واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: سند آسيبشناسي مديريت بحران در كلانشهرها روي ميز دولت
معاون امور شهرداريهاي سازمان شهرداريها و دهياريهاي كشور...
معاون امور شهرداريهاي سازمان شهرداريها و دهياريهاي كشور از تقديم «سند آسيبشناسي مديريت بحران در كلانشهرها» با امضاي وزير كشور به معاون اول رئيسجمهوري براي سير مراحل قانوني تصويب خبر داد.
علي نوذرپور گفت: سند آسيبشناسي مديريت بحران در كلانشهرها با رويكرد تاب آوري شهري و استفاده از نظرات مديران و كارشناسان دستگاههاي اجرايي ذيربط با همكاري سازمان مديريت بحران و سازمان شهرداريها و دهياريهاي كشور تهيه شده و براي بررسي و طرح در كميسيون خاص امور كلانشهر تهران و ساير كلانشهرهاي دولت تقديم معاون اول رئيسجمهور شده است.
وي افزود: سند آسيبشناسي مديريت بحران كلانشهرهاي كشور به منظور شناسايي مشكلات و چالشهاي پيشروي كلانشهرها در برابر حوادث و بحرانهاي طبيعي با انطباق آنها با چارچوب سنداي(كاهش خطر بلاياي جهاني)، سياستهاي كلي نظام و قوانين و مقررات شهرداريها، در راستاي پيروي از الگوي تاب آوري شهرها در بحران به منظور رسيدن به يك سند واحد تهيه شده است.
نوذرپور اضافه كرد: سياستهاي كلي مصوب مقام معظم رهبري در خصوص پيشگيري و كاهش خطرات ناشي از سوانح طبيعي و حوادث غيرمترقبه در سال 1384 تنظيم و ابلاغ شد و ملاك عمل در تنظيم قوانين و مقررات پايين دستي دستگاههاي اجرايي ميباشد و به محورهاي كليدي اين سياستها در اين سند توجه شده است.
وي برخي از سياستهاي فوق را به اين شرح عنوان كرد: ايجاد مديريت واحد با تعيين رئيسجمهور براي فرماندهي بحران، تدوين برنامه جامع علمي به منظور بازتواني رواني آسيبديدگان، گسترش نظامات مؤثر جبران خسارت نظير بيمهها، پيشگيري و كاهش خطرپذيري ناشي از زلزلهها ( افزايش ضريب ايمني در ساختوسازها)، كاهش آسيبپذيري وضعيت موجود كشور در برابر زلزله با محوريت حفظ جان انسانها از طرق مختلف، شناسايي پديدههاي جوي و اقليمي و نحوه پديدار شدن خطرات و تنظيم برنامههاي توسعه ملي در همه سطوح. وي با بيان اينكه يكي از رويكردهاي اين سند توجه به بحث شهرهاي تابآور است در خصوص ويژگيهاي آن گفت: شهر تابآور، شهري است كه داراي مولفههاي دوام، سازگاري، آمادگي و پايداري باشد.
نوذرپور، تدوين برنامه عملياتي ايجاد اتاق مديريت بحران و فرماندهي حادثه در شهرها، اصلاح شرح خدمات طرحهاي توسعه شهري با رويكرد خطرپذيري و مديريت بحران، تدوين شناسنامه مراكز حياتي و حساس شهري، سازماندهي مشاركت شهروندان درامور ايمني و مديريت بحران شهري با تشكيل نيروهاي داوطلب و واكنش اضطراري در قالب سلسله مراتب شهري را از جمله پيشنهادهايي برشمرد كه در سند آسيبشناسي مديريت بحران در كلانشهرهاي كشور مطرح شده است.
وي، تدوين برنامه و ايجاد پايگاههاي چند منظوره پشتيباني مديريت بحران در شهرها، بهرهگيري چند منظوره از فضاهاي شهري و لحاظ موارد مرتبط با مديريت بحران در طرحهاي موضوعي و موضعي شهرسازي و تأمين و ايجاد زيرساختهاي لازم براي راهاندازي سيستمهاي هشدار، هشدار سريع و پيشبيني، پيش آگاهي و ارزيابي خسارت در كلانشهرها را از ديگر پيشنهادهاي مطرح شده در اين سند ذكر نمود.
نوذرپور، تهيه طرح جامع اسكان اضطراري و اسكان موقت كلانشهرها با رويكرد به مخاطرات محتمل به ويژه زلزله و سيل، گنجاندن مباحث كاهش خطرپذيري در فرايند تهيه طرحهاي ساماندهي سكونتگاههاي غيررسمي در حريم كلانشهرها و تدوين و اجراي برنامه جامع پاسخ سريع حين زلزله و سيل را از ديگر پيشنهادهايي برشمرد كه در سند آسيبشناسي مديريت بحران كلانشهرهاي كشور مطرح شده است.
نوذرپور همچنين در خصوص اسناد آسيبشناسي شهرداريها توضيح داد: سازمان شهرداريها و دهياريهاي كشور در دولت يازدهم چندين سند آسيبشناسي شهرداريها در موضوعات وظيفهاي آنها را با همكاري شهرداريها و دستگاههاي اجرايي ذيربط تهيه و براي بررسي تقديم دولت كرده است كه تاكنون اسناد آسيبشناسي كلانشهرها در حوزههاي آتش نشاني و امور ايمني، مديريت فضاي سبز شهري، مديريت پسماندهاي شهري، حمل و نقل عمومي و ترافيك شهري و ساماندهي صنايع و مشاغل شهري به تصويب كميسيون خاص امور كلانشهر تهران و ساير كلانشهرهاي دولت رسيده و در قالب مصوبه هيئت دولت چهار سند به دستگاهها ابلاغ شده كه تكاليف مندرج در اين مصوبات گرهگشاي مسائل شهرداريها در مواجهه با دستگاههاي اجرايي دولتي است.
تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۳۹۵ - ۱۹:۳۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 133]