واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهدطولانی بودن مسیر توجیه مسؤولان برای مرگ 13 حادثهدیده شوریک
وقتی یک آتشسوزی جان 13 نفر از مردم یک روستا در شهرستان خوی را میگیرد مسؤولان برای توجیه این موضوع فاصله زیاد و ناهموار بودن راه این روستاها را عنوان میکنند.
به گزارش خبرگزاری فارس از ارومیه نبود زیرساختها در بخشهای مختلف یکی از مشکلات اساسی استان آذربایجان غربی محسوب میشود که این موضوع در سالهای متمادی سبب بروز مشکلات متعددی شده است. در این میان حادثه آتش سوزی روستای شوریک خوی نیز بر این امر صحه گذاشت تا بار دیگر مردم این روستا با صدای بلند مطالبات خود را که شاید کوچکترین مطالبات به شمار میرود از مسؤولان درخواست کنند. هفته گذشته بود که انفجار کپسول گاز در روستای شوریک خوی و مصدوم شدن 24 نفر از مردم این روستا در رسانههای مختلف و فضای مجازی منتشر شد، شاید در ابتدای وقوع این رویداد مردم فقط به آمار بالای تعداد مصدومان فکر میکردند و خوشحال بودند که با وجود چنین آمار بالایی در تعداد مصدومان، کسی فوت نکرده است. عمق این فاجعه زمانی خود را بیش از پیش نشان داد که 13 نفر از این مصدومان در فاصله بسیار نزدیک بهم و آن هم به محض انتقال از بیمارستان ارومیه به بیمارستانهای تهران و اصفهان جان خود را از دست دادند به نظر میرسد باید این افراد از همان ابتدا به بیمارستانهای مجهز اعزام میشدند تا درمانهای تخصصیتر بر روی این مصدومان انجام میشد. بیمارستان سوختگی برای مردم آذربایجان غربی به یک آرزوی دیرینه تبدیل شده است و در این میان فقط بخش سوختگی در بیمارستان امام خمینی(ره) آذربایجان غربی آنهم با تجهیزات بسیار اندک و دست و پا شکسته وجود دارد که بدون شک با توجه به تجارب گذشته و کنونی نمیتواند در کار درمان سوختگیهایی با درصدهای بالا موفق عمل کند. در این میان غرور بالای مسؤولان بخش درمانی در اعزام مصدومان به سایر استانهای کشور و بیتوجهی به جان مصدومان این حادثه سبب شد تا بار دیگر مسؤولان بهداشتی این استان مصدومان را در بیمارستان امام خمینی(ره) ارومیه بستری کنند تا ننگی دیگر بر پیشانی بخش سوختگی این بیمارستان و بخش درمان آذربایجان غربی باشد. این در حالی است که تمام مسؤولان مشکلات را به گردن بیاحتیاطی در بروز این حادثه عنوان میکنند و حتی حاضر نیستند به خاطر بیتوجهی به موضوع مدیریت بحران در روستاها، نیمه تمام ماندن چندین و چند ساله بیمارستان سوختگی ارومیه، بی توجهی به روند درمان مصدومان این حادثه و اعزام دیرهنگام آنها به استانهای اصفهان و تهران از مردم عذرخواهی کرده یا حتی پیام تسلیتی برای خانوادههای بازماندگان این حادثه داشته باشند.
