واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: روزنامه شرق: «رسیدن به هیأترئیسه فیفا»؛ این موضوع با توجه به اتفاقات بینالمللی و تحریمهایی که علیه ایران وضع شده بود، برای یک ایرانی امری تقریبا محال به نظر میرسید، ولی حالا این فرصت دست داده تا برای اولینبار در تاریخ فوتبال کشورمان، نمایندهای در جمع هیأترئیسه فیفا داشته باشیم. ماجرا این است که امروز قرار بود در هند، رأیگیری برای دو پست خالیمانده آسیاییها در هیأترئیسه فیفا (شورای فیفا به تعبیر امروزی) صورت بگیرد و علی کفاشیان، نایبرئیس فدراسیون فوتبال کشورمان، این شانس را دارد که یکی از این پستها را مال خود کند.
هیأترئیسه یا شورای فیفا؟
تا همین چند وقت پیش اسمش هیأترئیسه فیفا بود، ولی بعد از اتفاقات رخداده و فساد گستردهای که در سطح فیفا رخ داد، اعضای بلندپایه این نهاد تصمیم گرفتند نامش را به «شورای فیفا» تغییر دهند. حالا دیگر کسی از هیأترئیسه فیفا حرفی نمیزند و همهجا صحبت از شورای فیفاست. شورای فیفا، شاید نقشی «غیراجرائی» داشته باشد و بیشتر وظایفش نظارت برای تصویب قوانین مختلفی است که برای فوتبال در سراسر دنیا گرفته میشود، ولی بدونتردید داشتن نماینده در این شورا میتواند گامی فراتر از رو به جلو برای فوتبال کشورمان باشد؛ گامی که البته هنوز مشخص نشده به مرحله نهایی رسیده است یا خیر.
٢ بلیت برای ٣ نفر
علی کفاشیان اگر میخواهد خودش را به جمع اعضای شورای فیفا که بیش از ٢٠ نفر از سراسر دنیا هستند برساند، باید دو رقیب از آسیای شرقی را از پیشرو بردارد؛ البته یکی از آنها را هم در رأیگیری شکست دهد کافی است! برای حضور در شورای فیفا فعلا دو صندلی خالی مانده که علی کفاشیان از ایران، ژانگ چیان از چین و زینالدین از سنگاپور برای رسیدن به آن تلاش میکنند. دراینمیان یک رقیب گردنکلفت قطری هم حضور داشت که کمیته اخلاق فیفا صلاحیتش را تأیید نکرد: سعود المهندی. سعود،نایبرئیس فدراسیون فوتبال قطر است و یکی از افرادی است که تلاش زیادی کرده جام جهانی ٢٠٢٢ در قطر برگزار شود. اتفاقا همین تلاش حالا فیفا را کنجکاو کرده تا پروندهاش را زیر ذرهبین قرار دهد؛ بررسیها نشان داده سعود هم در پرونده فساد در فوتبال بهویژه آن بخش که رسیدن میزبانی جام جهانی به قطر است، دست داشته و حالا که صلاحیتش رد شده، اعتراضهای گستردهای صورت گرفته، ولی با توجه به نامه کتبی فیفا به کنفدراسیون فوتبال آسیا، حذف او از این انتخابات قطعی است. کناررفتن سعود حالا شانس هر سه نماینده را برابر کرده و میماند قدرت لابیگری. در این زمینه ظاهرا دو رقیب کفاشیان از او بهتر عمل کردهاند بهویژه اینکه عربها هم پشت رقیب درآمدهاند و حتی برای گرفتن تضمین بیشتر تلاش میکنند انتخابات امروز را برای یکی، دو روز هم که شده به عقب بیندازند؛ اتفاقی که اگر رخ دهد، قطعا به ضرر علی کفاشیان و در مرحله مهمتر به ضرر فوتبال ایران خواهد بود.
پستی مهم برای فوتبال ایران
علی کفاشیان همین حالا هم پستهای درخورتوجهی در سطح آسیا دارد؛ او که مدیریتش بر فدراسیون فوتبال ایران انتقادات زیادی در پی داشت و حتی مانع از حضور مجددش در انتخابات فدراسیون فوتبال شدند، نایبرئیس AFC و رئیس کمیته فوتسال و فوتبال ساحلی آسیاست. البته علی کفاشیان عضو کمیته فوتسال و فوتبال ساحلی فیفا هم هست، ولی بدونتردید رسیدن به اعضای شورای فیفا میتواند از پستهای کنونی او کمی ارزش بیشتری داشته باشد. دراینمیان انتقادهایی هم متوجه کفاشیان شده است. همین چند هفته پیش کارلوس کیروش از رئیس سابقش انتقاد کرد که از حضور در آسیا برای کمک به ایران استفاده نمیکند.
در تاریخ فوتبال کشورمان قبلا نمایندههایی در فیفا داشتهایم و عضویت کفاشیان تازگی ندارد: صفاییفراهانی پیش از این در سال ١٣٨٦ به عضویت کمیته توسعه و فنی فیفا درآمده بود، ولی او بعد از اتفاقات سال ١٣٨٨ از سمتش در فیفا استعفا کرد. علی دایی، سرمربی سابق تیم ملی فوتبال کشورمان، هم در مقطعی به عضویت کمیته جوانان فیفا درآمد، ولی غیبتهای گستردهاش در جلسات این کمیته در نهایت باعث شد فرد دیگری جایگزینش شود. از آنجا که کمیتههای گستردهای در فیفا وجود دارد، به نظر میرسد عضویت در شورای فنی (همان هیأترئیسه سابق) فیفا میتواند مهمترین پستی باشد که ایرانیها تابهحال در فیفا داشتهاند؛ البته به شرط آنکه لابی رقبای کفاشیان، اجازه نشستن او بر دو صندلی باقیمانده آسیا در این شورا را بدهد.
۰۶ مهر ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]