واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: معاون امور استانهاي سازمان صداوسيما: انتخاب آثار برتر سخت شده است
جام جم آنلاين: حضور در سومين شهر مذهبي كشور و نزديكي به مزار خواجه شيراز باعث شد تا تمام كساني كه در پشت تريبون مراسم افتتاحيه شانزدهمين جشنواره توليدات مراكز صداوسيما قرار ميگيرند، سخنان خود را با ابياتي از غزلهاي حافظ آغاز كنند.
در مراسم افتتاحيه اين جشنواره كه جمع كثيري از برنامهسازان و كارگردانان مراكز استانها و مسوولان مراكز صداوسيما حضور داشتند، حجتالاسلام سيدرمضان موسويمقدم معاون مجلس و استانهاي سازمان صداوسيما در سخناني با اشاره به ضرورت بيشتر در پرداختن به توليدات مراكز گفت: مباهات جشنواره شانزدهم در اين است كه گزارش هيات داوري و كميسيونهاي تخصصي امروز به داشتن 100 شبكه راديو و تلويزيوني، ايستگاهها و فرستندهها افتخار نميكند، بلكه كم شدن فاصله رقابتها و سختي انتخابها حكايت از آن دارد كه تواناييهايي برخاسته از فرهنگ بومي، سبب توليد اين همه فكر و تجلي اين همه هنر شدهاند. پس بايد اين مزيت مهم را پاس داشت و تمام ظرفيت را براي تحقق آن به كار گرفت.
وي در ادامه گفت: مستندهاي تلويزيوني مراكز استانها، بعضا آن چنان محصول تماشايي از مزرعه فكر و سليقه ارائه ميكنند كه ميتوان آن را يادآور نقاط اوج مستندسازي در ايران و حتي آموزگار مستندسازان شبكههاي ديگر ناميد.
موسويمقدم همچنين با اشاره به فعاليتهاي صورت گرفته در حوزه انيميشن گفت: امسال انيميشنها قوت بيشتري گرفتهاند. حكايتها و روايتهاي ايران را به خيالپردازي ذهن سيال سازنده خود، گره زدهاند و چند اثر توليد شده است كه ميتوان به درخشش ستاره اقبال آنها در جشنواره اميدوار بود.
فعاليت كميسيونها داغ شد
ديروز و در نخستين روز جشنواره حضور برنامهسازان مختلف در كميسيونهاي صداوسيما، خبر، موسيقي و پژوهش كه در سالنهاي مختلف هتل هما برگزار شد، حسابي داغ بود.
در كميسيون سيما و در بخشهاي تركيبي ساده و نمايشي، مستند گزارشي، برنامه كودك و مسابقه، داستاني بلند، پويانمايي و سريال داستاني جلسات متعددي برگزار شد كه در آن كارشناساني چون علي افشاري، سيدابوالحسن موسويزاده، احمد امير حائري، قاسم بخشي و... درباره موضوعات طرح شده سخنراني كردند. در اين كميسيون همچنين آثار پويانمايي كوم (كرمان)، جزيره تنبا (فارس)، باد ما را خواهد برد (خوزستان)، كشتيبان ايراني (يزد) و در شكم نهنگ (قم) نمايش داده شد. در بخش داستاني بلند هم حماسه ماندگار (خوزستان)، يارش (گلستان)، پل خورشيد (كهگيلويه و بويراحمد)، روشنايي دريا (كيش)، مهلقا (آذربايجان شرقي) و ليشتمان (كردستان) براي حاضران اين بخش نمايش داده شد.
علاوه بر اين، بخشهايي از سريالهاي ريشه در عشق (كهگيلويه و بويراحمد)، مثلهاي خودماني (لرستان)، خاطرات خاموش (سيستان و بلوچستان)، دريا در غربت (خوزستان) و آرزوهاي بزرگ طالب (مازندران) هم روي پرده رفت.
در بخش كميسيون صدا، محمد سديفي درباره سادگي در ساختار و محتواي برنامههاي راديويي براي حاضران سخنراني كرد و در ادامه ايوب آقاخاني در زمينه نويسندگي خلاق براي نمايش راديويي و فرشاد آذرنيا هم درخصوص نقش افكت در نمايش راديويي و نحوه بهكارگيري آن صحبت كردند. رشيد كاكاوند هم در اين كميسيون از فرديت در اجراي برنامه راديويي سخن گفت.
در كميسيون موسيقي هم علاوه بر پخش چند اثر موسيقايي از استانهاي مختلف، ساعد باقري، محمد سرير و درويش رضا منظمي درباره موضوعات مختلف سخنراني كردند.
در بخش كميسيون تحقيقات هم گزارش داوران بخشهاي پيمايشي، اسنادي، تحليل محتوا و كاربردي ارائه و چند اثر قوي و ضعيف هر بخش نيز نقد و بررسي شد. گزارشي از روند فعاليتهاي كميسيون تحقيقات، پخش فيلم منتخب كلاس آموزشي، روش تحقيق و... از بخشهاي ديگر اين كميسيون است.
امروز و در ادامه كار كميسيونها نشستهاي مختلفي برگزار خواهد شد. در ضمن اسامي برگزيدگان كميسيونهاي مختلف نيز امروز اعلام خواهد شد.
شانزدهمين جشنواره توليدات مراكز، فردا به كار خود پايان خواهد داد.
پنجشنبه 30 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]