در این خصوص به سراغ فرماندار خوی رفتیم تا نحوه رسیدگی به درمان مصدومان این حادثه را از زبان وی بشنویم: * طولانی و ناهموار بودن راه شوریک سرعت امدادرسانی را پایین آورد فرماندار خوی در این خصوص گفت: اصلیترین عامل انفجار و آتشسوزی در روستای شوریک خوی عدم رعایت نکات ایمنی و بیاحتیاطی توسط عوامل انسانی بود. حسین سیوانیاصل افزود: به دلیل فاصله زیاد روستای شوریک با مرکز شهرستان و مسیر ناهموار این روستا، سرعت خودروهای امدادی از جمله آتشنشانی و آمبولانس برای امدادرسانی بسیار پایین بود. وی افزود: این در حالیست که خودرو آتش نشانی که خود حامل 20 هزار لیتر آب است بتواند در کمترین زمان ممکن به محل حادثه برسد و در غیر این صورت خودرویهای امدادی خود دچار سانحه میشدند. سیوانیاصل ادامه داد: طی بررسیهایی که انجام دادهایم، خودروهای امدادی در اسرع وقت توانستند خودشان را به محل حادثه برسانند و متأسفانه به علت نبود هلیکوپتر امدادی در شهرستان، ارسال خودروهای امدادی به سر صحنه حادثه عاقلانهتر و بهصرفهتر بود. وی گفت: بلافاصله اعزام حادثه دیدگانی که نیازمند ارائه خدمات بیشتر بودند به مراکز درمانی مرکز استان نیز انجام شد. فرماندار خوی با اشاره به ایجاد پرواز چارتر برای حادثه دیدگان، تصریح کرد: برای انتقال حادثه دیدگان، دولت با پرداخت یک میلیارد و 500 میلیون ریال توانست یک پرواز چارتر ایجاد کند و مصدومان را به بیمارستانهای مجهز شهرهای تهران و اصفهان منتقل کند که از بدو وقوع حادثه نیز وزیر بهداشت و درمان شخصاً مراحل درمان را زیر نظر گرفت. سیوانیاصل بیان کرد: سوختگی اکثر حادثه دیدگان بیش از 80 درصد بود که این میزان سوختگی کار را برای هر تیم پزشکی سختتر میکند.
*در صورتی قصور برای امدادرسانی به مصدومان شوریک از مردم عذرخواهی میکنم فرماندار خوی اعلام کرد: از همان ابتدا تیمهای پزشکی کاردان،کار درمان این مصدومان را برعهده گرفتند و از هیچ تلاشی برای بهبود همشهریان خویی کوتاهی نکردند و آنچه امکانات شهرستان اجازه میداد برای درمان و انتقال مصدومان این حادثه انجام شد. وی اذعان داشت: استاندار آذربایجان غربی نیز از حادثه دیدگان ملاقات کردند و معاون رئیس جمهور از سوی هیأت دولت نیز پیام تسلیتی برای بازماندگان حادثه دیدگان منتشر کردند. سیوانیاصل تصریح کرد: تمام هزینه درمان حادثه دیدگان توسط وزارت بهداشت و درمان پرداخت میشود و فرمانداری هم پیگیر تأمین خسارتهای وارده به حادثه دیدگان اعم از خسارات ملی و جانی آنها خواهد بود. فرماندار خوی گفت: از تمام مسؤولین امر به دلیل ارائه خدمات مطلوب به مصدومان این حادثه قدردانی میکنم و اگر کوتاهی یا قصوری صورت گرفته است از مردم عذرخواهی میکنم. * اعزام اکیب درمانی و روانشناس به روستای شوریک خوی رئیس شبکه بهداشت و درمان خوی در این خصوص از اعزام اکیب روانشناسی و پزشکی به روستای شوریک خوی خبر داد و اظهار داشت: هدف از اعزام این اکیپ روانشناسی بررسی و بهبود وضعیت روحی مردم این روستا پس از این حادثه است. منصور محمودزاده با بیان اینکه روند رسیدگی به درمان مصدومان حادثه شوریک مطلوب ارزیابی میشود، ادامه داد: در این خصوص دو نفر از مصدومان به صورت سرپایی مداوا و مرخص شدند. وی با بیان اینکه از همان زمان اولیه وقوع حادثه نسبت به اعزام مصدومان حادثه به بیمارستانهای مرکز استان و تبریز اقدامات لازم انجام شد، خاطرنشان کرد: اکیپ پزشکی استان یکی از قویترین اکیبهای پزشکی هستند. سیوانیاصل اعلام کرد: درصد سوختگی برخی از مصدومان این حادثه بالا بود و عملاً این امر سبب شد تا کار درمان این افراد سختتر باشد و بلافاصله این مصدومان از طریق هوای به تهران و اصفهان اعزام شدند. انتهای پیام/61001/ت30
95/04/17 :: 09:35
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]