهی می کردند. استاندارقزوین از مرکز پژوهش های باستان شناسی دانشگاه تهران در شهرستان بوئین زهرا هم بازدید کرد. فریدون همتی به همراه مهندس فرماندار البرز از کاروانسرای شاه عباسی در روستای محمدآباد از توابع شهرستان بوئین زهرا نیز بازدید کرد. کاروانسرای شاه عباسی در روستای محمدآباد از توابع شهرستان بوئین زهرا مرکز پژوهش های باستان شناسی دانشگاه تهران در این منطقه است که در این مرکز گزارشی از سابقه مدنیت در ایران براساس مطالعات و تحقیقات انجام شده بر روی آثار و بقایای بدست آمده از قره تپه سگزآباد ارائه شد. استاندار قزوین از تپه باستانی شیرتل در الوند هم بازدید کرد. تپه باستانی شیرتل در ورودی شهر الوند از توابع شهرستان البرز طبق بقایای کشف شده قدمت آن به ۸ هزار سال قبل برمی گردد و درحال حاضر یک گروه باستان شناس در حال کاوش در این تپه باستانی هستند. فریدون همتی دراین بازدیدها گفت: آثار تاریخی؛ سند هویت فرهنگی هر جامعه و جزئی از میراث بشری محسوب میشوند که باید در حفظ و نگهداری آن کوشا بود.
همتی افزود: باید با استفاده از دیدگاه ها و ایده های صاحب نظران و کاوشگران آثار باستانی به سمتی حرکت کنیم تا ارزش و اهمیت این بناها و آثار برای جامعه بویژه نسل جوان تبیین و تشریح شود. استاندار خاطرنشان کرد: فرهنگ سازی و انتقال ارزش ها و میراث فرهنگی باید از دوران طفولیت و در مدارس پایه گذاری شود و نقش نهادهای فرهنگی بویژه آموزش و پرورش و رسانه های جمعی از جمله صداوسیما در این میان اثرگذار است. استاندار در ادامه از ترمینال پسته بوئین زهرا، شرکت یاتاقان بوش و همچنین هتل در دست ساخت تاکستان بازدید کرد. وی در این بازدید هم گفت: گام اول در رونق گردشگری؛ تامین زیرساخت هاست. استاندار تصریح کرد: قزوین از نظر گردشگری از ظرفیت ها و قابلیت های بالایی برخوردار است و موقعیت ارتباطی، نزدیکی به تهران، شرایط آب و هوایی و برخورداری از آثار تاریخی و طبیعی موقعیت خاص و ویژه ای در استان قزوین ایجاد کرده که می تواند زمینه جلب و جذب گردشگر را فراهم کند. وی اضافه کرد: حوزه گردشگری نیازمند مساعدت و حمایت دستگاه ها بویژه بانک هاست و تامین زیرساخت های لازم در بخش گردشگری از نیازها و ضرورت های اولیه این بخش در استان قزوین است و از بانک ها و موسسات اقتصادی انتظار می رود حداکثر همکاری را با سرمایه گذاران این بخش داشته باشند. طرح توسعه هتل با ۵ هزار مترمربع زیربنا و اعتباری بالغ بر۱۵۰ میلیارد ریال در شهرتاکستان در حال ساخت است و براساس برنامه زمان بندی پیش بینی می شود حداکثر تا سه ماه آینده به مرحله افتتاح و بهره برداری برسد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]